Favoritvurdering: Onsdagens etaper i Slovenien og Belgien
09. juni 2021 15:16Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Den kommende uge er kendetegnet ved et meget travlt program, hvor der afvikles hele fire store etapeløb, der traditionelt bruges som opvarmning til Tour de France. Udover det store WorldTour-løb Tour de Suisse gælder det Tour de Slovenie, hvor Tadej Pogacar finpudser Tour-formen, Belgium Tour, hvor de fleste af Tourens sprintere er til start, og Remco Evenepoel skal forsvare sin titel, og det bjergrige La Route d’Occitanie, det tidligere Route du Sud, hvor Alejandro Valverde jagter sin tredje samlede sejr i Pyrenæerne. Hver dag vil vi have en kort favoritvurdering til etaperne i de tre sidste løb i en samlet artikel, mens du kan finde selvstændige optakter til etaperne i Schweiz Rundt.

Annonce

Grundet et stort arbejdspres i den ekstremt travle uge bliver der desværre kun tale om en meget kort gennemgang af etapen og en efterfølgende rangering af favoritterne.

 

Du kan læse overordnede optakter til  Tour de Slovenie, Belgium Tour og senere til La Route d’Occitanie.

 

Onsdag gælder det 1. etape i Tour de Slovenie samt 1. etape i Belgium Tour.

Ballerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Tour de Slovenie - 1. etape

Løbet indledes med en helt enkel etape, hvor der bydes på 1648 højdemeter over 151,5 ret flade kilometer med kun en enkelt kategoriseret. Det hele slutter med en omgang på en 12,8 km lang rundstrækning, der for en gangs skyld ikke er teknisk, som man ellers altid ser det i Slovenien. Sidste sving kommer med 3,1 km, og derefter er der bare en rundkørsel ved den røde flamme.

 

 

Annonce

 

 

 

 

Vejrmæssigt bliver det en perfekt dag: kun få skyer, 26 grader og bare en let vind (8-13 km/t) fra nordøst. Dermed er der ingen fare på færde, og en massespurt burde være sikker. Man må formode, at Bahrain vil skulle stå for det meste af arbejdet, men de får sikkert hjælp af UAE, der med det samme skal vise, at det er deres løb.

 

Trods de mange sprinteretaper er der ikke mange sprintere til start. Bahrain kommer både med den hurtige mand i Phil Bauhaus og med det suverænt bedste tog. Derfor er det umuligt ikke at have tyskeren som storfavorit. Det næstbedste tog er BikeExchange, der dog først på dagen tager stilling til, om de kører for Alexander Konychev, Alex Edmondson eller Robert Stannard, men meldingerne tyder på, at det bliver en af de to førstnævnte. De har toget med sig, men mangler farten. Derudover er Jon Aberasturi og Stanislaw Aniolkowski både hurtige og positioneringsstærke, mens Matteo Trentin desværre har spurtet lidt skuffende i år og vil finde etapen lidt let.

Annonce

 

Det giver følgende rangering:

 

Feltet.dks vinderbud: Phil Bauhaus

Øvrige vinderkandidater: Jon Aberasturi, Stanislaw Aniolkowski

Outsidere: Alexander Konychev, Alex Edmondson, Robert Stannard, Matteo Trentin

Jokers: Matteo Malucelli, Enrique Sanz, Fabio Felline, Alan Banaszek, Matthew Bostock, David Per, Enrico Battaglin, Matthew Gibson, Enrico Zanoncello, Daniel Hoelgaard, Davide Martinelli, Nicolai Brøchner, Lukas Kubis

 

Belgium Tour - 1. etape

I årevis har det været helt fast, at løbet er blevet indledte med sprinteretapen til Knokke-Heist, men sådan bliver det ikke i år. Her lægges der nemlig ud med det første lille klassementsslag på årets brostensetape, der byder på 1084 højdemeter over 175,3 km. Etapen indledes helt fladt, indtil man når De Flamske Ardenner, hvor man slutter med tre omgange på en 15,6 km lang rundstrækning. Den byder på Fortstraat (800 m, 4%) med top med 10,2 km igen, Ellestraat (1400 m, 4,4%) med top med 5,6 km igen og slutteligt brostensstigningen Berg ten Houte (1100 m, 6,3%) med top bare 2,0 km fra mål, hvorefter det går let faldende ind til stregen i en teknisk ukompliceret finale, hvor det sidste sving kommer på toppen af bakken.

