Norsgaards rival måtte give fortabt: Havde ikke benene
03. maj 2021 09:00Foto: Photo Gomez Sport / Movistar Team
af Christian Frese

Leah Kirchmann var blot fire sekunder efter Emma Norsgaard forud for søndagens finaleetape i og omkring Garnich, men canadieren formåede aldrig for alvor at true Movistar-danskeren, som i stedet snuppede både etapesejren og den samlede triumf i det luxembourgske Ceratizit Festival Elsy Jacobs.

Annonce

Leah Kirchmann indledte finaledagen af Ceratizit Festival Elsy Jacobs som Emma Norsgaards nærmeste forfølger, men canadieren kunne ikke matche danskeren på søndagens afgørende etape.

 

Team DSM-rytteren fik ellers en livline, da hun og forfølgergruppen kort før sidste omgang á 8,8 kilometer genvandt kontakten med frontgruppen, inklusive Norsgaard.

 

Det skulle dog være en stakket frist for Kirchmann, der på opløbet for anden dag i træk måtte se Norsgaard flyve væk til sejr.

Cavagna vinder sjette etape

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Der var nogle øjeblikke, hvor jeg troede, at løbet måske var slut, men jeg stoppede ikke med at kæmpe, og vi fik endelig kontakt før sidste omgang. I spurten valgte jeg at følge Norsgaard, men jeg havde ikke benene til at få en bedre placering”, siger Kirchmann, der sluttede som nummer syv.

 

Syvendepladsen var imidlertid akkurat nok for Team DSM-rytteren til at holde fast i den samlede andenplads for næsen af italienske Marie Giulia Confalonieri.

 

”I dag (søndag, red.) var et hårdt udkæmpet løb, og jeg er glad for, at jeg kunne afslutte weekenden med en andenplads i klassementet. Alt i alt synes jeg, at vi kan være tilfredse med, hvad vi har opnået som hold i denne uge”, mener canadieren.

Annonce

 

Foruden den samlede andenplads tog Team DSM en dobbeltsejr på prologen med Lorena Wiebes foran Kirchmann. Mandskabet sluttede treer i holdkonkurrencen bag Jumbo-Visma og SD Vorx.

 

Annonce

INFO
Festival Elsy Jacobs
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Anacona efter sejr: Jeg har arbejdet hårdt for denne succes

Landevej

Veteran tæt på sejr: Den slags muligheder kommer ikke ofte

Landevej

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenFavoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Varsel om brud på 13 års tørke?

Landevej

Video i artiklenFølg søndagens store bjergetape i Appenninerne

Landevej

Annonce