Vingegaard med topresultat i stejl slovensk triumf
07. april 2021 17:25Foto: Sirotti
af Johan Hørstrup

Mikkel Honoré ramte morgenudbruddet, men i sidste ende blev dagens etape i Baskerlandet Rundt et favorit-opgør på den afsluttende mur. Her skilte de to slovenere Tadej Pogacar og Primoz Roglic sig ud på de sidste meter, hvor førstnævnte tog sejren. Jonas Vingegaard kom i mål på en flot ottendeplads.

Annonce

Der var lagt op til klassementskamp på dagens 3. etape af Baskerlandet Rundt. Med en finalestigning med passager der steg med ca. 20%, var der en mulighed for de øvrige klassementsryttere at tage førertrøjen fra Primoz Roglic.

 

Et syvmandsudbrud kom afsted efter dagens første stigning. Her var der dansk deltagelse i form af Mikkel Honoré fra Deceuninck - Quick-Step. Danskeren og resten af udbruddet blev dog hentet med 12 kilometer tilbage af dagens etape.

 

Roglic blev udfordret på dagens tredje etape, da landsmanden Tadej Pogacar bød ham op til dans på finalestigningen. Her løb Pogacar med etapesejren, mens Roglic bevarer dem samlede føring.

Se de sidste 5 kilometer af 3. etape af Baskerlandet Rundt

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Jonas Vingegaard var igen med fremme. Danskeren blev nummer otte på dagens etape, hvilket også gør at han nu ligger på en samlet sjetteplads.

 

Ligeledes var Jakob Fuglsang også med fremme. Han blev nummer 15 på dagens etape, og ligger nummer 12 i det samlede klassement.

 

Løbsreferat:

Tredje etape af Baskerlandet Rundt var endnu en kuperet etape, hvor rytterne skulle slutte på en stejl stigning, som havde passager der steg med ca. 20%. Der var derfor lagt op til en afslutning for løbets bjergryttere.

 

Feltet var inden dagens etape blevet tre mand mindre, da Mikel Bizkarra (Euskaltel - Euskadi), James Whelan (EF-Education Nippo) og Amund Jansen (Team BikeExchange) ikke stillede til start på dagens etape.

Annonce

 

Dagens udbrud var længe om at blive etableret på dagens 157 kilometer lange etape. Jumbo-Visma kontrollerede på dagens stigning, og lukkede flere forsøg ned. Det lykkedes dog seks ryttere at komme afsted med ca. 145 kilometer til mål.

 

Dagens udbrud var med dansk deltagelse, da Mikkel Honoré (Deceuninck - Quick-Step) var blandt de seks ryttere der slap afsted. Honorés udbrudskammerater var Adria Roger (Equipo Kern Pharma), Larry Warbasse (Ag2r Citroën), Oier Lazkano (Caja Rural), Daniel Navarro (Burgos - BH) og Gotzon Martin (Euskaltel - Euskadi).

 

Kort efter at de var kommet afsted, var der endnu et udbrudsforsøg fra feltet. Med 141 kilometer til mål forsøgte Felix Gall (Team DSM), at komme op til de seks udbrydere, der allerede havde fået et forspring på to minutter. Det lykkedes den unge østriger at få lukket hullet til de seks forreste.

 

Jagten sættes ind

Det var Jumbo-Visma, som tog det tidlige initiativ i jagten på dagens udbrud. I mellemtiden var det lykkedes syvmandsudbruddet at få et forspring på syv minutter med omkring 96 kilometer til mål.

 

Med omkring 74 kilometer til mål var udbruddets forspring skrumpet fra de syv minutter til omkring fem minutter. I fronten af feltet var det nu ikke længere kun Jumbo-Visma, men også EF-Education Nippo, Israel Start-Up Nation og Team BikeExchange der tog initiativet i jagten på udbruddet.

Annonce

 

De fire hold fik senere selskab af Bahrain Victorius og Groupama-FDJ. Det resulterede i at udbruddets forspring faldt stødt hen mod de sidste 50 kilometer af dagens etape.  

 

Udbruddets forspringet var med 47 kilometer til mål nede på 3:30. I feltet var positionskampen inden finalen også startet. Flere af klassementsholdene var at finde helt fremme i feltet, som var anført af danske Christopher Juul-Jensen (Team BikeExchange) og det spanske Movistar-mandskab.

 

 

Efter en nedkørsel med omkring 37 kilometer til mål var der en lille splittelse i feltet. Her var blandt andet Adam Yates fanget i en gruppe der var blevet sat på nedkørslen. Gruppen var 30 sekunder efter feltet, men INEOS Grenadiers og Ag2r Citroën-holdet fik hurtigt lukket hullet igen.

