Breaking!

Endnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France
18. september 2020 17:19
af Mathias Blohm

For anden gang i dette års Tour de France blev det på 19. etape til en dansk etapesejr, da Søren Kragh Andersen endnu engang viste, at man bestemt ikke skal give ham for mange chancer. Den stærke dansker angreb med 17 kilometer til mål i en stærk udbryddergruppe, og i ren enkeltstartstil udbyggede danskeren hele vejen til mål.

Endnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France!

Livestream Giroen på Dplay uden reklamer – Få 7 dage gratis!

Tre ryttere har to etapesejre i årets Tour de France - Søren Kragh Andersen er den ene.

 

Den danske Sunweb-rytter snød ligesom på 14. etape de øvrige ryttere, da han med 17 kilometer til mål kørte solo. Selvom fynboen undervejs skreg på tider fra følgebilen, var nervøsiteten overflødig. Den danske Kraghe var for længst fløjet.

 

Bag dagens etapevinder var det lidt overraskende Mitchelton-Scotts Luka Mezgec, der vandt udbruddets spurt, mens Sam Bennett og Peter Sagan babysittede hinanden hele vejen til stregen. Feltet kom samlet til mål næsten otte minutter efter dagens danske vinder.

 

Etapereferat:

Termometeret havde rundet de 30 grader, da rytterne lidt før klokken 14 tog starten på Tour de Frances sidste reelle linjeløbsetape. Hovedsædet i Ain-departementet - Bourg-en-Bresse - lagde asfalt til løbets tredjesidste etape, og rytterne lagde ganske som ventet aggressiv fra start.

 

Der var således ikke gået længe, inden Rémi Cavagna (Deceuninck) ene mand stak afsted. Dylan Van Baarle (Ineos) gik efter, og bag ham kom også Cyril Barthe (B&B) og Guillaume Martin (Cofidis) afsted, og de to fik følgeskab af Geoffrey Soupe (Total), som er født og opvokset i netop Bourg-en-Bresse.

 

Kort efter fik trioen kontakt til Van Baarle, og da tyske Max Walscheid (NTT) på egen hånd kom op, var det en femmands gruppe, der jagtede Cavagna. I feltet tog Bora-hansgrohe helt som ventet kontrollen, men det var lidt af en bet for tyskerne, at de tidligt på etapen måtte sige farvel til Lukas Pöstlberger, der var blevet stukket i munden af en bi.

 

Bora i kontrol

I forfølgergruppen opgav Guillaume Martin efter 25 kilometers kørsel sit forsøg og lod sig falde tilbage til feltet. Bora-hansgrohe havde ikke i sinde at gøre det let for Deceuninck-Quick Step og Sam Bennett - og i dette tilfælde Rémi Cavagna, som blev holdt i kort snor.

 

Det gik på sin vis også ud over forfølgerne, og så syntes også Cyril Barthe, at forsøget virkede meningsløst. Forrest lod TGV-toget fra Clermont-Ferrand  stadig til at køre på skinner, og selvom forfølgerne en for en blev spist af Bora-maskinen, fik Cavagna undervejs tre minutters forspring.

 

 

Forrest i feltet fik det nu kun seks mand store Bora-hansgrohe hold lidt tiltrængt hjælp fra Team Sunweb, der lod til at lugte endnu en mulighed for deres sprinter Cees Bol. Cavagna kørte med godt 88 kilometer til mål og dermed knapt halvvejs på dagens etape ind på dagens eneste kategoriserede stigning med et forspring på små to minutter.

 

På stigningen var det ventet, at Bora-hansgrohe ville lægge pres på, så de kunne smide Sam Bennett eller i det mindste gøre ham ukampdygtig til både den indlagte spurt og finalen, men i stedet blev det Sunwebs Nicholas Roche, der i et ganske adstadigt tempo førte et samlet felt over.

 

Cavagnas forspring skrumpede en smule, men selvom Caleb Ewan kortvarigt var i problemer, kom selv australieren med ind på etapens sidste 70 kilometer. Forrest nærmede Cavagna sig dagens indlagte spurt med 50 kilometer til mål, og da han ene mand snuppede de 20 point, var det med ét minut ned til et felt, hvor folk pludselig begyndte at røre på sig.

 

Angreb på angreb på angreb

De to slagne franske bjergtrøje-kombattanter, Benoit Cosnefroy (AG2R) og Pierre Rolland (B&B) stak af, og de fik følgeskab af Luke Rowe (Ineos). Dermed var der endnu flere point ude af ligningen, da Sam Bennett endnu engang slog Peter Sagan og øgede sit forspring i kampen om den grønne trøje med ét point.

