Annonce

Greipel vil køre Giro d’Italia – og nyde tilværelsen som professionel
22. januar 2021 16:33Foto: Sirotti
af Andreas Würtz Adamsen

Selvom Israel-Start Up Nations bomstærke tysker er fyldt 38 år, satser holdet alderspræsident på at kunne være med, når årets udgave af Giro d’Italia skydes i gang. Greipels helt store mål for 2021 er dog endnu mere simpelt: Han vil nyde det.

Holm om Giro med Cavendish og Greipel: Cav lod Greipel vinde, og så brød helvedet løs

se mere cykling på

I år er det 15 år siden, André Greipel kørte sin første sæson på det hedengangne T-Mobile Team. Siden da er det blevet til over 150 professionelle sejre for Gorillaen, og selvom den nu 38-årige tysker ikke har vundet et løb siden januar 2019, fortsætter bomstærke Greipel i det fineste selskab.

 

I et større interview med Cyclingnews.com afslører Greipel dog, at han stadig producerer samme tal som for ti år siden, når han rejser sig fra sadlen og spurter med alt hvad remmer og tøjler kan holde. Sejre eller ej har Greipel ét overordnet mål for den kommende sæson:

 

”Jeg skal nyde at køre på cyklen. Det er mit store mål, mit store ønske for 2021,” udtaler Greipel til Cyclingnews.com, mens han ligeledes fortæller, hvor stort et privilegie det er at være cykelrytter og kunne rejse rundt i verden i en tid, hvor de fleste ikke må.

 

Sammenholdet er vigtigt
I løbet af karrieren har årets første WorldTour-løb, det australske Tour Down Under, traditionelt været et mål for Greipel, der har vundet hele 18 etapesejre på de australske landeveje. I år er det australske etapeløb aflyst, hvorfor Greipel må starte sæsonen andetsteds.

 

Tyskeren understreger dog, at det er essentielt for holdet, at de får mulighed for at køre cykelløb sammen og dele oplevelser sammen, da sammenholdet er vigtigt for at få holdet til at fungere ordentligt - særligt deres lead-out samarbejde:

 

”Hvis vi vil lave et lead-out tog, er det vigtigste at vi alle rejser sammen, og så er det egentlig ligegyldigt, hvilke løb det er til,” forklarer Greipel, hvis seneste sejr faldt i så eksotisk et land som Gabon, overfor Cyclingnews.com.

Annonce

 

Giro d’Italia er et mål
Greipel er blandt de ryttere, der har oplevet at vinde etapesejre i alle tre Grand Tours, og med sammenlagt 22 etapesejre i Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España må tyskeren da også siges at være blandt de mest succesfulde sprintere gennem tiden.

 

I 2020 blev det for Greipels vedkommende til en enkelt Grand Tour, da han kørte karrierens tiende Tour de France. Undervejs måtte den 38-årige stjerne dog udgå, ligesom det har været tilfældet i halvdelen af de seneste ti Grand Tours, Greipel har deltaget i. Det afskrækker dog langt fra Israel-Start Up Nation rytteren:

 

”I øjeblikket er Giroen et mål, men det er stadig det vigtigste at udleve og nyde min barndomsdrøm om at være professionel, for hvis du husker det, så skal resten nok komme af sig selv,” siger Greipel til Cyclingnews.com.

 

Greipel starter sæsonen i Vuelta a la Communitat Valenciana i starten af februar, hvorefter han også skal deltage i årets første WorldTour-løb, når UAE Tour løber af stablen mellem den 21. og 27. februar.

 

Annonce

INFO
Israel Start-Up Nation
Nyheder Profil Ryttere Resultater
WorldTour
Nyheder
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Mads P-holdkammerat skuffet efter Trek-kollaps

Landevej

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med flot fjerdeplads i hjemmebanesejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Annonce