EKSKLUSIVT

RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk drømmer om regnbuer med stort løbsprogram
26. februar 2021 09:00Foto: Campione Danmark
af Andy Joachim Pedersen

Morten Ravnkilde har øje på flere store juniorløb på kalenderen til den kommende sæson for RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk. Tilbage er kun at håbe på en fuld cykelsæson uden for mange coronaafbrydelser.

Annonce

Det danske juniorhold RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk måtte aflyse deres første samling i København, og kunne kun samle de fire danske ryttere til minitræning efter coronaens restriktioner.

 

Det har dog ikke forhindret holdet i at lave store planer til den kommende sæson, hvor mange store oplevelser venter juniorerne.

 

De første to løb på kalenderen bliver det store kvindeløb Trofeo Alfredo Binda, mens Gent-Wevelgem venter lige bagefter. Dog med ændringer.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 42: Frankrig-special

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Mange landshold kan ikke komme til start, og det vil sige, at man ændrer juniordrengeløbet til et UCI-løb og ikke Nations Cup. Det går ud over damedelen af det, men om ikke andet vil de gøre alt for at have et løb dernede,” siger han til Feltet.dk.

 

Han forventer, at de kan præstere godt allerede i de to løb, mens han øjner to andre store højdepunkter på kalenderen også.

 

”Mit yndlingsløb på sæsonen udover Gent-Wevelgem på løbskalenderen, er Omloop Van Borsele, hvor vi er kommet alle årene, i teamets historie. Tour de Himmelfart er et stort højdepunkt herhjemme,” siger han.

Annonce

 

Kommer for den offensive kørsel
De fire løb er ikke de eneste på kalenderen, men fælles for alle løbene er, at uanset om det er Nations Cup eller danske løb, så kommer holdet for at vise sig frem.

 

”Der er masser af løb på kalenderen, men man kan sige, at vi altid går til start på at vise os frem. Vi kører altid for at vinde. Kan vi ikke vinde løbene, hvis de er etapeløb, så kører vi for at skabe noget støj,” siger han.

 

Det er nemlig ikke helt billigt at drive sådan et mandskab, og det betyder, at holdet skal udnytte, at de er ude for at køre mod nogle af verdens bedste.

 

”Det er vigtigt for os, at vi ikke tager til løb for at køre defensivt eller passivt. Så er det for langt og dyrt at køre til de her løb. Vi skal ikke være bange for at tage chancer,” siger han.

 

De fire danske ryttere på RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk i 2021 | Foto: Campione Danmark

Annonce

 

Det med at tage chancer hænger godt sammen med en filosofi på holdet om, at det skal være normalt at tage chancer, også selvom det ender med fejl, for det kan man lære af.

 

”Vi skal heller ikke være bange for at fejle og være en fiasko. Det er nu, at pigerne har lov til at gøre det, selvom vi meget går efter resultaterne. Det er tiden i deres cykelsæson, at de gerne må fejle, de gerne må tage chancer og så lære af dem,” siger han.

 

Det er et decideret mål, at man skal tage chancer, som man kan bruge til at lære og få erfaring af. Det er med til at skabe bedre ryttere i sidste ende.

 

”Jeg vil gerne have et team og en flok piger, som er villige til at tage nogle chancer og ikke sidde for at være passive nede i feltet,” siger han.

 

Stræber benhårdt efter VM og EM
Foruden de mange etapeløb og andre interessante løb på løbskalenderen, er også de nationale mesterskaber i fokus for holdet. De sætter en stor ære i at jagte resultater på den front.

Annonce

 

”Vi har alle årene har vundet det danske mesterskab i enkeltstart og linjeløb for juniorerne. Det samme har vi i Sverige og Finland, og så har vi haft en enkelt i Norge og to i Estland,” siger Morten Ravnkilde.

 

”Det giver lidt ekstra kolorit til holdet. Det sjoveste er at køre i en mesterskabstrøje,” siger han.

 

Det vigtigste fokuspunkt er dog den danske mesterskabstrøje. Holdet er dansk, og at vinde hjemmebanens mesterskabstrøje er centralt.

