Oversigt: Tre danskere klar til weekendens løb
30. april 2021 10:00Foto: Trek-Segafredo
af Benjamin Bisgaard

Emma Norsgaard, Amalie Dideriksen og Julie Leth ruller ud på de luxembourgske veje, når Ceratizit Festival Elsy Jacobs i dag starter ud med en prolog. 

Annonce

Der er dansk islæt på de luxembourgske veje, når det tre dage lange etapeløb Ceratizit Festival Elsy Jacobs i dag skydes afsted med en prolog.

 

Emma Norsgaard er efter en kortere løbspause tilbage i Movistar-truppen, der har Leah Thomas som kaptajn. Amalie Dideriksen er en del af et stærkt Trek-mandskab, der tager til Luxembourg med Ruth Winder, Elyonor Backstedt og Lauretta Hanson, imens at Julie Leth skal repræsentere CERATIZIT - WNT Pro Cycling på hjemmebane. 

 

CERATIZIT - WNT Pro Cycling har den forsvarende vinder, Lisa Brennauer, i folden, men hun deltager ikke. I stedet vil Leth og kompagni højst sandsynligt sætte deres lid til Kathrin Hammes, der blev otter i 2019-udgaven - udgaven, der også står som den seneste grundet corona. 

 

Prolog efterfulgt af to kuperede etaper

Ceratizit Festival Elsy Jacobs tilhører løbskategorien 2.Pro og er altså rangeret lige under WorldTouren.

 

Løbet er opkaldt efter luxembourgske Elsy Jacobs, som var den første kvinde nogensinde til at vinde VM, og som i øvrigt blev national mester hele 16 gange - i træk.

 

Det tre dage lange etapeløb består af en 2,2 kilometer lang prolog og to kuperede etaper på henholdsvis 125 og 105 kilometer.

 

Ceratizit Festival Elsy Jacobs er tidligere vundet af prominente navne som Anna van der Breggen og hjemmebanefavoritten Christine Majerus (begge SD Worx).

 

Rekorden for flest sejre har Marianne Vos (Team Jumbo-Visma) med tre gevinster, mens seneste udgave blev vundet af tyske Lisa Brennauer (Ceratizit-WNT Pro Cycling).

 

Løbet kan følges live via arrangørernes hjemmeside

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Annonce

ANNONCE