 

Slut for udbruddet og positionskamp i feltet

Med 27 kilometer til mål var udbruddets forspring nede på blot halvandet minut. Det så derfor ikke ud til at vinderen af dagens etape skulle findes i udbruddet. Oier Lazkano (Caja Rural) var dog ikke interesseret i at blive hentet, og valgte at køre fra Honoré og de fem andre udbrydere.

Annonce

 

I feltet var positionskampen i fuld gang. Med tre stigninger på de sidste 20 kilometer, var der kamp mellem klassementsholdene om placeringerne forrest i feltet. Her var INEOS Grenadiers, Ag2r Citroën og Groupama-FDJ der havde fronten inden den første af de tre afsluttende stigninger.   

 

Lazkano var første rytter ind på den første af finalen tre afsluttende stigninger. I bunden af stigningen havde spanieren et forspring på ét minut. Bag ham forsøgte Mikkel Honoré at lukke hullet til Caja Rural-rytteren alene, mens resten af udbruddet blev hentet af feltet, anført af Israel Start-Up Nation-holdet.

 

Inden dagens næstsidste stigning var det dog også slut for Honoré, som blev hentet med 12 kilometer til mål. Det samme gjaldt også Lazkano, der ligeledes måtte se sit soloforsøg slutte med lige under 12 kilometer til mål.

 

Israel Start-Up Nation tog nu fronten i feltet for deres kaptajn Michael Woods. Her satte newzealænderen Patrick Bevin et hårdt tempo på stigningen, hvilket gjorde at feltet splittede. Det hårde tempo gjorde blandt andet at Bauke Mollema blev sat fra fronten af feltet.

 

På toppen af næstsidste stigning angreb Quinten Hermans (Intermarché - Wanty Gobert) for at få point til bjergtrøjen. Astana - Premier Tech tog fronten på denefterfølgende nedkørsel med Omar Fraile og Jakob Fuglsang.

Annonce

 

I bunden af nedkørslen havde Astana dog mistet fronten igen, da Ag2r Citroën og EF-Education Nippo med Magnus Cort tog fronten. Kort efter nedkørslen var der et styrt i feltet, hvilket kostede Michael Woods (Israel Start-Up Nation) og Wilco Kelderman (Bora-Hansgrohe) deltagelsen i finalen.

 

I fronten satte Magnus Cort et hårdt tempo for kaptajnen Sergio Higuita (EF-Education Nippo). Det lykkedes danskeren at give en lille gruppe på fire mand lidt luft til feltet, men gruppen blev dog hurtigt hentet igen.

 

Slovensk duel på stejl finalestigning

Efter at gruppen med Higuita blev hentet igen begyndte angrebene. Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) var den første til at forsøge med et angreb. Han blev dog holdt i kort snor af Primoz Roglic (Jumbo-Visma) og de øvrige klassementsryttere.

 

Med to kilometer til mål kom Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) med en forcering, hvilket hurtigt gav ham og landsmanden Primoz Roglic et lille hul til de øvrige klassementsryttere. Mikel Landa (Bahrain Victorius), James Knox (Deceuninck - Quick-Step) og Adam Yates (INEOS Grenadiers) fik dog lukket hullet til de to slovenere, og der var nu samling igen.

 

Med 1.5 kiolmeter igen forsøgte Pogacar igen med endnu et angreb. Han kunne dog igen ikke komme af med Roglic. Bag de to slovenere fik David Gaudu (Groupama FDJ), Alejandro Valverde (Movistar), Adam Yates og Mikel Landa et hul på de øvrige klassementsryttere, og lukket hullet til de to slovenere.

Annonce

 

Med 600 meter til mål forsøgte Primoz Roglic at køre fra gruppen, men han kunne ikke komme af med Tadej Pogacar, som passerede Roglic med 150 meter til mål og vandt etapen. Alejandro Valverde vandt spurten i femmandsgruppen bag de to slovenere, og tog tredjepladsen på etapen.

 

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) var med fremme i finalen, og kørte ind på en ottendeplads på etapen. Derfor rykker danskeren også op på en samlet sjetteplads, 54 sekunder bag holdkammeraten Primoz Roglic.  

INFO
Itzulia Basque Country
Nyheder Profil Resultater
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Jonas Vingegaard Rasmussen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Fuglsang foran belgisk komet på særlig liste

Landevej

Eksklusivt interviewValgren om Fleche og Liege: Hader det ene - Elsker det andet

Landevej

Annonce