EKSKLUSIVT

2021-forberedelserne i fuld gang for RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk
17. december 2020 08:00
af Andy Joachim Pedersen

Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk har taget hul på forberedelserne til den kommende sæson, og det tegner til at blive et godt år, fortæller sportsdirektør og holdejer Morten Ravnkilde.

Annonce

2020 var på mange måder et år, der blev sat på hold og aldrig helt kom i gang igen på den internationale juniorscene, og det fik det danske juniorhold også at føle.

 

Derfor er det glædeligt at kunne se frem mod den kommende sæson, hvor mandskabet allerede har været samlet på den første træningslejr - dog i en noget usædvanlig udgave og desværre uden deres stærke finske rytter Anniina Ahtosalo, som blev forhindret af restriktioner.

 

Fuldstændig isolation fra omverdenen
Holdet var nemlig indlogeret på Hotel Cabinn Copenhagen, hvor holdet havde deres egen etape, deres eget køkken og deres egne mødefaciliteter.

Danskernes cykelfremtid på World Touren – vi ser frem mod 2021

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Det er vigtigt for os at pointere, at vi har lavet vores træningslejr ved at lave en boble. Det var kun os, der lavede aktiviteter,” siger han.

 

Holdet havde besøg af træner Rune Larsen fra Aimhigh og Mark Vogel fra MOT Danmark, og også her foregik det på god afstand i en biografsal.

 

”Vi har lavet rimelig hårde kriterier for test af pigerne, inden de kom til landet, og vi havde vores egen etape, vores eget køkken og vores egne lokaler for ikke at være sammen med nogle andre hverken ved måltider, i træning eller andet,” siger han.

Annonce

 

”Vi var ligeledes minimalt af staff for at passe på det hele,” siger han.

 

Foto: De isolerede faciliteter. 

 

Da først reglerne var på plads, var det intet problem for holdet at mødes og få gang i forberedelserne. Det er vigtigt for at holde de unge motiverede, siger han.

 

”Vi er også nødt til at se fremad for rytternes skyld og komme i gang med at få trænet og få kigget på rytterne, så vi kan lægge nogle planer for dem,” siger han.

 

”Det kan man godt, hvis man gør det på en god og fornuftig måde. Det har vi brugt meget tid på at planlægge. Hotellet fik også at vide, at det var kriterierne for at bo der, at vi blev isoleret fuldstændig,” siger han.

Annonce

 

Første samling for næste års hold

Holdet har til den kommende sæson fået tilgang af tre nye ryttere, og derudover er en del af deres tilknyttede U17-ryttere rykket op som førsteårsjuniorer. Dette var første chance for at se hinanden an.

 

”Vi samledes for første gang med det nye set-up og de nye ryttere,” siger han.

 

Her stod træningslejren på såvel mental coaching, teambuilding og træningstilpasning med Rune Larsen.

 

”Vi var på Kragerup Gods på teambuilding med fokus på kommunikation og teamwork med en masse øvelser,” siger han.

 

”Der var besøg fra MOT Danmark, som jo også er en del af Uno-X, Mark Vogel var ude at lave mental coaching for pigerne," siger han.

Annonce

 

Foto: Mark Vogel fra MOT Danmark med et oplæg

 

Målet med træningstilpasningen er, at rytterne skal finde deres profiler. Det skal give holdet en bedre dynamik og en bedre fornemmelse af, hvilke løb, rytterne hver især skal satse på.

 

”Dertil havde vi besøge af Rune Larsen fra Aimhigh med fokus på træning og at udvikle rytterne, og rytternes profiler,” siger Ravnkilde.

 

”Så kan vi guide dem hen til den rytterprofil, de nu engang kan blive, så de ikke tror, at de både er enkeltstartsrytter og bjergrytter og sprinter på én og samme gang,” siger han yderligere.

 

Målene kommer tidligt i 2021
På træningslejren fik pigerne på holdet også kørt en del timer i benene. Det er nødvendigt, hvis holdet skal stå helt skarpt, når de kommer til marts, hvor juniorsæsonen starter lige på og hårdt.

Annonce

 

Dog er holdet forberedt på, at coronaen kan have indvirkning på næste sæson, og derfor har de allerede haft individuelle samtaler med hver rytter om, hvad der skal ske, hvis nedlukning igen sker.

