Annonce

EKSKLUSIVT

Aflyser holdpræsentation: RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk satser på plan B og C
19. januar 2021 08:00
af Andy Joachim Pedersen

Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk aflyser deres planlagte teampræsentation, som skulle finde sted om ganske få dage. Årsagen er samfundssind, fortæller Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

Holm sagde nej til 200.000 dollars og en kontrakt: Turde ikke tage afsted

se mere cykling på

Organisationen bag RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk have planlagt at fremvise resultaterne af mange måneders hårdt forberedelsesarbejde til den kommende sæson i denne uge, men har nu valgt at trække stikket på deres teampræsentation.

 

Holdet understreger, at den nuværende situation ganske enkelt ikke er til, at man samler en masse ryttere på tværs af nationaliteter i store forsamlinger med dertilhørende publikum.

 

”Vi kunne godt have trukket det igennem, da pigerne er på kontrakt, og man kan komme ind i landet på en kontrakt, da de er elitesportsudøvere,” siger Morten Ravnkilde.

 

”Men jeg synes, at når landet står, hvor det gør, så bliver vi nødt til at udvise samfundssind og sikkerhed overfor rytterne,” siger Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

 

Ligeledes kommer rytterne fra lande, der alle tackler coronakrisen på deres egen måde, og Ravnkilde ser ingen grund til at blande de metoder.

 

”Vi vil ikke samme så mange forskellige ryttere fra så mange forskellige lande, hvor alle har deres måde at tackle coronaen på,” siger han.

Annonce

 

Rytterne skal holdes skarpe
Teampræsentationen skulle have fundet sted i forbindelse med en træningslejr, hvor holdets ryttere kunne mødes for første gang og for alvor se hinanden an. Selve træningslejren bliver dog heller ikke til noget.

 

”Vi vil gerne holde dem skarpe, da vi stadig forventer, at sæsonen starter som den skal i marts. Det er okay, at vi ikke mødes, men træningen skal være skarp, og derfor er vi i gang med at teste pigerne,” siger han.

 

Foto: Rune Larsen og holdet arbejder med at teste pigerne, nu hvor holdet ikke kan samles.

 

Det ændrer dog ikke på, at holdets ryttere træner godt til derhjemme, og Ravnkilde kan nævne flere eksempler på ryttere, som har holdt sig skarpe. Det bygges der videre på, mens holdet håber at komme på træningslejr i februar.

 

”Træningen har indtil videre været mega god, og de er motiverede alle sammen. Det er det, vi bliver ved med at køre videre på,” siger han og håber på, at holdet stadig kan komme på træningslejr på Gran Canaria i uge 8 eller 9.

Annonce

 

Indtil da samles holdets fire danske ryttere i en lukket kreds, som overholder alle gældende regler om forsamlingsforbud og ligeledes kræver fornødne testninger på forhånd, til en lille samling i København.

 

”Vi vil gerne sende nogle signaler til resten af pigerne om, at vi stadig træner. De bliver nok misundelige på, at vi stadig kan samle de fire danskere, men det gør også, at de holder sig skarpe,” siger han.

 

”Jeg tror også, at det er med til at motivere de andre, som ikke er her,” siger han.

 

Har plan C klar i skuffen
Med første træningslejr aflyst er plan B trådt i kraft. Den satser på en planlagt træningslejr på Gran Canaria, men med de usikre tider, vi lever i, er også en plan C klar, som kan træde i kraft i marts.

 

”Vores plan C, som træder i kraft, hvis vi ikke kan mødes på Gran Canaria er, at vi mødes en fire dage før vores første løb, Trofeo Alfredo Binda i marts, og arbejder med nogle ting sammen,” siger han.

Annonce

 

Ravnkilde havde gerne set det anderledes, så holdet kunne mødes før deres første løb og prøve ting af sammen, men det er ikke alt, man er herre over selv.

 

”Det er for nogle det første løb som junior, og det er det første løb, når vi kommer i gang. For mig er det vigtigt, at vi får nogle timer sammen, inden vi bare går ud i det, så rytterne føler sig tryg i den opgave, de skal ud at løse,” siger han.

 

I stedet arbejdes der hårdt i kulisserne sammen med holdets træner Rune Larsen på at teste pigerne, finde deres styrker og træne dem yderligere, så holdets ryttere ved, hvad de kan, når det kommer til forskellige løb.

 

”De skal finde ud af deres position og rolle på holdet. Vi får endnu mere tid til at definere deres rytterprofil,” siger han.

 

Foto: Billeder fra sidste gang RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk var samlet.

Annonce

 

Dette gøres for at undgå, at rytterne bygger en for stor spænding om et løb, hvor deres styrker ikke mødes af en rute, der passer dem. Omvendt kan de slå ekstra hårdt til, når løbene passer dem.

 

”Det der er vigtigt for os og dem, er at ryttere nogle gange glemmer deres profil, og bliver skuffede over, at de ikke kan køre hen over en stigning, selvom de er klassikerrytter,” siger han.

 

”Man kan også tænke som relativt lille rytter, at man skal ud at spurte, selvom man slet ikke har den rytterprofil,” siger han.

 

Den kommende tid arbejder holdet videre på disse profiler, mens de altså må se længere efter samlinger for alle holdets ryttere.

 

Annonce

INFO
Morten Ravnkilde
Nyheder
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce