Prøv vores nye app

Breaking!

Endnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France
18. september 2020 17:19
af Mathias Blohm

For anden gang i dette års Tour de France blev det på 19. etape til en dansk etapesejr, da Søren Kragh Andersen endnu engang viste, at man bestemt ikke skal give ham for mange chancer. Den stærke dansker angreb med 17 kilometer til mål i en stærk udbryddergruppe, og i ren enkeltstartstil udbyggede danskeren hele vejen til mål.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tre ryttere har to etapesejre i årets Tour de France - Søren Kragh Andersen er den ene.

 

Den danske Sunweb-rytter snød ligesom på 14. etape de øvrige ryttere, da han med 17 kilometer til mål kørte solo. Selvom fynboen undervejs skreg på tider fra følgebilen, var nervøsiteten overflødig. Den danske Kraghe var for længst fløjet.

 

Bag dagens etapevinder var det lidt overraskende Mitchelton-Scotts Luka Mezgec, der vandt udbruddets spurt, mens Sam Bennett og Peter Sagan babysittede hinanden hele vejen til stregen. Feltet kom samlet til mål næsten otte minutter efter dagens danske vinder.

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

Etapereferat:

Termometeret havde rundet de 30 grader, da rytterne lidt før klokken 14 tog starten på Tour de Frances sidste reelle linjeløbsetape. Hovedsædet i Ain-departementet - Bourg-en-Bresse - lagde asfalt til løbets tredjesidste etape, og rytterne lagde ganske som ventet aggressiv fra start.

 

Der var således ikke gået længe, inden Rémi Cavagna (Deceuninck) ene mand stak afsted. Dylan Van Baarle (Ineos) gik efter, og bag ham kom også Cyril Barthe (B&B) og Guillaume Martin (Cofidis) afsted, og de to fik følgeskab af Geoffrey Soupe (Total), som er født og opvokset i netop Bourg-en-Bresse.

 

Kort efter fik trioen kontakt til Van Baarle, og da tyske Max Walscheid (NTT) på egen hånd kom op, var det en femmands gruppe, der jagtede Cavagna. I feltet tog Bora-hansgrohe helt som ventet kontrollen, men det var lidt af en bet for tyskerne, at de tidligt på etapen måtte sige farvel til Lukas Pöstlberger, der var blevet stukket i munden af en bi.

Annonce

 

Bora i kontrol

I forfølgergruppen opgav Guillaume Martin efter 25 kilometers kørsel sit forsøg og lod sig falde tilbage til feltet. Bora-hansgrohe havde ikke i sinde at gøre det let for Deceuninck-Quick Step og Sam Bennett - og i dette tilfælde Rémi Cavagna, som blev holdt i kort snor.

 

Det gik på sin vis også ud over forfølgerne, og så syntes også Cyril Barthe, at forsøget virkede meningsløst. Forrest lod TGV-toget fra Clermont-Ferrand  stadig til at køre på skinner, og selvom forfølgerne en for en blev spist af Bora-maskinen, fik Cavagna undervejs tre minutters forspring.

 

 

Forrest i feltet fik det nu kun seks mand store Bora-hansgrohe hold lidt tiltrængt hjælp fra Team Sunweb, der lod til at lugte endnu en mulighed for deres sprinter Cees Bol. Cavagna kørte med godt 88 kilometer til mål og dermed knapt halvvejs på dagens etape ind på dagens eneste kategoriserede stigning med et forspring på små to minutter.

 

På stigningen var det ventet, at Bora-hansgrohe ville lægge pres på, så de kunne smide Sam Bennett eller i det mindste gøre ham ukampdygtig til både den indlagte spurt og finalen, men i stedet blev det Sunwebs Nicholas Roche, der i et ganske adstadigt tempo førte et samlet felt over.

 

Cavagnas forspring skrumpede en smule, men selvom Caleb Ewan kortvarigt var i problemer, kom selv australieren med ind på etapens sidste 70 kilometer. Forrest nærmede Cavagna sig dagens indlagte spurt med 50 kilometer til mål, og da han ene mand snuppede de 20 point, var det med ét minut ned til et felt, hvor folk pludselig begyndte at røre på sig.

 

Læs også
Italiensk veteran tager sjælden sejr

 

Angreb på angreb på angreb

De to slagne franske bjergtrøje-kombattanter, Benoit Cosnefroy (AG2R) og Pierre Rolland (B&B) stak af, og de fik følgeskab af Luke Rowe (Ineos). Dermed var der endnu flere point ude af ligningen, da Sam Bennett endnu engang slog Peter Sagan og øgede sit forspring i kampen om den grønne trøje med ét point.

 

Deceuninck-Quick Step havde som ventet brugt både Michael Mørkøv og Kasper Asgreen til at sikre point til Bennett, men da pointene var fordelt, fortsatte de to danskere med Bennett, Sagan og Trentin på slæb. Det fik straks Sunweb frem i sadlerne, men Cees Bol var snarrådig og sprang selv op til sine konkurrenter, som derfor lod sig opsluge af feltet.