 

”Vi har selvfølgelig lært fra i år, og det tager vi med, så vi kan trykke på teamets coronaknap og holde rytternes motivation for at undgå, at man ikke bliver en lille smule ramt af, at man ikke ved, hvornår man kommer ud at køre,” siger han.

 

Foto: RYTGER-pigerne på landevejen

 

Dog forbereder holdet sig også på, at formen skal være god, når holdets to store mål allerede kommer i marts.

 

”Ellers som det er nu, så forbereder vi os 100 % hen mod de to vigtigste opgaver, vi har nu: Trofeo Alfredo Binda og Gent-Wevelgem de to sidste weekender i marts,” siger han.

Annonce

 

”Halvdelen af marts og halvdelen af maj er de to vigtigste måneder for os løbsmæssigt. Derfor er der fuld fokus nu, da de skal være i ret god form tidligt på året,” siger han.

 

Han håber derfor, at løbene i henholdsvis Italien og Belgien, og hvor holdet ellers skal køre, kan blive til noget. Han håber dog på det bedste, og vil holde rytterne skarpe.

 

”Vores vigtigste løb ligger først på sæsonen, så vi må ikke gå ned i kadence. Vores træningslejr på Gran Canaria i uge otte er lidt i risikozonen, men vi håber stadig, at det kan blive en realitet,” siger han.

 

”Vi tager én måned af gangen, men vi har fuld fokus på at træne igennem og følger de planer, som vi har lagt sammen med Rune,” fortæller han.

 

Talentmassen er endnu større i 2021
Sammensætningen af det nye hold til den kommende sæson har været længe undervejs med lange forberedelser. Målet var at skaffe endnu mere talentmateriale, og det føler Ravnkilde, at han er lykkes godt med.

Annonce

 

”Der var ingen tvivl om, at vi havde et stærkt juniorhold i år, så det gjorde lidt ondt, at vi ikke kom ud og prøvede det af,” siger han.

 

”Talentmassen i år er kæmpestor, og 2021 kommer også til at være et spændende år,” siger han.

 

Han fremhæver alle holdets ryttere. I den forgangne sæson var der interessante resultater til Victoria Lund, som flere gange kørte godt op med eliten i Danmark. Sideløbende med det har Anniina Ahtosalo imponeret i Finland, mens estiske Elisabeth Ebras ligeledes var stærk.

Listen er endnu længere for Ravnkilde, som fremhæver mange ryttere.

 

”Det er en yngre juniortrup end sidste år. Der er mere talent, men måske ikke så meget styrke som sidste år, siger han.

 

”De var stærke i klassikerne sidste år, hvor vi i år har mere at spille på i det kuperede og enkeltstarten. Vi er nok dækket bredere ind i år med en lidt større talentmasse,” siger han.

Annonce

 

Foto: Rune Larsen fra Aimhigh

 

Nu skal holdets ryttere i den kommende tid igennem en række træningsprogrammer, hvorefter man i januar og februar skal analysere på, hvad outputtet på den træning ender med at blive.

 

Håbet er, at man har resultaterne og kan bruge dem efter træningslejren på Gran Canaria, og så skulle sæsonstarten forhåbentlig vente rundt om hjørnet.

 

Når sæsonen starter har Ravnkilde og co. en plan for, hvordan rytterne skal gå til hvert løb, så også rytterne føler sig komfortable med den rolle, de er blevet tildelt. Indtil sæsonstarten og ro på coronatal, handler det om træning og motivation.

 

Annonce

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Morten Ravnkilde
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

WorldTour- og podiedominans: Så gode har danskerne været i 2021

Landevej

Eksklusivt interviewContador peger på Giro-favoritter: Han er i god form

Landevej

Eksklusivt interviewHonoré roser kaptajnerne: Vi er klar til den lyserøde kamp

Landevej

Marcus Sander hentede første sejr

Landevej

Rekordsættende Asgreen: Holdet er altid med fremme

Landevej

Hollandsk vidunder vinder endnu en gang: DSM med 1-2 i Belgien

Landevej

Bohé henter dansk World Cup-sølvmedalje

MTB

Annonce