Prøv vores nye app
Favoritvurdering: Onsdagens etaper i Slovenien og Belgien
09. juni 2021 15:16Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Den kommende uge er kendetegnet ved et meget travlt program, hvor der afvikles hele fire store etapeløb, der traditionelt bruges som opvarmning til Tour de France. Udover det store WorldTour-løb Tour de Suisse gælder det Tour de Slovenie, hvor Tadej Pogacar finpudser Tour-formen, Belgium Tour, hvor de fleste af Tourens sprintere er til start, og Remco Evenepoel skal forsvare sin titel, og det bjergrige La Route d’Occitanie, det tidligere Route du Sud, hvor Alejandro Valverde jagter sin tredje samlede sejr i Pyrenæerne. Hver dag vil vi have en kort favoritvurdering til etaperne i de tre sidste løb i en samlet artikel, mens du kan finde selvstændige optakter til etaperne i Schweiz Rundt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Grundet et stort arbejdspres i den ekstremt travle uge bliver der desværre kun tale om en meget kort gennemgang af etapen og en efterfølgende rangering af favoritterne.

 

Du kan læse overordnede optakter til  Tour de Slovenie, Belgium Tour og senere til La Route d’Occitanie.

 

Onsdag gælder det 1. etape i Tour de Slovenie samt 1. etape i Belgium Tour.

 

Læs også
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

 

Tour de Slovenie - 1. etape

Løbet indledes med en helt enkel etape, hvor der bydes på 1648 højdemeter over 151,5 ret flade kilometer med kun en enkelt kategoriseret. Det hele slutter med en omgang på en 12,8 km lang rundstrækning, der for en gangs skyld ikke er teknisk, som man ellers altid ser det i Slovenien. Sidste sving kommer med 3,1 km, og derefter er der bare en rundkørsel ved den røde flamme.

 

 

Annonce

 

 

 

 

Vejrmæssigt bliver det en perfekt dag: kun få skyer, 26 grader og bare en let vind (8-13 km/t) fra nordøst. Dermed er der ingen fare på færde, og en massespurt burde være sikker. Man må formode, at Bahrain vil skulle stå for det meste af arbejdet, men de får sikkert hjælp af UAE, der med det samme skal vise, at det er deres løb.

 

Trods de mange sprinteretaper er der ikke mange sprintere til start. Bahrain kommer både med den hurtige mand i Phil Bauhaus og med det suverænt bedste tog. Derfor er det umuligt ikke at have tyskeren som storfavorit. Det næstbedste tog er BikeExchange, der dog først på dagen tager stilling til, om de kører for Alexander Konychev, Alex Edmondson eller Robert Stannard, men meldingerne tyder på, at det bliver en af de to førstnævnte. De har toget med sig, men mangler farten. Derudover er Jon Aberasturi og Stanislaw Aniolkowski både hurtige og positioneringsstærke, mens Matteo Trentin desværre har spurtet lidt skuffende i år og vil finde etapen lidt let.

 

Det giver følgende rangering:

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Feltet.dks vinderbud: Phil Bauhaus

Øvrige vinderkandidater: Jon Aberasturi, Stanislaw Aniolkowski

Outsidere: Alexander Konychev, Alex Edmondson, Robert Stannard, Matteo Trentin

Jokers: Matteo Malucelli, Enrique Sanz, Fabio Felline, Alan Banaszek, Matthew Bostock, David Per, Enrico Battaglin, Matthew Gibson, Enrico Zanoncello, Daniel Hoelgaard, Davide Martinelli, Nicolai Brøchner, Lukas Kubis

 

Belgium Tour - 1. etape

I årevis har det været helt fast, at løbet er blevet indledte med sprinteretapen til Knokke-Heist, men sådan bliver det ikke i år. Her lægges der nemlig ud med det første lille klassementsslag på årets brostensetape, der byder på 1084 højdemeter over 175,3 km. Etapen indledes helt fladt, indtil man når De Flamske Ardenner, hvor man slutter med tre omgange på en 15,6 km lang rundstrækning. Den byder på Fortstraat (800 m, 4%) med top med 10,2 km igen, Ellestraat (1400 m, 4,4%) med top med 5,6 km igen og slutteligt brostensstigningen Berg ten Houte (1100 m, 6,3%) med top bare 2,0 km fra mål, hvorefter det går let faldende ind til stregen i en teknisk ukompliceret finale, hvor det sidste sving kommer på toppen af bakken.