”Det vil være kæmpe fiasko, hvis vi ikke gør det, når vi måler set-up op mod de andre, vi kører imod,S gier han.

 

”Det er målet, at de kører efter at få trøjen. Vi har haft masser af trøjer, men de to vigtigste trøjer, som jeg stiler efter, er regnbuetrøjen og europamestertrøjen,” siger han endvidere.

 

Rytterne under den seneste træningslejr med holdet | Foto: Campione Danmark

Annonce

 

Han fremhæver, at holdet har haft gode resultater med blandt andet Wilma Olausson og ikke mindst Emma Norsgaard, som hentede sølv ved både EM og VM. Det er en brændende motivation.

 

”Ikke at sige, at den dag, vi når det, er det slut, men der er ingen tvivl om, at de dage, hvor jeg ikke har lyst mere, er det en motivation, at de skal hænge på væggene, inden vi stopper,” siger Ravnkilde.

 

”Jeg synes, at vi har gjort et godt arbejde for det og været sindssygt tæt på hvert år, men lige det øverste trin har vi været uheldige med,” siger han.

 

Han ved, at det er svært med nationer som Holland, Italien og Storbritannien, men det forhindrer ham ikke i at stræbe alligevel.

 

”Dermed ikke sagt, at det er hverdag at have mesterskabstrøjerne, men mere for, at der er noget at stile efter for pigerne. Der skal være noget ekstraordinært at stræbe efter,” siger han.

Annonce

 

Danmark kan sagtens bære et stort hold
Med netop Storbritannien, Holland og Italien som modstandere, kan det tænkes, at det er svært at hamle op med for et dansk cykelhold, men det er nu ikke noget, Ravnkilde gør sig som meget i.

 

Han fremhæver igen Norsgaards glimrende resultater.

 

”Jeg vil sige, at det nok er ét af de gode år, hvor hun lavede to medaljer ved EM i Herning og en sølvmedalje i Norge. Det viser, at selvom vi kommer fra et lille land, så kan det godt lade sig give sig,” siger han.

 

”Der er dog ingen tvivl om, at Holland, Italien og måske også England er nogle af dem, som måske også budgetmæssigt er højere oppe,” siger han.

 

Her er der dog igen en positiv horisont, da storsponsoren Uno-X som bekendt er gået ind i cykelsporten på kvindesiden også, og her kan der falde positive medfølger af til danskerne.

Annonce

 

”Vi håber, at samarbejdet med Uno-X på sigt kan være med til at løfte holdet. I tæt samarbejde med dem håber vi, at det kan løfte mig selv, piger og det set-up, vi har,” siger han.

 

”Det ultimative for alle er at være nummer ét i verden,” siger han.

 

Her sætter han også fokus på, at holdet har udviklet sig markant, siden det startede, hvor målet blot var at være blandt de bedste herhjemme.

 

”Det skete forholdsvis hurtigt. Så var det at blive nummer ét i Skandinavien, og så var det Nordeuropa og nu har vi svært ved at bide skeer helt med de hollandske ryttere, men det var ikke det, jeg satte pejlemærket op efter fra starten,” siger han.

 

At det er gået så hurtigt, og at der er sket så meget er en belønning for mandskabet for den udvikling, som de har taget over tid.

Annonce

 

”Sidste år var det fjerde år for holdet, så vi har ikke eksisteret længe, så det er gået pissestærkt. Mange tror, at vi har eksisteret længe med det her set-up. Der har været mange store resultater, men vi hungrer stadig efter det helt store,” siger han til slut.

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Morten Ravnkilde
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewTopresultat til RYTGER-rytter i Frankrig: Det føles som en sejr

Landevej

WorldTour- og podiedominans: Så gode har danskerne været i 2021

Landevej

Eksklusivt interviewContador peger på Giro-favoritter: Han er i god form

Landevej

Eksklusivt interviewHonoré roser kaptajnerne: Vi er klar til den lyserøde kamp

Landevej

Marcus Sander hentede første sejr

Landevej

Rekordsættende Asgreen: Holdet er altid med fremme

Landevej

Hollandsk vidunder vinder endnu en gang: DSM med 1-2 i Belgien

Landevej

Annonce