EKSKLUSIVT

Mathias Norsgaard hylder søster: En af verdens bedste
02. maj 2021 20:50Foto: Sirotti
af Mikkel Tofte Langerhuus - Interview: Christian Frese

Mathias Norsgaard har store superlativer til overs for sin lillesøster, Emma Norsgaard, efter hendes to sejre i Luxembourg i weekenden.  

Annonce

Mathias Norsgaard og holdkammeraterne fra herrernes Movistar-hold så glædefulde med fra bussen i Romandiet, da hans søster, Emma Norsgaard, i dag tog sin anden etapesejr på to dage. 

 

En storgrinende storebror udtaler til Feltet.dk, at han ikke er i tvivl om, at hans lillesøster er noget specielt. 

 

”Nu er der vist ikke nogen tvivl om, at hun er en af verdens bedste cykelryttere, hvis ikke den bedste overall. Der er helt klart nogle, som er bedre til at køre Flandern Rundt og dit og dat, men det er bare et faktum, at hun kører stærkt i alle løb, hvorimod mange har brug for en pause til at sætte sig op,” siger Norsgaard om sin søster. 

Marc Soler hurtigst på den våde asfalt i Romandiet

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Ovenpå et hav af andenpladser fik den hurtige dansker åbnet sin sejrstotal for sit nye hold. 

 

Det overrasker ikke storebror, at Emma Norsgaard vandt igen i dag, da det blot handler om at få hul på bylden for en hurtig afslutter som hende.  

 

”Det er bare at tro på sig selv, når man som hende er en rigtig vinder. Lige så snart, at man kan smage det, så ruller lavinen,” lyder det fra den lange silkeborgenser.

Annonce

 

Han erkender ikke desto mindre, at han ikke er helt neutral, når det kommer til Emma. 

 

”Jeg blev overrasket i Omloop, (men ikke i dag, red.). Jeg har det lidt på samme måde med Mikkel (Bjerg). Jeg føler, at han kan vinde alle cykelløb, men jeg er også lidt farvet,” indrømmer Norsgaard med et grin. 

 

Den hurtige dansker vandt også det samlede klassement i Festival Elsy Jacobs, hvilket er karrierens hidtil største sejr, men det er langt fra første gang, at Emma Norsgaard viser sig frem på den store scene. 

 

Hun åbnede sæsonen med et brag med en andenplads i Omloop Het Nieuwsblad, men de store resultater er, ifølge hendes bror, ikke steget hende til hovedet, da han bliver spurgt til, om han kan mærke, at hans lillesøster har fået stor succes. 

 

”Jeg tror, at succes kommer i mange størrelser. Om det er at gennemføre dit første løb. Det er den samme lykkefølelse, som du får ud af det. Man sætter bare nye målsætninger. Så på den måde har det ikke ændret noget som helst. Nu er hendes mål bare at vinde cykelløbene i stedet for bare at være med. Hun er, som hun plejer at være,” udtaler Mathias Norsgaard til Feltet.dk.

Annonce

 

De store resultater har også givet Emma Norsgaard en flot placering som nummer to på UCI’s verdensrangliste for ryttere under 25. Hun er kun overgået af vinderen af Liége-Bastogne-Liége, Demi Vollering. 

 

Udover at være pavestolt over sin søsters store resultater beundrer Norsgaard også den forsvarende danmarksmester for hendes træningsmentalitet.

 

”Hun er bare blevet ved med at ’grinde’. Det kan være svært nogle gange, det ved jeg selv. Man har lyst til at prøve alt muligt, men en gang imellem skal man bare sige nej og gå tilbage til den proces, som man tror på,” siger den tidligere U23-danmarksmester i enkeltstart om Emma Norsgaards træning. 

 

I det netop overståede Romandiet Rundt agerede Mathias Norsgaard hjælperytter for Marc Soler, der sluttede som nummer fire i det samlede klassement og vandt tredje etape. I morgen kan du læse meget mere om danskerens oplevelser under Romandiet Rundt.

Her vil Mathias Norsgaard blandt andet fortælle om lørdagens iskolde kongeetape, der blev en af de hårdeste i hans karriere. 

 

SÆT DIT GIRO D’ITALIA MANAGERHOLD HER

Annonce

INFO
Mathias Norsgaard Jørgensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Anacona efter sejr: Jeg har arbejdet hårdt for denne succes

Landevej

Veteran tæt på sejr: Den slags muligheder kommer ikke ofte

Landevej

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenFavoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Varsel om brud på 13 års tørke?

Landevej

Video i artiklenFølg søndagens store bjergetape i Appenninerne

Landevej

Annonce