Raketten Philipsen brager forbi Deceuninck-toget i Belgien
07. april 2021 16:52Foto: BORA-hansgrohe / Bettiniphoto
af Andy Joachim Pedersen

Efter et tidligt sidevindsshow med styrt kunne Jasper Philipsen notere sig for en vild powerspurt, der var nok til at snyde både Sam Bennett og Mark Cavendish for sejren i dagens Scheldeprijs.  

Annonce

I en udbrydergruppe med 30 ryttere var det den snedige belgier Philipsen, der snød både Bennett og Cavendish for en ellers perfekt opstilling til sejren i dagens Scheldeprijs, hvor de to Deceuninck-ryttere blev nummer to og tre.

 

En blanding af usædvanligt højt tempo og en ond sidevind gav to udbrydergruppe anledning til at splitte feltet, herunder med fem Deceuninck-QuickStep-ryttere med danske Michael Mørkøv, og de to grupper smeltede senere sammen i en kamp mod feltet.

 

I feltet var det Cofidis og Bingoal Pauwels, der var i panik over ikke at være repræsenteret i frontgruppen, og især de to hold trak feltet i en intens jagt.

Jasper Philipsen vinder Schjeldeprijs 2021 – se slutspurten her

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Det blev dog en svær øvelse, da både Bora-hansgrohe og Deceuninck-QuickStep var repræsenteret med deres topsprintere og mange hjælperyttere, der kunne tage deres tørn i arbejdet for at holde feltet på afstand. Arbejdet for feltet var umiddelbart forgæves.

 

Frontgruppen kom sammen til mål, og her skulle spurten altså afgøres mellem de 30 ryttere i frontgruppen. Deceuninck-QuickStep-hæren satte sig frem og ledte feltet hen til spurten.

 

Løbsreferat:
Hele Groupama-FDJ blev væk fra løbet grundet et positivt coronaresultat på holdet, mens Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic) blev hjemme grundet den seneste tids postyr.

Annonce

 

Der var masser af fart fra start, da feltet allerede efter kun 15 kilometers kørsel ramte dagens sidevind, og kombineret med et styrt var der hektisk fra starten.

 

Især Lotto Soudal, Deceuninck-QuickStep og Bora-hansgrohe var aktive, da feltet skulle splittes, mens mange ryttere udgik efter det store styrt i feltet, herunder Kristoffer Halvorsen (Uno-X Pro Cycling).

 

Alt var dog samlet efter den første times kørsel, hvor blandt andre Julius Johansen (Uno-X Pro Cycling) var med til at lukke hullet. Den første time var der tilbagelagt hele 51 kilometer, og løbet blev kørt med stor hast.

 

Nyt styrt splitter feltet
Taco van der Hoorn (Intermarché) var den næste til at styrte ud af løbet, og endnu engang splittede feltet, og denne gang var det for alvor. En stor frontgruppe med dansk deltagelse blev dannet med følgende ryttere:

 

Brent van Moer (Lotto Soudal), Pascal Ackermann, Nils Politt Michael Schwarzmann, Marcus Burghardt (Alle Bora-hansgrohe), Sam Bennett, Michael Mørkøv (Begge Deceuninck-QuickStep), Danny van Poppel (Intermarché), Norman Vahtra (Israel Start-Up Nation), Giacomo Nizzolo, Max Walscheid (Begge Qhubeka-Assos), Jasper Philipsen, Jonas Rickaert (Begge Alpecin-Fenix) og Clement Russo (Arkea-Samsic).

Annonce

 

Det var dog ikke det eneste, da en forfølgergruppe også fik skilt sig ud af feltet med følgende ryttere:

 

Stan Dewulf (AG2R), Rudiger Selig (Bora), Florian Senechal, Bert van Lerberghe, Mark Cavendish (Alle Deceuninck-QuickStep), Jonas Koch (Intermarché), Cees Bol (DSM), Alexander Kristoff (UAE), Tim Merlier, Dries de Bondt (Begge Alpecin-Fenix), Luca Mozzato (B&B), Evaldas Siskevicius (Delko), Søren Wærenskjold (Uno-X), Dries van Gestel (Total), Jan-Willem van Schip, Stefano Museeuw og Piotr Havik (Alle BEAT Cycling).