 

 

Annonce

 

 

Vejrmæssigt bliver det en ren sommerdag med temperaturer på 26 grader og kun få skyer. Vinden vil bare være svag (7-8 km/t) og komme fra nordvest, hvilket giver direkte medvind på de to sidste bakker og derefter side- og sidemodvind på de sidste 2 km.

 

Brostensetape betyder Deceunincks etape, og da de kommer med det meste af brostenstruppen, er det dem, der skal slås. De vil sikkert kontrollere frem mod rundstrækningen, og det er ikke sikkert, at de får megen hjælp fra andre end måske Lotto. Derefter regner jeg med en ret aggressiv finale, hvor mange hold vil angribe, men jeg er spændt på, hvor offensive Deceuninck vil være. De kunne sagtens angribe på skift, men det kan ødelægge klassementet for Remco Evenepoel, hvis der kører en forkert gruppe uden ham. Derfor tror jeg snarere, at andre vil angribe og Deceuninck kontrollere ved at lægge pres på og gøre det hårdt på bakkerne.

 

Spørgsmålet er, om Evenepoel selv skal i offensiven. Sidste knuste han al modstand på brostensetape i 2019, og denne passer ham endda langt bedre. Det vil undre mig, hvis ikke han prøver, og derfor ser jeg umiddelbart to sandsynlige forløb. Enten lykkes det Evenepoel at levere en magtdemonstration som i 2019, hvilket ikke er umuligt, hvis han efter et par ugers hvile har fået et boost af Giroen på ryggen af den gode form, han viste i den første uges tid i Italien.

 

Ellers tror jeg, at Deceuninck forcerer voldsomt frem mod de sidste to bakker, inden deres specialister -Davide Ballerini, Yves Lampaert og Zdenek Stybar med Evenepoel i sulkyen - splitter feltet til atomer på Berg ten Houte, så en lille gruppe skal spurte på toppen til sidst. I det tilfælde vil Davide Ballerini være min naturlige favorit, men der er andre hurtige folk, der har en god chance for at komme med over en brostensstigning. Det gælder særligt formstærke Danny van Poppel, men også Giacomo Nizzolo, hvis han er tilbage på vanligt holdbarhedsniveau, Bryan Coquard, Jasper Philipsen og Tim Merlier, samt måske Amaury Capiot, David Dekker, Cees Bol, Filippo Fiorelli og Pascal Ackermann. Til gengæld har Caleb Ewan aldrig været en ørn på brosten, selvom han er god på disse små bakker. Også Jasper de Buyst kan være god i en sådan finale, der derudover ligger godt til Philippe Gilbert, Tosh van der Sande, Ide Schelling (hvis han kan lide brosten), Pascal Eenkhoorn, Koen Bouwman, Nils Eekhoff, Casper Pedersen, Joris Nieuwenhuis, Dimitri Claeys, Loic Vliegen, Aime de Gendt, Kristian Sbaragli, Jonas Rickaert, Arjen Livyns, Rune Herregodts, Cyril Barthe, Connor Swift, Dries van Gestel, Toon Aerts, Piotr Havik og Martijn Budding.

Annonce

 

Det giver mig følgende favoritrangering:

 

Feltet.dks vinderbud: Davide Ballerini

Øvrige vinderkandidater: Remco Evenepoel, Danny van Poppel

Outsidere: Giacomo Nizzolo, Bryan Coquard, Tim Merlier, Jasper Philipsen, Yves Lampaert

Jokers: Jasper de Buyst, Ide Schelling, Nils Eekhoff, Philippe Gilbert, Casper Pedersen, Pascal Eenkhoorn, Kristian Sbaragli, Connor Swift, Amaury Capiot, Koen Bouwman, Rune Herregodts, Tosh van der Sande, Cyril Barthe, Joris Nieuwenhuis, Zdenek Stybar, Caleb Ewan, David Dekker, Cees Bol, Pascal Ackermann

INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
Tour de Slovenie
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewBévort efter dobbelt DM-triumf: Er helt rundt på gulvet

Landevej

Annonce

ANNONCE