EKSKLUSIVT

Asgreen er klar til krig i Flandern
26. februar 2021 19:32Foto: Deceuninck - Quick-Step Cycling Team/Getty Images
af Rasmus Brandt

Kasper Asgreen tager i morgen hul på endnu en kampagne i klassikerne. Han glæder sig til at skulle trække i uniformen og drage i krig i Flandern, i de løb, der er grunden til, han kører på cykel. Det fortæller han i et interview med Feltet.dk

Annonce

Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) tager hul på sin tredje klassiker-kampagne i weekenden, når forårsfesten for alvor starter i Omloop Het Nieuwblaad og Kuurne-Brussels-Kuurne

 

Koldingenseren er en af feltets hårde hunde, og det fornemmer man, i den retorik han bruger, om de barske løb der venter forude.

 

”Jeg glæder mig til at skulle i krig igen. Træningen har været god hen over vinteren, så jeg glæder mig til at komme ud og køre de første brostensstigninger. Det er jo på grund af løb som disse, vi kører på cykel,” fortæller Asgreen til Feltet.dk.


SÆT DIT MANAGERHOLD I FELTET.DKS SÆNSONSPIL - OVER 30.000 KRONER I PULJEN
 

Som man fornemmer, har løbene i Belgien en helt særlig plads i Kasper Asgreens hjerte. En kærlighed, der kun er vokset, efterhånden som han er gået fra at sidde i barndomshjemmet og følge dem på tv, til nu selv at være en profil i dem.

Kasper Asgreen vinder Kuurne-Brussel-Kuurne!

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

”Jeg har altid elsket løbene i Belgien. Lige fra jeg så dem på tv, blev jeg forelsket i løbenes dynamik på de små veje og med positionskampene og de vilde tilskuere. Min kærlighed er ikke blevet mindre, efter jeg er begyndt at køre dernede,” fortæller Asgreen.

 

Asgreen tog en stor skalp sidste år, da han vandt Kuurne-Brusells-Kuurne. Foto: Sirotti.

 

Udover de legendariske stigninger og pavéer har belgierne en stor rolle i at gøre løbene til noget særligt. Billederne af menneskehavet opad Kappelmuur, Kemmelberg eller andre kendte knolde dernede, er nærmest ligmed forår for mange cykelfans.

Annonce

 

Fankulturen er også det, som Asgreen forbinder allermest med løbene i Flandern.

 

”Det er noget helt specielt, og Belgien er en kæmpe cykelnation. Den opbakning man får, når man kører cykelløb dernede, er enorm. Det giver en helt speciel stemning,” fortæller Asgreen, der dog indrømmer, at han ikke ligger mærke til fansene hele tiden.

 

”Især i starten af løbene, hvor finalen ikke er i gang endnu, kan man høre dem. Men så snart finalen er i gang, kan jeg hverken se eller høre dem længere. Der er der fuld fokus på cykelløbet,” forklarer han oplagt.

 

Lidelsen gør Flandern ekstra særlig

Når man spørger Kasper Asgreen direkte, hvilken af de mange brostensklassikere på kalenderen, han allerbedst kan lide, falder svaret prompte

 

”Flandern er det fedeste løb på kalenderen,” forklarer han efterfulgt af en klassisk Asgreen-begrundelse.

Annonce

 

”Vi kører mange af de samme stigninger, som i de andre klassikere, men det at den er 50-60 kilometer længere, sier lidt flere fra og gør at man kæmper mere med kramperne. Det gør det hårdere og giver en ekstra dimension til løbet. Det gør det til en rigtig klassiker, at man kommer helt derud, hvor man ikke længere kan se ud af øjnene, men er nødt til at angribe én gang til,” fortæller en glad og grinende Asgreen om smertehelvedet i Flandern.

 

Netop denne lidelse lader udefra til at være noget, som Kasper Asgreen mestrer. Spurgt ind til det forklarer danskeren dog, at han ikke umiddelbart nyder lidelsen, men at den er en nødvendig del, af det han elsker.

 

”Jeg ved ikke, om jeg kan lide det, men jeg synes jo, det er sjovt at køre cykelløbet. Hvis jeg stopper, er jeg ude af cykelløbet, og så er der jo ikke mere sjov og ballade,” slutter han grinende af over for Feltet.dk.

 

Du kan se både Omloop Het Nieuwsblaad og Kuurne-Brussels-Kuurne på Discovery+.

 

Du kan desuden læse Feltet.dk's optakt til Omloop her


SÆT DIT MANAGERHOLD I FELTET.DKS SÆNSONSPIL - OVER 30.000 KRONER I PULJEN

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Omloop Het Nieuwsblad
Nyheder Profil Resultater
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Fuglsang foran belgisk komet på særlig liste

Landevej

Eksklusivt interviewValgren om Fleche og Liege: Hader det ene - Elsker det andet

Landevej

Annonce