LIVE nu: Hvordan klarer Fuglsang og Vingegaard den baskiske kongeetape?
10. april 2021 15:30Foto: A.S.O. / Alex Broadway
af Emil Axelgaard

Mens de tunge drenge er i gang med sæsonens højdepunkter på de toppede brosten i Nordeuropa, er det lette kavaleri rejst til Baskerlandet for at bestige de mange stejle stigninger i Itzulia Basque Country. Mens løbet for nogle er en forberedelse til ardennerklassikerne, er det for andre et af forårssæsonens helt store mål. Fra mandag til lørdag kan du følge det på Feltet.dk og undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard.

Annonce

Itzulia Basque Country spiller en dobbelt rolle i den internationale cykelkalender. De mange korte, ofte ekstremt stejle stigninger i regionen gør det til den perfekte opvarmning forud for ardennerklassikerne, og historien har vist, at succes i de kuperede endagsløb ofte udspringer af et solidt forarbejde i det nordspanske etapeløb. For grand tour- og etapeløbsryttere er det dog et af et af højdepunkterne i den første del af sæsonen. I år er løbet endda særligt imødeset, fordi der er lagt op til Tour-generalprøve mellem Primoz Roglic og Tadej Pogacar - endda med et spændende krydderi i form af den i Catalonien og Emiraterne flyvende Adam Yates. Der er endda hele syv danskere til start med Jakob Fuglsang som spydspids i klassementet og med gode danske sejrschancer til Magnus Cort, der på papiret er løbets hurtigste og næsten eneste sprinter.

 

Baskerlandet har meget få flade strækninger og levner ingen plads til de rene sprintere. Alligevel har løbet ofte tilbudt visse muligheder for Matthews -typer, der både kan klatre og spurte. Det bliver der dog ikke meget af i år, hvor ruten er uhyre vanskelig. Kun fredagens etape ser ud til at ende i en massespurt, og det er altså her, at Cort først og fremmest skal slå til Klassementet ventes at blive afgjort på den korte, men stærkt kuperede enkeltstart om mandagen, onsdagens fascinerende afslutning på en af de stejle baskiske mure og på lørdagens traditionelle kongeetape med mål 2 km fra toppen af den ikoniske Arrate-stigning. Indimellem er der nogle meget interessante og uforudsigelige mellemetaper tirsdag og torsdag, hvor der skal forceres svære stigninger i finalen, ikke mindst på 4. etape, hvor der er tale om en reel mur.

 

Ugen byder dog også på afrundingen af brostenssæsonen. Med udskydelsen af Paris-Roubaix bliver onsdagens Scheldeprijs afrundingen af den første del af klassikersæsonen, men der er nu ikke meget brosten over Flanderns ældste klassiker. Tværtimod er det kendt som sprinternes verdensmesterskab, men håbet er igen i år, at en start i Holland kan skabe den sidevindskørsel, vi fik at se i både 2018 og 2019. Og uden et Roubaix kan man med danske øjne håbe, at Mads Pedersen er frisk på at gå efter en lille massespurt som afslutning på sin klassikersæson.

  

Fra mandag til lørdag kan du hver dag følge vores live-opdatering fra Baskerlandet Rundt. Vi dækker efter følgende plan:

 

Mandag d. 5. april med start kl. 15.30: 1. etape af Baskerlandet Rundt (afslutning ca. kl. 17.30)

Tirsdag d. 6. april med start kl. 15.30: 2. etape af Baskerlandet Rundt med start kl. 15.30 (afslutning ca. kl. 17.30)

Onsdag d. 7. april med start kl. 15.00: Scheldeprijs og (afslutning ca. kl. 17.00) og 3. etape af Baskerlandet Rundt med start kl. 15.30 (afslutning ca. kl. 17.30)

Torsdag d. 8. april med start kl. 15.30: 4. etape af Baskerlandet Rundt med start kl. 15.30 (afslutning ca. kl. 17.30)

Fredag d. 9. april med start kl. 15.30: 5. etape af Baskerlandet Rundt med start kl. 15.30 (afslutning ca. kl. 17.30)

Lørdag d. 10. april med start kl. 15.30: 6. etape af Baskerlandet Rundt med start kl. 15.30 (afslutning ca. kl. 17.30)

 

Du kan læse en optakt til hele løbet og hver dag også analyse af og optakter til de enkelte etaper. Der er tillige optakt til Scheldeprijs.

INFO
Itzulia Basque Country
Nyheder Profil Resultater
Scheldeprijs Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ærgerlige sølvvindere: Mærkeligt at være skuffet over sølv

Bane

Video i artiklenDet perfekte holdløb udeblev: Holm & Bay analyserer dansk nederlag

Video

Video i artiklenHolm & Bay: Tape-snakken har skabt for meget støj om de danske ryttere

Video

Video i artiklenSportschef: Vi er skuffede i dag, men klar i morgen

Video

Video i artiklenDet føles mærkeligt at være skuffet over sølv: Interview med slukørede danske ryttere

Video

Video i artiklenNej, nej nej! Polak og malay ramler sammen på banen

Video

Video i artiklenSølv til Danmark: Se de danske baneryttere modtage medaljer

Video

Annonce

ANNONCE