Forberedt Pogacar: Havde set finalen i morges
07. april 2021 19:40Foto: Sirotti
af Johan Hørstrup

Tadej Pogacar var godt forberedt inden dagens 3. etape af Baskerlandet Rundt. Han og en af holdets chefer havde nemlig kørt dagens afslutning i bil inden etapens start.  

Annonce

Tadej Pogacar løb med sejren på dagen 3. etape af Baskerlandet Rundt. Her slog han landsmanden Primoz Roglic i et spurtopgør, efter at de to slovenere havde angrebet på skift på dagens sidste stigning.

 

At Pogacar slog Roglic, var ikke kun fordi at sloveneren havde gode ben, men også en grundig forberedelse. Han og holdets chef Matxin Joxean Fernandez, havde nemlig kørt opløbet om morgenen før etapen.

 

”Mig og Matxin kørte finalen i morges i bil. Han havde givet mig en masse information om afslutningen, så jeg vidste hvor hård stigningen var. Jeg vidste også, at jeg skulle først igennem det sidste sving på nedkørslen ind mod mål, hvis jeg skulle vinde” forklarer han.

Se de sidste 5 kilometer af 3. etape af Baskerlandet Rundt

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Etapesejren bringer UAE Team Emirates-rytteren op på løbets andenplads, 20 sekunder efter Primoz Roglic, og ti sekunder foran sin amerikanske holdkammerat Brandon McNulty. Den 22-årige slovener er glad for sejren, da han synes at Baskerlandet Rundt er et løb han er glad for at køre.

 

”At vinde i Baskerlandet Rundt er fantastisk. Jeg kørte løbet for to år siden, og jeg ville så gerne køre løbet igen og gøre det godt. Det er et smukt løb, og entusiasmen fra fansene er utrolig,” fortæller han.

 

Med etapejren får sloveneren også bekræftet, at formen er god. Nu ser han frem mod de kommende tre dage, hvor han og holdet skal forsøge at gå efter den samlede sejr.

Annonce

 

”Der er stadig tre hårde dage tilbage af løbet. Holdet kører godt, og jeg ser positivt på vores muligheder, da jeg føler jeg er i god form,” fortæller han.

 

I morgen skal Pogacar og resten af feltet ud på 189.2 kilometer i det kuperede baskiske terræn. Her venter fire kategoriserede stigninger, heriblandt en kategori 1 stigning med top 23 kilometer fra mål.

 

Annonce

INFO
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Itzulia Basque Country
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewRiwal-hollænder med store GP Herning-ambitioner

Landevej

Norsk succeshold trækker sig fra Alpe-løb

Landevej

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Annonce