Froome om Tour-sejr: Intet holder mig tilbage
26. februar 2021 13:00Foto: UAE Tour/LaPresse
af Mathias Høj

Der er stadig blod på tanden hos Chris Froome i jagten på endnu en samlet sejr i verdens største cykelløb, Tour de France.

Annonce

Chris Froome hungrer stadig fuldt ud efter sin femte sejr i Tour de France.


Det fortæller han til den engelske avis The Guardian.

I disse dage har Froome fået sin sæsondebut for sit nye hold Israel Start-Up Nation i etapeløbet UAE Tour, der bliver afviklet i De Forenede Arabiske Emirater. Her er han primært med for at bygge formen op, hvorfor han også er mere end et kvarter efter løbets førende rytter Tadej Pogacar.

Britens helt store mål i 2021 er Tour de France, hvor han jagter den femte sejr for at komme med i en eksklusiv klub af ryttere, der har lavet samme bedrift.

"Der er intet, der holder mig tilbage for at vinde min femte sejr i Tour de France. Det kommer til at blive svært, men med min fire titler er jeg kommet så tæt på rekorden med fem sejre," siger Froome.

"Jeg vil med glæde give det et skud og vinde min femte sejr. Det afhænger meget af mentaliteten, så jeg håber min krop vil følge med."

Der er kun fire ryttere, der har formået at vinde Tour de France fem gange. Det drejer sig om Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain.

Froome er på vej tilbage til sin fordumsstyrke, efter han i 2019 var involveret i et forfærdeligt styrt i Criterium du Dauphiné. Styrtet holdt ham ude i flere måneder, men nu er han næsten smertefri fra sine skader.

Derfor lover det godt for den 36-årige brite forud for årets Tour de France, der løber af stablen fra den 26. juni - 18. juli.

Inden da skal Froome og resten af feltet i aktion på 6. etape af UAE Tour, hvor en kraftig vind kan spolere sprinterfesten. Læs mere om det i vores optakt til 6. etape af UAE Tour.

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL FELTET.DKS SÆSONSPIL? SÆT DET HER

 

INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Israel Start-Up Nation
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewRiwal-hollænder med store GP Herning-ambitioner

Landevej

Norsk succeshold trækker sig fra Alpe-løb

Landevej

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Annonce