 

 

Annonce

 

 

Vejrmæssigt bliver det en ren sommerdag med temperaturer på 26 grader og kun få skyer. Vinden vil bare være svag (7-8 km/t) og komme fra nordvest, hvilket giver direkte medvind på de to sidste bakker og derefter side- og sidemodvind på de sidste 2 km.

 

Brostensetape betyder Deceunincks etape, og da de kommer med det meste af brostenstruppen, er det dem, der skal slås. De vil sikkert kontrollere frem mod rundstrækningen, og det er ikke sikkert, at de får megen hjælp fra andre end måske Lotto. Derefter regner jeg med en ret aggressiv finale, hvor mange hold vil angribe, men jeg er spændt på, hvor offensive Deceuninck vil være. De kunne sagtens angribe på skift, men det kan ødelægge klassementet for Remco Evenepoel, hvis der kører en forkert gruppe uden ham. Derfor tror jeg snarere, at andre vil angribe og Deceuninck kontrollere ved at lægge pres på og gøre det hårdt på bakkerne.

 

Spørgsmålet er, om Evenepoel selv skal i offensiven. Sidste knuste han al modstand på brostensetape i 2019, og denne passer ham endda langt bedre. Det vil undre mig, hvis ikke han prøver, og derfor ser jeg umiddelbart to sandsynlige forløb. Enten lykkes det Evenepoel at levere en magtdemonstration som i 2019, hvilket ikke er umuligt, hvis han efter et par ugers hvile har fået et boost af Giroen på ryggen af den gode form, han viste i den første uges tid i Italien.

 

Ellers tror jeg, at Deceuninck forcerer voldsomt frem mod de sidste to bakker, inden deres specialister -Davide Ballerini, Yves Lampaert og Zdenek Stybar med Evenepoel i sulkyen - splitter feltet til atomer på Berg ten Houte, så en lille gruppe skal spurte på toppen til sidst. I det tilfælde vil Davide Ballerini være min naturlige favorit, men der er andre hurtige folk, der har en god chance for at komme med over en brostensstigning. Det gælder særligt formstærke Danny van Poppel, men også Giacomo Nizzolo, hvis han er tilbage på vanligt holdbarhedsniveau, Bryan Coquard, Jasper Philipsen og Tim Merlier, samt måske Amaury Capiot, David Dekker, Cees Bol, Filippo Fiorelli og Pascal Ackermann. Til gengæld har Caleb Ewan aldrig været en ørn på brosten, selvom han er god på disse små bakker. Også Jasper de Buyst kan være god i en sådan finale, der derudover ligger godt til Philippe Gilbert, Tosh van der Sande, Ide Schelling (hvis han kan lide brosten), Pascal Eenkhoorn, Koen Bouwman, Nils Eekhoff, Casper Pedersen, Joris Nieuwenhuis, Dimitri Claeys, Loic Vliegen, Aime de Gendt, Kristian Sbaragli, Jonas Rickaert, Arjen Livyns, Rune Herregodts, Cyril Barthe, Connor Swift, Dries van Gestel, Toon Aerts, Piotr Havik og Martijn Budding.

Annonce

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Det giver mig følgende favoritrangering:

 

Feltet.dks vinderbud: Davide Ballerini

Øvrige vinderkandidater: Remco Evenepoel, Danny van Poppel

Outsidere: Giacomo Nizzolo, Bryan Coquard, Tim Merlier, Jasper Philipsen, Yves Lampaert

Jokers: Jasper de Buyst, Ide Schelling, Nils Eekhoff, Philippe Gilbert, Casper Pedersen, Pascal Eenkhoorn, Kristian Sbaragli, Connor Swift, Amaury Capiot, Koen Bouwman, Rune Herregodts, Tosh van der Sande, Cyril Barthe, Joris Nieuwenhuis, Zdenek Stybar, Caleb Ewan, David Dekker, Cees Bol, Pascal Ackermann

INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
Tour de Slovenie
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Følg en onsdag med reducerede massespurter i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

Annonce

Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye

Annonce

Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde

Annonce

Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Annonce

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste

Annonce

Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust
VIS FLERE

Annonce