 

Deceuninck-Quick Step havde som ventet brugt både Michael Mørkøv og Kasper Asgreen til at sikre point til Bennett, men da pointene var fordelt, fortsatte de to danskere med Bennett, Sagan og Trentin på slæb. Det fik straks Sunweb frem i sadlerne, men Cees Bol var snarrådig og sprang selv op til sine konkurrenter, som derfor lod sig opsluge af feltet.

 

 

Forrest fik Cavagna følgeskab af Rolland, Cosnefroy og Rowe, mens blandt andre Pavel Sivakov (Ineos) og Rigoberto Uran (EF) var involveret i et styrt bagerst i feltet. Også Pierre -Luc Périchon (Cofidis) og Greg Van Avermaet (CCC) viste initiativ, og med adskillige øvrige ryttere, heriblandt både Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen (Sunweb), skabte de en forfølgergruppe.

 

Bora-hansgrohe jagtede og jagtede, og med 35 kilometer til mål havde de held med at lukke det hele ned, så feltet, for første gang siden dagens startede, atter var samlet. Det varede dog ikke længe, inden Luke Rowe, Oliver Naesen (AG2R) og Jack Bauer (Mitchelton) stak af.

 

Da den angribende trio fik følgeskab af Greg Van Avermaet (CCC), Søren Kragh Andersen, Peter Sagan og Sam Bennett og lidt efter også Nikias Arndt (Sunweb), Dries Devenyns (Deceuninck), Luka Mezgec (Mitchelton), Matteo Trentin (CCC) og Jasper Stuyven (Trek), så kun Lotto Soudal ud til at være blevet snydt.

 

Bag den 12 mand store frontgruppe forsøgte en hurtig trio bestående af Bryan Coquard (B&B), Edvald Boasson Hagen (NTT) og Hugo Hofstetter (Israel) at få kontakt, og da kun Lotto Soudal med Fredrik Frison var interesseret i at lukke hullet, voksede det i stedet.

 

Med 18 kilometer til mål lød forspringet fra frontgruppen til feltet på hele tre minutter, og det stod efterhånden klart at vinderen skulle findes blandt de 12 forreste.Her var det med 17 kilometer til mål Matteo Trentin, der åbnede ballet med et angreb, men Peter Sagan var over italieneren som en høg.

 

Søren Kragh angriber

Da det kortvarigt gik i stå var det i stedet Søren Kragh Andersen, der ligesom på 14. etape udnyttede stilstanden til at angribe, og den stærke dansker fik straks hul. Bag ham kunne  forfølgerne slet ikke blive enige, og derfor udbyggede og udbyggede Sunweb-danskeren.

 

 

Med ti kilometer til mål havde fynboen udbygget til over et halvt minut, og i klassisk enkeltstartsstil fortsatte han med at udbygge. Bag ham kunne de stadig ikke få det til at fungere, og da danskeren nåede op på et forspring på et minut, skulle der pludselig defekt eller styrt til for at frarøve ham årets anden Tour-etapesejr.

 

Selv var han dog ikke sikker, og med to kilometer til mål kunne han høres skrige efter en tid til forfølgerne. Om han fik tiden, var ikke til at høre, men i hvert fald var sejren på det tidspunkt så sikker, at han nærmest kunne have løbet i mål.

 

Løb blev det dog ikke til, men i stedet kom der på målstregen to fingre i vejret, mens et rungende dansk ”Jaaa” lød ud over franske Champagnole.

 

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Bennett dominerer i spurten

Video i artiklenDefekt til Roglic

Juniorverdensmester tørner ud for Sunweb

Tour de France ruten lækket

Video i artiklenAckermann på lægebesøg

Video i artiklenSaez i asfalten

Guillén om den grønne trøje: Vi laver ikke reglerne om

LIVE nu: Tager Cort sin chance i Vueltaens anden massespurt?

Video i artiklenVuelta a Espana-analyse: Hvem sagde svaghedstegn?