 

 

Forrest fik Cavagna følgeskab af Rolland, Cosnefroy og Rowe, mens blandt andre Pavel Sivakov (Ineos) og Rigoberto Uran (EF) var involveret i et styrt bagerst i feltet. Også Pierre -Luc Périchon (Cofidis) og Greg Van Avermaet (CCC) viste initiativ, og med adskillige øvrige ryttere, heriblandt både Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen (Sunweb), skabte de en forfølgergruppe.

Annonce

 

Bora-hansgrohe jagtede og jagtede, og med 35 kilometer til mål havde de held med at lukke det hele ned, så feltet, for første gang siden dagens startede, atter var samlet. Det varede dog ikke længe, inden Luke Rowe, Oliver Naesen (AG2R) og Jack Bauer (Mitchelton) stak af.

 

Da den angribende trio fik følgeskab af Greg Van Avermaet (CCC), Søren Kragh Andersen, Peter Sagan og Sam Bennett og lidt efter også Nikias Arndt (Sunweb), Dries Devenyns (Deceuninck), Luka Mezgec (Mitchelton), Matteo Trentin (CCC) og Jasper Stuyven (Trek), så kun Lotto Soudal ud til at være blevet snydt.

 

Bag den 12 mand store frontgruppe forsøgte en hurtig trio bestående af Bryan Coquard (B&B), Edvald Boasson Hagen (NTT) og Hugo Hofstetter (Israel) at få kontakt, og da kun Lotto Soudal med Fredrik Frison var interesseret i at lukke hullet, voksede det i stedet.

 

Med 18 kilometer til mål lød forspringet fra frontgruppen til feltet på hele tre minutter, og det stod efterhånden klart at vinderen skulle findes blandt de 12 forreste.Her var det med 17 kilometer til mål Matteo Trentin, der åbnede ballet med et angreb, men Peter Sagan var over italieneren som en høg.

 

Søren Kragh angriber

Da det kortvarigt gik i stå var det i stedet Søren Kragh Andersen, der ligesom på 14. etape udnyttede stilstanden til at angribe, og den stærke dansker fik straks hul. Bag ham kunne  forfølgerne slet ikke blive enige, og derfor udbyggede og udbyggede Sunweb-danskeren.

Annonce

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

 

Med ti kilometer til mål havde fynboen udbygget til over et halvt minut, og i klassisk enkeltstartsstil fortsatte han med at udbygge. Bag ham kunne de stadig ikke få det til at fungere, og da danskeren nåede op på et forspring på et minut, skulle der pludselig defekt eller styrt til for at frarøve ham årets anden Tour-etapesejr.

 

Selv var han dog ikke sikker, og med to kilometer til mål kunne han høres skrige efter en tid til forfølgerne. Om han fik tiden, var ikke til at høre, men i hvert fald var sejren på det tidspunkt så sikker, at han nærmest kunne have løbet i mål.

 

Løb blev det dog ikke til, men i stedet kom der på målstregen to fingre i vejret, mens et rungende dansk ”Jaaa” lød ud over franske Champagnole.

 

Annonce

INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Søren Kragh Andersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024

Annonce

Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer

Annonce

Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps

Annonce

Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler

Annonce

Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Kvindernes Amstel neutraliseret efter uheld - løbet forkortes
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUng WorldTour-dansker til trods for vanskelig sæsonstart: Dét giver motivation
Landevej
Pidcock mangler kun øverste trin på Amstel-podiet: Måske er Van der Poel faldet lidt ned
Landevej
Skjelmose: Sådan skal jeg vinde Amstel
Landevej
Matthews drømmer om Amstel-sejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview"Det er helt vildt," siger Søren Kragh om Alpecins historiske sæson
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang affinder sig med rolle: Det er logisk
Landevej
Her er startlisten til Amstel Gold Race
Bane
Beskeden dansk placering i Leths comeback
Landevej
Oversigt: 13 Amstel-danskere på spændende søndag

Lørdag den 13. april 2024

Landevej
Startlisten og overblik over kvindernes Amstel Gold Race
Landevej
Dansk topplacering i hollandsk endagsløb
Landevej
Dansker greb ud efter sejren i Frankrig
Landevej
Visma-leder raser: Det gør mig trist og virkelig vred
Landevej
Give- og Aalborg-sejr i Skive
Landevej
Norsgaard udtaget til italiensk bjergløb
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang giver afkald på drøm: Bliver nok svært
Landevej
Dobbelt dansk misser akkurat top-10 - Israel-stortalent fortsætter sejrsstimen
Landevej
Toudal mister en placering, men forbliver i top-5
Landevej
Opdateret: Endagsløb med mange danskere forkortet efter store styrt
Landevej
Lykkelig Gaudu tilbage som sejrherre: Skæbnen spillede mig et puds
Landevej
Gaudu åbner sejrskontoen efter spektakulær finale
Landevej
Banestjerne føjer ny titel til CV’et
Landevej
Optakt: Tour du Jura
Landevej
Sensation vender tilbage til Giroen
VIS FLERE

Annonce