EKSKLUSIVT

Riwal henter dansk talent: Det var mit store mål
17. april 2021 12:00Foto: Riwal Cycling Team
af Andy Joachim Pedersen

Den kun 18-årige Herning CK-rytter skifter de jyske rammer ud med en tilværelse hos kontinentalholdet Riwal Cycling Team. Det unge talent får allerede sin debut ved morgendagens DEMIN Cup i Holbæk.

Annonce

Feltet.dk har været med til træningssamling hos Riwal Cycling Team i Odense, og vi bringer her det første interview i rækken med de fleste af holdets ryttere.

 

Han er et kendt ansigt i Give Cykelklub, hvor han flere gange har vundet løb. Han var fremtrædende i Uno-X Cuppen for juniorer sidste år, og så er han ferm på en hometrainer i Feltet.dks og DCUs Uno-X Cup.

 

18-årige Morten Nørtoft kan nu tilføje titlen som Riwal-rytter på sit CV, og det skifte fra DCU-teamet i Herning til kontinentalteamet i Odense er trådt i kraft med omgående virkning.

Gense: Højdepunkter fra Valgrens Amstel-triumf

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Det var ikke noget, jeg havde regnet med lige nu. Det var mit store mål for i år, at jeg i slutningen af sæsonen kunne være i spil til en plads på et kontihold,” fortæller Morten Nørtoft til Feltet.dk.

 

”Men jeg havde ikke lige set det komme, at det var på Riwal, men nærmere nogen andre hold,” siger han desuden.

 

En tur med Skelde åbnede for muligheder
Samlingen i Odense var den unge danskers første mulighed for at møde holdets ryttere efter skiftet kom på plads, og netop den del med tilblivelsen af skiftet kom efter grundige overvejelser hos mandskabet, der gerne ville tilføje yderligere bredde til deres trup af ryttere.

Annonce

 

”Skelde ringede til mig og snakkede om muligheden. Jeg snakkede med ham, og vi tog ud at cykle en dag,” fortæller Nørtoft.

 

”Han vil gerne tænke lidt over det hen over weekenden. Vi cyklede fredag, og han ringede tirsdag igen og sagde, at de gerne vil have mig. Så skulle papirarbejdet bare på plads. Det var mega fedt,” siger Nørtoft.

 

Morten Nørtoft har allerede testet enkeltstartsudstyret på sit nye hold, her på Odense Cykelbane | Foto: Riwal Cycling Team.

 

Den sportslige ansvarlige Skelde bekræfter i pressemeddelelsen fra holdet, at han ser et talentpotentiale i Nørtoft, der nu er kommet under talentmagerens vinger.

 

"Morten er en talentfuld rytter, der arbejder seriøst med sig selv. Han skal tilvænne sig farten i seniorklassen og ellers suge så meget læring til sig fra de andre ryttere som muligt,” siger Skelde i en pressemeddelelse fra holdet.

Annonce

 

”Vi vil gøre, hvad vi kan, for at han lykkedes," siger Michael Skelde, der yderligere forklarer, at han forventer et niveauryk hos unge Nørtoft.

 

Morten Nørtoft startede denne sæson som Herning CK-rytter og havde som mål, at han skulle køre sig ind blandt kandidaterne til en plads hos et kontinentalhold i 2022, og dermed er dette spring et stort ét af slagsen.

 

”Først og fremmest er det mega fedt og vildt at tænke på. Jeg kan også mærke, at nu er det, at det hårde arbejde først begynder,” fortæller han og siger, at han allerede på samlingen i Odense kan mærke det professionelle set-up bag holdet.

 

Ydermere motiverer det ham, at han allerede nu kan se ind i en sæson, hvor han har fået opfyldt det første delmål i drømmene for fremtiden.

 

”Man får lige lyst til at køre den ekstra time eller to, hvis det er det, der skal til. Det giver en hel masse,” fortæller han.

Annonce

 

2021 bliver læring
Det er ikke længe siden, at Nørtoft var juniorrytter og springet op til et kontinentalhold, der kører UCI-løb i udlandet, byder da også på læring i det første år, fortæller hovedpersonen selv.

 

”Jeg har en fornemmelse af, at jeg skal ud at sidde i cykelløbene og lurepasse nogle dage, og så have det hårdt. Ud at arbejde lidt og lære af de ældre gutter på holdet i forholdet til mig,” siger Nørtoft.

 

Den udlægning er desuden noget, som Skelde bekræfter. Han forventer dog også, at den unge rytter sagtens kan finde den plads.

 

"Jeg tror, at han stille og roligt vil markere sig i løbet af sæsonen. Vi kan skabe nogle gode omgivelser for ham at være i, så han kan fokusere på, hvordan han skal blive bedre, og hvordan han skal køre i løbene,” fortæller Skelde.

 

”Min forventning er, at selvom han er ung, så skal han nok finde sin plads og sit niveau på holdet," siger Michael Skelde.  

Annonce

 

Foto: Riwal Cycling Team.

 

Med læring på dagsordenen er det ikke overraskende, at udvikling står som det helt store mål, hævet over mål defineret ved resultater i 2021

 

”Hovedsageligt vil jeg bare gerne udvikle mig som cykelrytter og komme videre op. Nu er man blevet senior, og det er en anden måde at køre cykelløb på,” siger Nørtoft.

 

”At lære det af nogen, som har været på højere niveau, som faktisk næsten alle sammen har, det er super fedt, at man kan lære af så mange forskellige. De har jo hver deres ting at sige, og en god blanding af det bør give et godt resultat, tænker jeg,” siger han.

 

Enkeltstarten og de store drømme
Selvom Nørtoft nødig vil udpege én specifik rytter, han især vil lære af, så har han alligevel ét særligt område, han personligt vil træne på i den kommende tid.

Annonce

 

”Lige en enkelt person har jeg meget svært ved at udpege, men jeg kan godt lide at køre enkeltstart, og det er noget, jeg gerne vil prøve at udvikle og prøve at se, om jeg kan få til at blive noget,” siger han.

 

”Jeg ser lidt frem at få nogle tips i ny og næ, da jeg ved, at vi har nogle ryttere, som er gode til at køre enkeltstart,” siger han og fremhæver den aerodynamiske testen, som holdets samling også byder på, som eksempel på fremskridt.

 

Foruden enkeltstarten, læring og den generelle forbedring er det også drømmen om en professionel tilværelse i cykelsporten, der driver værket for Nørtoft, når træningstimerne skal lægges.

 

”Drømmemålet er jo at komme ud at leve af det her på højeste plan. Det er helt klart det, jeg stræber efter, og det er det, der er det helt store mål,” fortæller han.

 

”Det er det, der driver min motivation hver dag. Det er det, der får mig til at tage ud efter arbejde hver dag og det hele,” siger han til slut i interviewet.

Annonce

 

18-årige Morten Nørtoft har dermed sikret sig karrierens første kontinental-kontrakt med Riwal Cycling Team, og trikoten er for første gang på skuldrene i Holbæk i morgen.

INFO
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Annonce

ANNONCE