Norsgaard forlængede italieners forbandelse: 21 podieplaceringer uden sejr
03. maj 2021 11:00Photo Gomez Sport / Movistar Team
af Christian Frese

Emma Norsgaard blev den seneste i en lang række af ryttere til at snyde Maria Giulia Confalonieri for den forløsende første sejr som professionel. Confalonieri blev igen i går henvist til andenpladsen af danskeren, og med den samlede tredjeplads in mente er den 28-årige italiener nu oppe på 21 podiepladser, men fortsat ingen sejre.

Annonce

Lørdag forsøgte hun at følge Emma Norsgaards hjul - søndag forsøgte hun at overraske hende med en lang spurt.

 

Resultatet blev det samme.

 

Ceratizits Maria Giulia Confalonieri sluttede atter som ’best of the rest’ bag den suveræne dansker, og med gårsdagens andenplads og samlede tredjeplads har den endnu sejrsløse 28-årige italiener nu taget ni andenpladser og 12 tredjepladser som professionel.

Cavagna vinder sjette etape

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Jeg besluttede modsat i går (lørdag, red.) at starte massespurten, men på de sidste 30 meter passerede Emma mig. Hun havde bare mere power, end jeg havde”, siger Confalonieri på sit mandskabs Facebook-side og fortsætter:

 

”Vi er lidt skuffede, fordi vi mistede Kathrins (Hammes) bjergtrøje, men vi sluttede flot med endnu en andenplads og en samlet tredjeplads”.

 

Mekaniske problemer for Hammes var medvirkende til, at hun mistede bjergtrøjen til Thalita de Jong (Bingoal Casino), inden rytterne tog hul på finalerundstrækningen i og omkring Garnich.

Annonce

 

Den kuperede rundstrækning blev kørt i et højt tempo, hvilket endte med at volde Confalonieri problemer.

 

”Jeg må indrømme, at vi ikke var godt positioneret. Der skete en splittelse, og vi blev fanget på den forkerte side. Først prøvede Kathrin og jeg at lukke hullet. Men det fungerede ikke, så jeg prøvede at fange gruppen alene, men jeg var kun afsted i et par kilometer, før forfølgergruppen fangede mig igen”, lyder det fra italieneren.

 

Heldigvis for Ceratizit-rytteren lykkedes det, blandt andet takket være hårdt føringsarbejde fra danske Julie Leth, for forfølgergruppen at få kontakt med godt ti kilometer til mål.

 

”Vi fortsatte med at prøve at lukke hullet, men der var ikke meget samarbejde. Heldigvis kørte Julie fuld gas på sidste (næstsidste, red.) omgang for at lukke hullet. Jeg vidste, at der kun var én omgang tilbage, så jeg prøvede mit bedste for at forblive i første gruppe”, udtaler Confalonieri.

 

Confalonieris mest bemærkelsesværdige andenplads faldt på 4. etape af Giro d´Rosa tilbage i 2016.

Annonce

INFO
Festival Elsy Jacobs
Nyheder Profil Resultater
WNT - Rotor Pro Cycling
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Anacona efter sejr: Jeg har arbejdet hårdt for denne succes

Landevej

Veteran tæt på sejr: Den slags muligheder kommer ikke ofte

Landevej

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenFavoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Varsel om brud på 13 års tørke?

Landevej

Video i artiklenFølg søndagens store bjergetape i Appenninerne

Landevej

Annonce