EKSKLUSIVT

Riwal-hollænder med store GP Herning-ambitioner
21. april 2021 10:00Foto: Torsten Christensen
af Andy Joachim Pedersen

Riwal Cycling Teams erfarne hollænder Elmar Reinders har store forhåbninger til sin 2021-sæson, hvor den 29-årige rytter sigter efter topresultater i blandt andet GP Herning og de hollandske mesterskaber.

Annonce

Feltet.dk har været med til træningssamling hos Riwal Cycling Team i Odense, og vi bringer her det andet interview i rækken med de fleste af holdets ryttere.

 

Ved weekendens første afdeling af DEMIN Cup blev han den bedste rytter på sit hold med en fjerdeplads, og står det til Reinders bliver det til mere af den slags fremover. Allerede i de kommende uger kan det gentage sig.

 

”De hollandske og belgiske løb passer mig normalt bedst, så måske passer også de danske løb, der kommer i de kommende uger,” fortæller Reinders til Feltet.dk.

Se de sidste fem kilometer af 2. etape af Tour of the Alps

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Her tænker jeg på GP Herning og løb som dem, som kan passe mig rigtig godt,” siger han.

 

De danske UCI-løb har Reinders stiftet bekendtskab med tidligere i sin karriere, da han kørte for det hollandske hold Cyclingteam Jo Piels, så det er ikke uvant for ham.

 

’Kan vinde GP Herning’
Det kombineret med ambitionerne på Riwal Cycling Team giver ham et godt udgangspunkt, men hans fokus er ikke nødvendigvis på de individuelle resultater.

Annonce

 

”Når vi starter med vores hold, så er vi nødt til at have en ambition om at vinde løbet,” siger han.

 

”Hvis jeg er i god form, så kan jeg vinde løbet, men det er mange gutter på holdet, som kan vinde løbet. Det vigtigste er bare, at vi vinder løbet,” siger han.

 

Reinders under sidste års Saudi Tour | Foto: A.S.O. / Kaare Dehlie Thorstad

 

Foruden hans evner på cyklen er der muligvis en anden fordel i det danske felt for en hollandsk rytter som ham, som han kan nyde godt af.

 

”Det er måske heldigt for mig, at der er mange danske ryttere, og der er ikke så mange danske ryttere, der kender mig. Havde vi kørt i Holland, havde de hollandske ryttere kendt mig, og de kender ikke de danske ryttere,” siger han.

Annonce

 

”Jeg er ikke sikker, men jeg tror, at det er en fordel,” siger han.

 

Vinderambitioner er dog ikke den eneste rolle på holdet, Reinders har. Undervejs i løbene agerer han gerne vejkaptajn for de yngre ryttere.

 

”Jeg var professionel i fem år, så jeg tror, at jeg skal hjælpe de yngre ryttere og fortælle dem, hvad planen er i det her løb. Ude på vejene skal jeg fortælle dem, hvordan vi gør det, og hvordan vi rykker,” siger han.

 

Denne sæson markerer flere af den slags løb for holdet, der sidste år kørte flere større løb, men som med deres kontinentalstatus i 2021 kan se frem til mindre løb, og det bærer fordele med sig.

 

”Vi startede også i nogle større løb, hvor det handler om overlevelse. Det er fedt, men jeg synes, at nu har vi en masse løb, hvor vi kan køre med om sejren, og det passer mig også godt,” siger han og udtrykker et ønske om et mix mellem de to slags løb.

Annonce

 

Ny træner og masser af TT-testing
Foruden de danske løb, der venter lige rundt om hjørnet, er også de hollandske mesterskaber senere på året et mål for Reinders.

 

”Normalt fokuserer jeg på klassikerne i starten af året. De fleste af dem er udskudte eller aflyste, så nu forsøger jeg virkelig at gå efter klassikerne. Nu går jeg efter de nationale mesterskaber i stedet, og her specielt enkeltstarten,” siger Reinders.

 

Især enkeltstarten er noget, som han især gerne vil fokusere på. Træningssamlingen, som Feltet.dk besøgte, bød blandt andet på TT-tests på Odense Cykelbane, og det er et vigtigt skridt på vejen.

 

”Vi starter med noget som det her, hvor vi laver en aero-testing, og vi tilpasser positionen. Vi skal sikre, at cyklerne er gode, og alt passer. Jeg tror, at vi har en chance for at komme godt deroppe af,” siger han.

 

”Hvis alt går som det skal, tror jeg, at jeg kan gå på podiet,” siger han om forhåbningerne til et resultat.

Annonce

 

Et andet vigtigt element i den ambition var et trænerskifte hen over vinteren, som markerer en helt anderledes tilgang til træningen for Reinders.

 

”Det var ret godt. Jeg startede med en ny træner, og vi gjorde alt anderledes målt op mod de andre år. Jeg tror, at jeg kan tage et skridt frem igen,” siger han og uddyber om et lille bump på vejen.

 

”I februar havde jeg et problem med mit knæ, og jeg fik en operation. Det kostede mig to uger, men jeg bliver bedre, bedre og bedre,” siger han.

 

Knæskaden var dog kun akut, og dermed er den udbedret. Fokus er igen på træningen, og den har fået en mere talbaseret tilgang.

 

”Cykelsporten ændrer sig meget, og nu kan de måle alting. Det er ikke som i de gamle dage, hvor man trænede hårdt og sov for at træne hårdt og sove igen. Nu ved de, hvad man skal gøre, så nu prøver vi det,” siger han.

Annonce

 

Selvom de klassikere, han normalvis foretrækker at køre, ikke er blevet til noget, er kærligheden til sporten dog ikke forduftet af den grund. Reinders elsker grundlæggende at køre på cyklen, og den kærlighed er bevaret.

 

”Vi vil gerne køre løb, og jeg elsker virkelig at cykle. At træne er også fedt for mig,” siger han til slut.

INFO
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Elmar Reinders
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Annonce

ANNONCE