Evenepoels tempo smadrede uventet vinder: Jeg var i krampe
09. juni 2021 20:00Foto: Sirotti
af Hans Emil Højgod

Hverken Remco Evenepoels hårde tempo eller krampe i benene kunne slukke lyset for Robbe Ghys, der formåede at tage den største sejr i sin landevejskarriere på 1. etape af Baloise Belgium Tour.

Annonce

På trods af malende tempo fra Remco Evenepoel på 1. etape af Baloise Belgium Tour formåede Robbe Ghys fra Sport Vlaanderen - Baloise at sidde med hjem og slå det unge fænomen i spurten.

 

Den overraskende sejrherre fortalte i sit vinderinterview, at han havde haft krampe undervejs, og at han derfor ikke havde taget del i føringerne.

 

 ”Han kørte rigtig stærkt, men jeg blev bedt om at blive i hjulet på ham. Det er måske ikke den bedste metode, men det måtte være sådan, fordi jeg var i krampe.”

Valverde vinder i Dauphiné foran Geoghegan Hart

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Så jeg havde jeg det meget svært. Men jeg vidste, at efter brostenene ville jeg have en chance.”

 

Den hårde finale var præget af små stigninger og brostensstykker, som Evenepoel brugte til at smadre sine konkurrenter. Det var derfor højst overraskende, at både Ghys og Gianni Marchand fra Tarteletto - Isorex kunne holde sig til Deceuninck - Quick-Step-rytterens baghjul.

 

Ghys havde dog en særlig årsag, der påvirkede hans motivation til at hænge på i en positiv retning.

Annonce

 

”Jeg kørte forbi min egen dør, så jeg havde motivation til at vise mig selv frem. Men jeg turde aldrig drømme om, at det ville ende på denne måde,” forklarede dagens vinder.

 

”At kunne vinde på denne etape med dette felt af deltagere er en drøm, der går i opfyldelse.”

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

God konstellation i udbruddet

24-årige Ghys, der normalt er kendt for sine evner på banen, kom afsted i morgenudbruddet sammen med syv andre upåagtede ryttere.

 

Gruppen fik aldrig mere end to minutters forspring, og der var derfor ikke mange, der havde regnet med, at de ville holde hjem. De var dog gode til at fordele arbejdet, og så hjalp Evenepoels ankomst gevaldigt for Ghys og de øvrige tilbageværende lykkeridderes chancer.

Annonce

 

”Vi havde et godt forhold i den forreste gruppe. De var alle smarte ryttere, og vi tog lange føringer. På den måde kunne vi spare os selv til finalen.”

 

”Jeg overvejede at angribe et stykke tid, og pludselig så jeg Remco (Evenepoel, red.) komme. Det forventede jeg virkelig ikke. Derefter blev jeg bedt om at holde hans hjul i håb om at blive forrest. Jeg vidste, at jeg kunne afslutte det i spurten,” lød det fra den selvsikre belgier.

 

I morgen venter en pandekageflad enkeltstart, hvor Ghys ikke har forventninger om at køre sig til et resultat. 2. Etape af Baloise Belgium Tour kan følges på vores liveopdatering.

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Sport Vlaanderen - Baloise
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Der Panzerwagen er tilbage: vinder for 10. gang

Landevej

Pogacar om Tour-trup: Skuffet over Polanc ikke er med

Landevej

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Annonce

ANNONCE