Iskolde Izagirre: Jakob var en stor hjælp
08. april 2021 19:34Foto: Unipublic / Photogomez Sport
af Joachim Alexander Farshøj

Ion Izagirre vandt i dag fjerde etape af Baskerlandet Rundt, og vanen tro var der efterfølgende roser til holdet, inklusiv Jakob Fuglsang.

Annonce

Ion Izagirre var yderst tilfreds med Jakob Fuglsang og resten af Astana Premier Tech-mandskabet efter dagens etapesejr i hjemmebaneløbet Baskerlandet Rundt.

 

Den baskiske klatrer smuttede væk i en seksmandsgruppe på nedkørslen fra dagens sidste stigning, og da det hele skulle afgøres i en spurt mellem de seks kombattanter, viste Ion Izagirre sig som hurtigste mand. Han kunne dog ikke have gjort det uden holdet, bedyrede han efterfølgende.

 

”Holdet arbejdede rigtig godt i dag. Oscar (Rodriguez, red.) og Stefan (De Bod, red.) kontrollerede situationen i feltet, og Omar (Fraile, red.) og Alexey (Lutsenko, red.) prøvede at ramme udbruddet. Jakob var også en stor hjælp for mig til sidst.”

Radio Tour vender diskussionen om drikkedunke: Det udstiller UCI

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

”Jeg vandt Baskerlandet Rundt samlet i 2019 men uden en etapesejr undervejs, og nu kan jeg så fejre en etapesejr. Det er meget særligt for mig, og jeg nyder bare øjeblikket. Vi har stadig to svære dage foran os; løbet er åbent, og meget kan ske,” fortalte Ion Izagirre efter etapen i en pressemeddelelse fra Astana Premier Tech.

 

I det afgørende hug sad Izagirre blandt andet sammen danske Jonas Vingegaard og landsmanden Pello Bilbao. Vingegaard formåede desværre ikke for alvor at blande sig i spurten, men det gjorde Bilbao til gengæld, og faktisk troede Izagirre længe, at Bilbao havde vundet spurten.

 

”Det var meget tæt (i spurten, red.), men heldigvis vandt jeg, selvom jeg virkelig troede, Pello (Bilbao, red.) havde vundet. Han kom hurtigt bagfra, og han løftede armene, så jeg troede, jeg havde tabt. Jeg lykønskede ham, men så fortalte vores soigneurs mig, at de var i færd med at tjekke målfotoet. Jeg ville være påpasselig og ikke juble for tidligt, men nu føles det rigtig godt, især efter enkeltstarten. Jeg kom her til meget motiveret, og det var svært at acceptere, at jeg tabte et minut og ti sekunder på enkeltstarten,” lød ordene fra Ion Izagirre.

Annonce

 

Annonce

INFO
Astana - Premier Tech
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Itzulia Basque Country
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenFølg Kron, Skjelmose og Eg i Jura-bjergene

Landevej

Schweizisk mester forlænger: Jeg har ikke nået min top endnu

Landevej

Annonce

ANNONCE