Upåagtet belgier triumferer efter Evenepoel-dominans
09. juni 2021 16:55Foto: © Getty Images
af Hans Emil Højgod

Det lignede længe, at Remco Evenepoel ville smadre al modstand og køre alene til mål på 1. etape af Baloise Belgium Tour. To ryttere sad dog som limet til hans baghjul, og en af dem, Robbe Ghys, spurtede fra den fænomenale belgier på målstregen.

Annonce

Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) tog sagen i egen hånd på 1. etape af Baloise Belgium Tour og angreb i finalen. Belgieren så ufattelig stærk ud, men han var dog ikke stærk nok til at sætte Robbe Ghys (Sport Vlaanderen - Baloise) og Gianni Marchand (Tarteletto - Isorex).

 

Førstnævnte udnyttede Evenepoels føringsraseri til at spurte forbi den unge belgier, og den 24-årige rytter tog dermed den største sejr i karrieren.

 

Evenepoel havde dog taget nok bonussekunder ude på ruten til, at han kan iklæde sig førertrøjen på morgendagens enkeltstart.

Se sidste to kilometer af kongeetapen i Dauphiné

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

 

Etapereferat

Belgien viste sig fra sin solrige og varme side, da starten gik ved middag i Beveren. Her skulle de skøre 175.3 kilometer til Maarkedal. Den første halvdel af etapen kunne betegnes som pandekageflad, men derefter blev etapen markant mere kuperet, da rytterne skulle køre tre stigningsfyldte omgange.

Annonce

 

Der gik ikke længe før, at dagens gruppe af lykkeriddere havde revet sig fri af feltet. Det var især ryttere fra nogle af de mindre hold, der skulle forsøge at snyde favoritterne.

 

Udbrudsgruppen bestod af Arne Marti, Robbe Ghys (begge Sport Vlaanderen - Baloise), Tom Wirtgen (Bingoal), Thijs Aerts (Baloiose - Trek Lions), Julien van den Brande, Gianni Marchand (begge Tarteletto - Isorex), Jan-Willem van Schip og banerytteren Yoeri Havik (begge BEAT Cycling).

 

Ottemandsgruppen fik aldrig mere end to minutter, og det var derfor svært at se, at dagens vinder skulle sidde ude foran.

 

Udfordringer hos profilerne

Pludselig var tre ryttere røget i asfalten, og styrtet skulle vise sig at blive udslagsgivende for i hvert fald en af rytteren. Pascal Ackermann (Bora - Hansgrohe), Jelle Vanendert (Bingoal) og Dietmar Ledegen (Baloiose - Trek Lions) var nede, og sidstnævnte måtte af samme grund udgå.

 

Herefter stak flere mekansiske problemer hovedet frem, da både Ryan Mullen (Trek - Segafredo) og Evenepoel var nødsaget til at falde tilbage til servicebilerne.

Annonce

 

I feltet førte det belgiske storhold, Deceuninck - Quick-Step, og udbruddet kom derfor også tættere og tættere deres jagtende kollegaer. Blandt andet hjalp Mark Cavendish fra mandskabet også til.

 

Cavendish var dog ikke den eneste højprofilerede sprinter, der sad forrest i feltet, da også Caleb Ewan (Lotto - Soudal) stak snuden frem og satte tempo. Det høje tempo betød, at blandt andet Cees Bol (Team DSM) og Giacomo NIzzolo (Qhubeka Assos) ikke kunne følge med længere.

 

Stjerneregn af angreb

Nu var udbruddet inden for rækkeviden af feltet, og derfor begyndte angrebene fra favoritterne også at indfinde sig. Først testede veteranen Philipe Gilbert (Lotto - Soudal) benene, men Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step) lod ham ikke få mange meter.

 

Derefter prøvede Lampaert selv at komme afsted, men heller ikke han var succesfuld med sit ærinde. Herefter smuttede belgierens holdkammerat og landsmand, Evenepoel, og han kom fri.

 

På vidunderbarnets baghjul sad Victor Campenearts (Qhubeka Assos), og der blev han siddende, da de var kommet op til de tilbageværende ryttere fra morgenudbruddet. Heller ingen af dem prøvede at gå forbi den unge belgier, der moste videre.

Annonce

 

Tilbage i det mindre og mindre felt havde Gilbert sat et nyt angreb ind, og det var kun Davide Ballerini (Deceuninck - Quick-Step), der kunne følge den femdobbelte monumentvinder.

 

Til sidst måtte italieneren dog også give op på brostensbakkerne, og Gilbert var for en kort stund alene på mellemhånd. Den erfarne belgier kunne dog godt se, at det ville blive umuligt at hente sin unge konkurrent, der førte an i front, og han lod sig falde tilbage til feltet.

 

Overraskende vinder

På den sidste omgang havde frontgruppen, bestående af Evenepoel, Campenaerts, Ghys og Marchandm, omkring 30 sekunder ned til feltet.

 

Nede i feltet var Alpecin-Fenix og Lotto Soudal de store tabere, og de to hold sad derfor forrest for at indhente rytterne i front.

 

På Den Gyldne Kilometer vandt Evenepoel alle tre spurter og tog dermed ni bonussekunder, mens at Campenaerts fik seks.

Annonce

 

Op ad en af de utallige små bakker måtte Campenaerts dog give op, da han gik fuldstændig i stå. Det var svært at se, om han fik krampe, eller om cyklen havde en defekt.

 

På den sidste brostensbakke lignede det, at Evenepoel ville smide sine to konkurrenter, men de sugede sig fast til talentets baghjul som sultne myg.

 

Bagtil prøvede Gilbert endnu en gang sine chancer og fik et hul til sine konkurrenter, men det lykkedes ikke at komme væk.

 

Da frontgruppen kørte under en-kilometermærket, havde Evenepoel ført an i næsten 25 kilometer, og det fortsatte han med indtil, at Ghys gik forbi ham og kunne trække hænderne over hovedet i jubel.

 

Feltets spurt blev vundet af Jasper Philipsen (Alpecin - Fenix) foran Jasper de Buyst (Lotto Soudal).

Annonce

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

INFO
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Sport Vlaanderen - Baloise
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Annonce

ANNONCE