Lige ved og næsten: Norsgaard slået af Wiebes
07. april 2021 15:55Foto: Cor Vos / Team DSM
af Mikkel Tofte Langerhuus

På de kolde og våde belgiske landeveje var Lorena Wiebes den hurtigste, da feltet skulle spurte om sejren af den første udgave af Scheldeprijs for kvinder. Danske Emma Norsgaard blev nummer to.

Annonce

Efter 136 kilometers cykelløb i og omkring Schoten spurtede Wiebes sig til en sejr foran Emma Norsgaard og Elisa Balsamo, og den unge hollænder vandt dermed Scheldeprijs.

 

På de første kilometer var der flere uforløste udbrudsforsøg, hvor blandt andet danske Amalie Dideriksen (Trek-Segafredo) var med. 

 

Den hurtige dansker, Emma Norsgaard Jørgensen (Movistar), sluttede som nummer to i spurten, hvor danskeren længe lignede vinderen. Norsgaard sad for tidligt i vinden, så hun mistede en smule fart på de sidste meter, hvor Wiebes kunne gå forbi. 

 

Dramatisk start

Den første udgave af Schjeldeprijs for kvinder var en lang, flad og kold dag for feltet, hvor sidevinden og de belgiske brosten var grobund for et nervøst og dramatisk løb fra kilometer nul. 

 

Efter blot ti kilometer skete det første sidevindssplit. Her var Amalie Dideriksen med i første gruppe, der hurtigt blev kørt ind, da feltet drejede ind i modvinden, og fronten kortvarigt var bred efter frontgruppen blev kørt ind. 

 

En kaotisk start gik blandt andet ud over andenpladsen, Emma Norsgaard, der i løbets indledning skiftede cykel to gange. Danskeren blev igen ramt af en defekt 55 kilometer fra mål, der heldigvis ikke havde konsekvenser for den hurtige danskers sejrsmuligheder. 

 

Stort soloangreb 

Et nervøst felt på de belgiske brosten lod ingen angreb slippe afsted før det første møde med målstregen med 50 kilometer til mål. 

Lige ved og næsten: Norsgaard slået af Wiebes

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Kort herefter kørte 18-årige Daniek Hangeveld (GT Krush Tunap) væk. Hun etablerede hurtigt et forspring på over et minut. I feltet var det Team DSM, der især tog ansvaret for jagten, for at holde den senere vinder, Lorena Wiebes, inde i kampen om sejren.

 

Også Movistar deltog aktivt i føringsarbejdet for deres kaptajn, Emma Norsgaard, hvilket resulterede i, at Purunge Hangeveld blev hentet kort før mål af det sejrssultne felt. 

 

Da Hangeveld blev kørt ind, angreb Letizia Borghesi (Aromitalia - Basso Bikes - Vaiano) kontra, men feltets hurtige folk ville ikke lade Borghesi snyde dem for en massespurt. 

 

Tæt spurt

Emma Norsgaard blev leveret lidt for tidligt til spurten, hvor hun fik fronten for langt fra mål. Derfor var den hurtige dansker nødt til at åbne spurten en anelse for tidligt, hvilket gjorde, at Lorena Wiebes kunne gå forbi på de allersidste meter. 

 

Fra baghjul kom Elisa Balsamo, der kom for sent ud af starthullerne, da hun hentede kraftigt ind på de Wiebes og Norsgaard hen mod målstregen,

Annonce

 

Danske Amalie Dideriksen blev nummer ni, og dagens andenplads var sæsonens femte af slagsen for Emma Norsgaard. Danskerens seneste andenplads kom i Tre Dage ved Panne, og det er netop i klassikerne, at de fleste af andenpladserne er kommet, da hun også var med i toppen i Le Samyn og Omloop Het Nieuwsblad.

 

Sejren er den første i sæsonen for det hollandske talent Wiebes, som Team DSM har store forventninger til. Dermed er det en forløsning for Wiebes, der på nuværende tidspunkt har 24 sejre.
 

 

Annonce

INFO
Scheldeprijs Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Fuglsang foran belgisk komet på særlig liste

Landevej

Eksklusivt interviewValgren om Fleche og Liege: Hader det ene - Elsker det andet

Landevej

Annonce