Annonce

Vingegaard skal køre Vuelta a España igen
22. januar 2021 17:50Foto: Bram Berkien
af Andreas Würtz Adamsen

Sidste år fik Jonas Vingegaard sin Grand Tour debut, da han hjalp holdkammeraten Primož Roglič til den samlede sejr i Vuelta a España. I 2021 er det spanske etapeløb endnu engang på programmet for den 24-årige dansker.

Danish dynamite! Vingegaard sætter favoritterne af i favoritfeltet

se mere cykling på

Jonas Vingegaard skal i denne sæson køre Vuelta a España, ligesom det var tilfældet i sidste sæson. Det afsløres i et videointerview som danskerens hold, Team Jumbo-Visma, har offentliggjort. Sidste års deltagelse var Grand Tour debut for den 24-årige dansker, og det var en særdeles vellykket debut:

 

”Vi sluttede 2020 godt med Primož’ sejr (red. i Vuelta a España), og jeg var heldigvis med og kunne hjælpe ham. Jeg håber, at jeg i fremtiden kan udvikle mig og måske også selv lave nogle resultater. Det er ikke nødvendigvis endnu, men jeg håber at kunne vokse ind i en større rolle på holdet,” fortæller Vingegaard i interviewet med holdet.

 

Samtidig gør danskeren dog opmærksom på, at det på nuværende tidspunkt er vigtigere for ham at kunne hjælpe netop Primož Roglič, der allerede har vundet Vuelta a España to gange i karrieren. Vingegaard sluttede selv på en samlet 46. plads, mens det i ungdomskonkurrencen blev til en 14. plads.

 

 

Det bedste hold i verden
For Vingegaard bliver det tredje sæson i Jumbo-Vismas gule og sorte trikot, og danskeren har allerede udviklet sig meget på det hollandske hold, hvor den 24-årige dansker nyder tilværelsen:

 

”Det er et af de mest professionelle hold. For enhver ung rytter er det det bedste hold at være på. Det er her, du kan udvikle dig mest. Jeg er stadig ung, så det er netop dét, jeg ønsker: At udvikle mig,” fortæller Vingegaard.

Annonce

 

Samtidig giver Vingegaard udtryk for, at han sætter pris på tilliden fra det hollandske hold, der i 2020 vandt hele 23 sejre, heriblandt tre etapesejre i Tour de France og fire etapesejre samt det samlede klassement i Vuelta a España.

 

Sigter også efter Ardenner-klassikerne
Foruden Vuelta a España, der starter den 5. september, peger Jonas Vingegaard på Ardenner-klassikerne som sæsonens andet store mål. Sidste år deltog Vingegaard da også i både La Flèche Wallone og Liège-Bastogne-Liège, mens den tredje Ardenner-klassiker, Amstel Gold Race, blev aflyst.

 

I sidstnævnte løb blev det også til en sejr for Vingegaards holdkammerat Primož Roglič, der på løbets allersidste meter formåede at overhale en allerede jublende verdensmester, da Julian Alaphilippe fik solgt skindet før bjørnen var skudt:

 

”Det er det bedste hold i verden. Der er en virkelig god stemning, og i hvert eneste løb vi kørte i sidste sæson, kørte vi med om sejren. Det er fedt,” siger Vingegaard i videointerviewet.

 

Selvom Vingegaards program altså lader til i store træk at være på plads, er det endnu uvist hvornår den 24-årige dansker åbner sæsonen.

Annonce

INFO
Jonas Vingegaard Rasmussen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
WorldTour
Nyheder
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med fjerdeplads i flot sejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Annonce