Annonce

Kittel til Dumoulin: Ved hvordan det føles
24. januar 2021 10:00Foto: Unipublic / Photogomez Sport
af Andreas Würtz Adamsen

Tom Dumoulin meldte lørdag ud, at han ville tage en pause fra cykelsporten, da han længe har manglet glæden ved og gejsten til at cykle på højeste niveau. Dumoulins tidligere holdkammerat Marcel Kittel giver nu hollænderen sin støtte.

Holm & Bays Radio Tour, afsnit 15: Optakt til Vueltaen, Dumoulin-snak og Valgren med på telefon

se mere cykling på

Det sendte chokbølger gennem cykelverdenen, da Team Jumbo-Visma lørdag offentliggjorde, at Tom Dumoulin har valgt at tage en pause på ubestemt tid fra karrieren som professionel cykelrytter. Beslutningen kommer som konsekvens af, at den hollandske stjerne har haft svært ved at finde glæden ved og gejsten til at præstere på topniveau.

 

I et opslag på sin Instagram-profil udtrykker en af Dumoulins tidligere holdkammerater, Marcel Kittel, nu sin støtte til hollænderens beslutning. Den 32-årige tysker, der indstillede karrieren i august 2019, har selv kæmpet med lignende tanker i løbet af karrieren:

 

”Selvfølgelig er det trist at se ham tage en pause fra cykling nu, men han er også sig selv tro, når han vælger at tage sig tid til at finde ud af, hvem han er, og hvad han vil. Jeg ved af personlig erfaring, hvordan det føles, og hvor svært det kan være, at tvivle på det du laver og have et ønske om at kigge dybere end dit liv og din identitet i øjeblikket,” skriver Kittel således i et opslag på sin Instagram-profil.

 

    Vis dette opslag på Instagram           

Et opslag delt af Marcel Kittel (@marcelkittel)

 

Har altid set op til Dumoulin
Kittel og Dumoulin har delt meget af deres tilværelse som professionel cykelrytter med hinanden. Mellem 2012 og 2015 var de to nemlig holdkammerater på Argos-Shimano mandskabet, der i dag hedder Team DSM.

 

Tyskeren lægger derfor heller ikke skjul på, hvor stor respekt han har for sin tidligere hollandske holdkammerat, der i deres sidste fælles sæson fik et stort gennembrud med en sjetteplads i Vuelta a España:

Annonce

 

”Jeg har altid set op til Dumoulin for sin styrke. Både på cyklen, da vi var holdkammerater og vandt Tour de France-etaper sammen, men også af cyklen for sine klare meninger og sin ærlige kritik,” åbner Kittel i sit Instagram-opslag.

 

Udmeldingen om Dumoulins pause fra sporten kom ellers ganske kort efter, at Jumbo-Visma havde inkluderet Dumoulin i en tidlig udtagelse af truppen til årets Tour de France.

 

Annonce

INFO
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
WorldTour
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uovervindelig i spurten efter unormalt Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Video i artiklenInterview med Caleb Ewan efter etape sejr

Video

LIVE nu: Brostenssæsonen er i gang!!!

Landevej

Annonce