 

Både Kristoff, Merlier og Vahtra havde defekter eller problemer, der gjorde, at de kort efter røg ud af de forreste grupper, og dermed var der omtrent 30 ryttere foran feltet fordelt i to grupper.

 

Frontgrupperne smelter sammen
Mens der kom endnu et styrt i den anden forfølgergruppe i sidevinden, besluttede den forreste frontgruppe at vente på forfølgergruppen for at få den størst mulige gruppe. Det skabte en helt ny situation i løbet.

 

I takt med at grupperne kom ud af sidevinden og ind i medvinden, var det Cofidis og Bingoal Pauwels, der især manglede i frontgrupperne foran, og de to hold satte sig sammen til at føre for at lukke hullerne.

Annonce

 

Det var dog en svær kamp, da både Bora-hansgrohe og Deceuninck-QuickStep havde henholdsvis Pascal Ackermann og Sam Bennett repræsenteret i frontgruppen, og med henholdsvis tre og fire hjælperyttere, som trak frontgruppen afsted i hastigt tempo.

 

Til gengæld kunne Eduard Grosu (Delko) ikke acceptere, at han ikke var kommet med, så han drog på en noget ensom og hård, samt forgæves, mission med at lukke hullet op til frontgruppen.

 

UAE melder sin ankomst ved fronten
Inde på finaleomgangene blev stadig flere ryttere nødt til at stå af for at undgå, at feltet hentede dem. Alexander Kristoff, som tidligere havde været med i frontgruppen, ville i offensiven på de sidste 40 kilometer.

 

Han sendte sit UAE Team Emirates-mandskab til front i feltet og deltog sågar selv i forsøget på at skabe en chance for de ryttere, der sad i feltet. Til at aflaste en smule var også Total-Direct Energie og Israel Start-Up Nation, og umiddelbart hjalp dette samarbejde en smule på forspringet.

 

På indgangen til den sidste omgang var forspringet dog kun faldet fra to minutter til halvandet minut, og dermed så det glimrende ud for frontgruppen, der insisterede på at fortsætte det gode samarbejde og holde konkurrenterne på afstand.

Annonce

 

Den blåklædte hær samles i front
Da det var helt sikkert, at feltet ikke længere kunne hente frontgruppen, var det Deceuninck-QuickStep-drengene, der samledes i fronten af gruppen og trak gruppen afsted med Sam Bennett og Mark Cavendish i gode positioner.

 

Især Bora-hansgrohe og BEAT-rytterne satte sig ligeledes frem for at holde sig godt til i spurten, mens Intermarché-rytterne til gengæld ikke fik den bedste indgang til feltet. Med kun to kilometer til mål forsøgte BEAT-rytterne at slå et hul i fronten af feltet, men det var forgæves.

 

Der var dog samling under kilometerporten, og det belgiske mandskab fik den bedste placering i venstre side af vejen i læ, men de måtte dog kæmpe en anelse med især AG2R Citroen i spurten. Alligevel fik Mørkøv kørt sine to sprintere fri af alt postyret, og han kunne endnu engang aflevere sine ryttere perfekt. 

 

Alligevel var det Jasper Philipsen, der med en lang powerspurt fuldstændig overraskede Deceuninck-QuickStep, da han med et ordentligt brag af en spurt snød det belgiske hold for sejren.

 

Jasper Philipsen tog sæsonens første sejr, og det var i en noget overraskende situation, da han var i undertal overfor både Bora-hansgrohe og Deceuninck-QuickStep.

Annonce

INFO
Scheldeprijs Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Fuglsang foran belgisk komet på særlig liste

Landevej

Eksklusivt interviewValgren om Fleche og Liege: Hader det ene - Elsker det andet

Landevej

Annonce