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Vuelta a Espana

Vegni om monument: Vi træffer ikke beslutning endnu

Protour-holdene har gang i transfermarkedet

Transferlisten 2020-2021 – ProTour

Contadors udviklingshold opruster kraftigt

Medie: Australske Worldtour-løb aflyst

Følg Feltet.dk på de sociale medier

EF forlænger med uortodoks profil

Contador: Store cykelnationer er blevet overhalet indenom

Eksklusivt interviewUno-X Cup-vinder vender 'hjem': Rosenlund skifter til BHS-PL Beton Bornholm

Eksklusivt interviewAlexander Salby fortsætter gennembrudsjagt hos ColoQuick: 2021 er nok min sidste chance

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

Clément Champoussin tror på etapesejr

Vlasov: Jeg lavede et hul, mens favoritterne så hinanden an

Mas efter Moncalvillo: Jeg har tabt tid, men er stadig motiveret

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Carapaz nyder 'fede' dueller mod duellanten Roglic

Chaves: Movistar-hammeren kostede mig i finalen

Roglic kendte ikke finalestigningen: Kan bare godt lide at vinde

Kuss: Roglic er sulten efter sejren

Video i artiklenDramatisk bjergdrama med slovensk vinder: Se highlights fra 8. etape

Roglic-sejr efter vanvittig favoritdyst på Moncalvillo

Video i artiklenRoglic tager dramatisk etapesejr på vild bjergetape! Se den sidste km her

Video i artiklenSå går det løs! Carapaz angriber med Roglic på hjul

Giro-ruten for 2021 kommer til januar - Udenlandske etaper ikke udelukket

Video i artiklenMovistar trykker igennem! Feltet lider imens

Mitchelton-Scott skriver med rytter fra Trinidad og Tobago

Storsind: EF tilbyder kontrakter for 2021 til alle holdets ryttere

Video i artiklenGruppeangreb fra Caja Rujal!

Medie: Izagirre-brødrene har styr på fremtiden

Video i artiklenHvilke Vuelta-historier trender på Twitter? Se her

Video i artiklenOptakt: 8. etape af Vuelta a Espana

Yderligere to ryttere ude af Vueltaen

Video i artiklenVuelta a Espana-analyse: Nekrologskrivning på pause

Test: Pronghorn Aero Disc

ASO dropper traditionel Tour-præsentation

Træt Dumoulin ude af Vueltaen

Oversigt: Så meget tjente Fuglsang i præmiepenge i Giroen

Alpecin-Fenix står foran invitationer til Grand Tours

Giro-direktør langer ud efter to storhold

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Video i artiklenFind cykeludstyr og priser på tværs af shops

Eksklusivt interviewHolm om talenterne: Den første førertrøje betyder alt

Bora-rytter uden brækkede knogler efter mærkværdigt styrt

TIRSDAG

Træt Fraile led nederlag på hjemmebane

Dumoulin efter etape: Det går ikke så godt

Valverde ærgrer sig: Jeg skulle ikke have ladet ham køre

Video i artiklenMystisk styrt under Vueltaen - Jay McCarthy ligger pludselig ude på marken

NTT-rytter skifter til norsk danskerhold

Vindende Woods: Skulle have siddet ved Hugh Carthy

Video i artiklenSe højdepunkter fra 7. etape af Vueltaen

Cort efter dagens etape: Alle var på grænsen

Video i artiklenMagnus Cort: Da jeg kom tilbage til feltet, indså jeg, hvor hård etapen havde været

Video i artiklenLykkelig Woods: Det var en helt speciel dag

Video i artiklenSe frem mod morgendagens 8. etape her

Video i artiklenMichael Woods får revanche fra søndag og vinder 7. etape af Vueltaen

Woods vinder syvende etape af Vueltaen – Valverde i storstilet angreb

Mitchelton-Scott opruster på trænerfronten

Video i artiklenRoglic før dagens etape: Jeg brugte meget energi på at komme tilbage i søndags

Schweizisk tempomaskine skifter til Alé BTC Ljubljana

Tour Down Under i fare - Alternativ overvejes

Video i artiklenOptakt: 7. etape af Vuelta a Espana

Martin glæder sig til at køre sammen med Froome

Godt nyt: Ingen positive Covid-19 prøver i Vueltaen

Stortalent skifter til BHS-PL Beton Bornholm: Hele tiden mit førstevalg

Eksklusivt interviewVuelta-debutanten Vingegaard: Håber at fortsætte den gode stil

CCC-rytter skifter til Total Direct Energie

Thomas efter Giro-exit: Var i bedre form end ved min Tour-triumf

Campenaerts: Hvis min karriere er forbi, vil jeg være brandmand

MANDAG

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Den (u)forudsigelige grand tour

Louis Bendixen forlænger med Team Coop

Kirsten Wild tilbage på landevejen efter Covid-19-kamp