Evenepoel efter magtdemonstration: Det er ikke 100 procent
09. juni 2021 19:15Foto: Sirotti
af Hans Emil Højgod

Det var et sandt føringsraseri, som Remco Evenepoel havde gang i på 1. etape af Baloise Belgium Tour. Han kunne dog ikke ryste alle af sig, og måtte derfor lade sejren gå til en landsmand. På trods af dette var belgieren tilfreds efter etapen.

Annonce

Remco Evenepoel smadrede stort set al modstand på 1. etape i Balouise Belgium Tour, da han gik i gang med et voldsomt føringsarbejde efter at have kørt væk fra feltet i finalen. Der var dog to belgiere, som han ikke kunne komme af med, og det udnyttede den ene, Robbe Ghys, til at triumfere foran Evenepoel.

 

Fænomenet var efterfølgende ærgerlig over, at sejren glippede, men fortalte også i vinderinterviewet, at det store mål med dagens arbejde var klassementet.

 

”Jeg havde det virkelig godt derude. Det er en god start for holdet. Det er en skam, at jeg ikke vinder etapen. Sportsdirektøren sagde: ’Gå efter klassementet.’ I morgen har vi en enkeltstart, så det er en mulighed for at få et større forspring.”

Geraint Thomas vinder 5. etape foran Colbrelli i Dauphiné

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Dette var den farligste etape i hele løbet, og jeg kom igennem i et stykke, så jeg er glad. Jeg føler, at jeg kan vinde et par procent. Det er ikke 100 procent, hvad det skal være, men på rette spor.”

 

Den sidste halvdel af dagens etape i Belgien, var sat sammen af tre små omgange, der indeholdte små stigninger og brostensbelagte stykker.

 

Det klassiske belgiske cykelterræn behagede Evenepoel fint, og det virkede til, at han havde nydt den hård etape.

Annonce

 

”Dette var en lille omgang, hvor du ikke havde tid til at komme dig. Det var en fed omgang, men du var nødt til at være i front hele tiden. Hvis du var bagerst, var det virkelig svært at komme tilbage foran,” forklarede Evenepoel, der også havde været udsat for uheld.

 

”Det var meget hektisk i starten af ​​omgangene. Der kørte en ind i mit baghjul, så jeg var nødt til at køre helt tilbage til servicebilerne og op foran igen. Det var en voldsom indsats fra min side.”

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

Det rette moment

Momentet, hvor Evenepoel rev sig fra af feltet, var, ifølge ham selv, nærmere en tilfældighed end et planlagt angreb.

 

Det unge stjerneskud kiggede sig tilbage og så sit snit til at smutte afsted fra konkurrenterne. Her var det kun Victor Campenaerts, der kunne følge med, men han måtte til sidste give op med krampe efter Evenepoels hårde tempo.

Annonce

 

”Det øjeblik, hvor vi virkelig kom fri, var et underligt øjeblik. Jeg var forrest og bag mig så de på hinanden. Jeg bemærkede det i det rette øjeblik,” fortalte den unge Deceuninck - Quick-Step-rytter.

 

”Jeg hørte gennem radioen, at holdet virkelig gjorde et stort arbejde bagved. Vi er her med et meget stærkt hold. I morgen er enkeltstarten og dagen efter kører vi for Cavendish.”

 

I morgen venter en 11.2 kilometer fuldstændig flad enkeltstart, hvor Evenepoel vil forsøge at udbygge sit forspring i klassementet. Følg med fra 2. etape af Baloise Belgium Tour i vores liveopdatering.

 

 

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Der Panzerwagen er tilbage: vinder for 10. gang

Landevej

Pogacar om Tour-trup: Skuffet over Polanc ikke er med

Landevej

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Annonce

ANNONCE