EKSKLUSIVT

Saabye og Lønne vender hjem til den danske cykelscene
05. marts 2021 09:00Foto: Campione Danmark
af Andy Joachim Pedersen

Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk opruster i truppen og henter to eliteryttere med landsholdserfaring: Mie Saabye og Rikke Lønne er tilbage i den danske cykelfold.

Annonce

To profiler vender tilbage på den danske cykelscene, når multitalentet Mie Saabye og tidligere DM-sølvvinder og EM-rytter Rikke Lønne trækker i RYTGER-trikoten.

 

Det fortæller holdets manager og ejer, Morten Ravnkilde, til Feltet.dk.

 

”Det er en hjertesag om at få dem tilbage på rette vej. Det er også det, jeg gerne vil stå for,” fortæller Morten Ravnkilde om de to nye tilføjelser til truppen.

Holm & Bay: Sådan kører du brosten

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

”De har kørt for holdet i en årrække. De vil gerne retur til sporten igen, og det mest naturlige vil jo være at gøre det hos os,” siger Ravnkilde.

 

Han tilføjer, at det ligger i holdets DNA ikke at ville efterlade nogle ryttere tilbage på perronen, og derfor giver comebacks på holdet til to tidligere ryttere god mening.

 

”Vi har hele tiden haft i vores DNA, at vi ikke efterlader nogen overhovedet. Vi vil jo gerne hjælpe det, vi kan,” siger han.

Annonce

 

Ikke brugbart at tilføje kun én rytter
Rikke Lønne har i en periode været væk fra løbene i sporten, og efter endt graviditet var hun ikke klar til at opgive cykelsporten på nogen vis.

 

”Rikke vil rigtig gerne tilbage. Vi skulle bare have det tilpasset,” siger Morten Ravnkilde.

 

Snakken udviklede sig fra en løs benævnelse fra Lønnes side, og manageren var ikke sen til at overveje sine muligheder. Der var dog en mindre udfordring ved blot at tilknytte én eliterytter til et juniorhold.

 

”At tilknytte én bare for at køre i vores farve giver ikke nogen mening,” siger han.

 

Og uden økonomi til at stable et helt hold på benene fandt Ravnkilde frem til en gylden mellemvej: Lønne skulle have en makker, og det fik hun altså i Mie Saabye, og det giver holdet et nyt fokus.

Annonce

 

”Det bliver en del for at støtte de andre, og det er derfor vi gør det først og fremmest. Den anden grund er, at jeg har et ønske om, at vi er lidt mere synlige i forhold til de danske løb, hvor vi typisk ikke er hjemme med juniorpigerne,” siger han.

 

De to nye RYTGER-ryttere her klar i den nye trikot | Foto: Campione Danmark

 

Hertil nævner han Randers Bike Week sidste år som et eksempel på, at holdet sagtens kan gøre sig aktuel herhjemme. Han ønsker derfor at aktivere de danske juniorer med de to nye eliteryttere med klare mål.

 

”Så har vi et godt dansk hold, hvor vi kan stille til start med lidt talent, lidt erfaring og lidt power,” fortæller han.

 

”Det er klart, at Uno-X Cuppen ligger mig på sinde. Det er én, vi går efter, og vi vil gerne være mere synlige til DM,” fortæller Ravnkilde.

Annonce

 

Specielt til DM påpeger han, at holdet normalt er toneangivende, og også skal være det fremover, hvor det er muligt, at klasserne fra andenårs U17-ryttere og op til A-ryttere kan køre sammen.

 

”Agerer man DM-løbet, agerer man også slutningen. Så har man hinanden at læne sig mere op ad, uanset om det er på junior- eller elitesiden. Det kan sagtens svare sig at arbejde sammen, selvom man kører for hver sin præmierække,” fortæller han.

 

Vil ikke afvise samme løsning i 2022

Ravnkilde understreger, at formålet er at arbejde rytterne ind i sporten igen. Begge har gode muligheder for at komme videre i sporten.

 

”Den slutlige del for mig er, at jeg gerne ser dem tilbage. Mie, som stadig er ung, og har mange år foran sig. Det samme har Rikke også,” siger han og uddyber:

 

”Gennemsnitsalderen på WorldTouren er høj, så der er ikke nogen udløbsdato på Lønne. Hvis de vil det nok, så kan sådan en sæson her være nok til, at de kan komme videre. Det er det, vi gør det for,” fortæller han og understreger, at han gerne åbner døre på klem for de to.

Annonce

 

Skulle det ikke lykkes at få dem videre i år, er han ikke afvisende overfor at finde en løsning til den efterfølgende sæson.

 

”Skulle det ikke ske i år, så har jeg ikke nogen kvaler i at gøre det et år mere,” fortæller han.

 

Lønne har allerede haft træning med rytterne, og manageren har spottet en dynamik, som, han mener, kan være ufattelig gavnlig for holdet.

 

”De er gode begge to til at ofre sig for hinanden og sagen. Det er altid holdet og sagen, der skal køres for. Vi er ligeglad med, om det er en junior- eller en U17-rytter, der skal køres for,” siger han.

 

”Vi kører for logoet og for trøjen, og så er man villig til at ofre sig eller ej. Jeg tror, at det bliver godt. Jeg vil også gerne lære de her juniorpiger, at man skal lægge hjernen og være hjælperytter,” fortæller han, og det er noget af det, som den nye konstellation åbner for.

Annonce

 

De to ryttere ser frem til samarbejdet i den kommende sæson | Foto: Campione Danmark.

 

Og netop juniorpigerne bliver afgørende. Med to eliteryttere bliver der brug for, at juniorpigerne også spiller en rolle både som kaptajner og hjælpere.  

 

”Vi har set både nationalt og internationalt, at hvis man ikke er god til at arbejde sammen og har et rigtig højt niveau, så kan man være rigtig mange, men det betyder ikke noget,” fortæller han.

 

”To herhjemme kombineret med en håndfuld juniorryttere er jeg meget tryg ved,” siger han til slut.

 

Slutteligt glæder Ravnkilde sig også på vegne af hele dansk kvindecykling, som kun har gavn af, at netop de to ryttere er tilbage i feltet i Danmark.

Annonce

 

”Det er godt for dansk kvindecykling, at der kommer flere til, som ikke kun skaber noget i bredden, men også i toppen,” siger han.

 

Senere på dagen bringer Feltet.dk interviews med Mie Saabye og Rikke Lønne om, hvad de ser frem til ved at vende tilbage til den danske cykelscene.

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Norsk succeshold trækker sig fra Alpe-løb

Landevej

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Fuglsang foran belgisk komet på særlig liste

Landevej

Annonce