Annonce

Jumbo-Visma med tidlige Grand Tour udtagelser
23. januar 2021 08:50Foto: Martin Hols
af Andreas Würtz Adamsen

Allerede nu har det hollandske storhold Team Jumbo-Visma sat navn på de otte ryttere, der skal køre henholdsvis Giro d’Italia og Tour de France. Mens George Bennett skal lede holdet an i det italienske, kommer holdet til Tour de France med de helt store skyts.

Roglic tager dramatisk etapesejr på vild bjergetape! Se den sidste km her

se mere cykling på

Der er stadig lang tid til, at starten på årets første Grand Tour går, når rytterne den 8. maj sætter gang i den 104. udgave af Giro d’Italia. Allerede nu har Team Jumbo-Visma dog sat navn på de otte ryttere, der skal køre løbet, mens de ligeledes har offentliggjort otte navne til 2021-udgaven af Tour de France.

 

I Giro d’Italia kan vi således forvente at se et Jumbo-Visma mandskab ført an af den 30-årige newzealænder George Bennett. Bennett har kørt 13 Grand Tours i karrieren og opnåede i 2018 sin hidtil bedste klassementsplacering, da han blev nummer otte i netop Giro d’Italia.

 

Foruden George Bennett er det et forholdsvist ungt hold, Jumbo-Visma tager med til Italien. Bennett er en af blot tre ryttere over 30. De to andre er de superrutinerede Paul Martens på 37 og Jos van Emden på 35. Førstnævnte har været at finde på cykelsportens højeste niveau i 15 år og indstiller karrieren senere på året. Jos van Emden er mest kendt for sin enkeltstart, og hollænderens eneste Grand Tour sejr kom på netop en enkeltstart i netop Giro d’Italia i 2017.

 

Også det 23-årige norske stortalent, forrige års vinder af Tour de l’Avenir, Tobias Foss, er udtaget, og nordmanden kan dermed se frem til at køre Giro d’Italia for andet år i træk. Jos van Emden får følgeskab af yderligere to hollændere i form af David Dekker og Koen Bouwman, mens australske Chris Harper ligeledes er med. Edoardo Affini er også med som holdets eneste italiener.

 

Stjernespækket Tour-trup
Mens Jumbo-Visma på papiret måske mangler de helt store profiler til Giro d’Italia, så bringer det hollandske superhold virkelig de tunge skyts med til Tour de France. Primož Roglič, sidste års nummer to i Touren og vinder af Vuelta a España, er naturligvis at finde blandt de otte Tour-ryttere. Den 31-årige slovener har været på podiet i fire af sine syv Grand Tours og må også forventes at være blandt de helt store favoritter.

 

Også den hollandske klatretrio bestående af Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk og Robert Gesink er med på årets Tour-hold, hvilket sidste år også var tilfældet for Dumoulin og Gesink, mens Kruijswijk i stedet satsede på Giro d’Italia, hvor han dog måtte udgå med en positiv COVID-19 prøve.

Annonce

 

Amerikanske Sepp Kuss, der sidste år viste superform i både Tour de France og Giro d’Italia, vil også være at finde til start i Frankrig, mens superstjernen Wout van Aert naturligvis også er med. Netop van Aert viste sig sidste år at være en særdeles stærk klatrer og var til stor hjælp for Roglič i selv det hårdeste terræn.

 

Sidst har Jumbo-Visma også hollandske Mike Teunissen med, samt den ekstremt erfarne og højt respekterede Tony Martin med, der således vil køre sin Grand Tour nummer 21 i karrieren. Teunissen overraskede i 2019 ved at vinde første etape af Tour de France og havde herefter to dage i den gule førertrøje.

 

Annonce

INFO
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
WorldTour
Nyheder
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Tobias Foss
Nyheder
David Dekker
Nyheder
Koen Bouwman
Nyheder
Edoardo Affini
Nyheder
Sepp Kuss
Nyheder
Steven Kruijswijk
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Mads P-holdkammerat skuffet efter Trek-kollaps

Landevej

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med fjerdeplads i flot sejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Annonce