Perfekt Mørkøv-leadout giver ny Bennett-triumf
26. februar 2021 13:25Foto: UAE Tour/LaPresse
af Johan Hørstrup

Efter en hektisk etape med sidevind kunne irske Sam Bennett skrive endnu en på CV’et efter et stærkt leadout af danske Michael Mørkøv.

Annonce

Det var en dag med både sidevind, et stærkt udbrud og et stærkt dansk leadout på 6. etape af UAE Tour.

 

Et stærkt seksmands udbrud kom afsted tidligt, og de fik hurtigt et tre minutters forspring. I det udbrud sad blandt andet Alexey Lutsenko (Astana-Premier Tech) og Tony Gallopin (Ag2r Citroen).

 

Med cirka 75 kilometer kom feltet ind på en sektion med sidevind. Det udnyttede Deceuninck - Quick-Step og de andre sprinterhold til at sætte pres på.Det lykkedes dog ikke at få lavet nogen afgørende splittelse og feltet blev samlet igen med omkring 45 kilometer til mål.

Sam Bennett vinder 6. etape af UAE Tour

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Med 500 meter igen var det dog danske Michael Mørkøv der tog fronten med holdkammeraten Sam Bennett på hjul. Da danskeren slog ud med 200 meter til mål kunne ireren åbne spurten og tage sin andet etapesejr i årets UAE Tour, og danskeren kunne selv tage en tiende plads på etapen.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD I FELTET.DKS SÆNSONSPIL - OVER 30.000 KRONER I PULJEN

 

Etapereferat:

Rytterne skulle i dag forcere 165 kilometer. Starten gik i Deira Islands og sluttede i Palm Jumeirak. Der var lagt op til at sprinterne igen skulle afgøre det imellem sig. Med en ruteprofil der var tæt på pandekage flad, var det kun vinden der umiddelbart skulle være en udfordring for sprinterne.

 

Dagens udbrud bestod af seks ryttere. De seks ryttere var Tony Gallopin (Ag2r Citroen), Alexey Lutsenko, Luis Léon Sánchez (Astana-Premier Tech), Attila Valter, Matthieu Ladagnous (Groupama FDJ) og Inigo Elosegui (Movistar). Det lykkedes dem at komme afsted efter ti kilometer og fik hurtigt et forspring på tre minutter.

Annonce

 

Med 101 kilometer til mål var der et styrt i feltet, hvor Team DSM-rytteren Florian Stork, som lå nummer 12 i det samlede klassement, måtte udgå efter at være kørt ind i en midterhælde. Også Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) røg ned, og lige som Stork udkig italieneren. Danske Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) var også nede, men kom hurtigt op igen uden større problemer.

 

I feltet var det sprinterholdene der tog arbejdstøjet på og holdt ubruddets forspring tæt på de tre minutter. Imens at Deceuninck - Quick-Step, Bora-Hansgrohe, Lotto Soudal og Qhubeka Assos lå og trak feltet, kunne udbruddet fordele etapen indlagte spurter imellem sig. Her var det Tony Gallopin der tog første stik i konkurrencen om den sorte trøje.

 

Sidevindsangreb fra Deceuninck - Quick-Step

Med 73 kilometer til mål gik Deceuninck - Quick-Step frem og satte et hårdt tempo på en sektion med sidevind. Det blev hurtigt fulgt op af EF Education og Israel Start-Up Nation. Accelerationen fik hurtigt skabt en splittelse i feltet. På kort tid fik den forreste gruppe skabt et hul på 30 sekunder til anden gruppe.

 

Blandt de ryttere der var fanget i anden gruppe, var både Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) og Sergio Higuita (EF Education - Nippo). Accelerationen betød også at udbruddets forspring blev reduceret fra tre minutter til under et minut. Med 60 kilometer så deres chance for at holde hjem altså meget svag ud, men det betød ikke at Tony Gallopin ikke kunne tage dagens anden indlagte spurt for Luis Leon Sanchez.  

 

Med 45 kilometer til mål var der dog stort set samling på feltet igen. Efter samlingen faldt der ro over feltet igen, dog uden at udbruddet fik lov at sejle væk igen. De blev holdt i kort snor omkring de 40 sekunder. Med 25 kilometer tilbage af etapen blev de dog hentet.

Annonce

 

Positionskamp og soloudbrud

Med 20 kilometer til mål var der et nyt udbrudsforsøg fra Dimity Gruzdev (Astana-Premier Tech). Kazakhstaneren fik hurtigt taget 20 sekunder på feltet, anført af Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Fausto Masnada (Deceuninck - Quick-Step) og Movistar holdet med Gregor Mühlberger.

 

Da rytteren kom ind på de sidste ti kilometer, begyndte sprinterholdene at finde fronten af feltet. Med ni kilometer til mål var det Bora - Hansgrohe, Bahrain Victorius og INEOS Grenadiers der var at finde i fronten af feltet. I forbindelse med at positionskampen i feltet begyndte blev Gruzdev også hentet ind igen.

 

Hektisk finale med mesterligt dansk leadout

Inden tunnellen med seks kilometer til mål havde vi også finalen første styrt. Der røg Elia Vivianis leadoutmand Fabio Sabatini (Cofidis) ned. Efter udgangen af tunnellen kom Deceuninck - Quick-Step frem til fronten med næsten hele holdet. Det blev dog hurtigt bokset væk af INEOS Grenadiers og med tre kilometer til mål var det INEOS-holdet der havde fronten foran Israel Start-Up Nation og Bora-Hansgrohe.

 

 

Med to kilometer tilbage var det dog Team BikeExchange holdet der var kommet frem til fronten. Inde under kilometerporten var dog Mathias Brandle (Israel Start-Up Nation) det havde fronten for Andre Greipel. Det blov dog danske Michael Mørkøv der kunne åbne spurten for Sam Bennett. Efter et mesterligt leadout fra danskeren, skulle ireren blot træde den hjem med 200 meter til mål.

Annonce

 

Det blev altså anden sejr til Sam Bennett i årets UAE Tour til ireren, som tog sejren for Elia Viviani (Cofidis) og Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe). Michael Mørkøv blev selv nummer ti på dagens etape.

 

Dagens etape rykkede ikke noget ved top ti i det samlede klassement, hvor Tadej Pogacar går ind til den afsluttende etape med et forspring på 45 sekunder ned til Adam Yates. Mattias Skjelmose er stadig nummer seks i det samlede klassement. 

 

UAE Tour slutter lørdag med en 147 kilometer lang etape fra Yas Mall til Abu Dhabi. 

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Fuglsang foran belgisk komet på særlig liste

Landevej

Eksklusivt interviewValgren om Fleche og Liege: Hader det ene - Elsker det andet

Landevej

Annonce