EKSKLUSIVT

Norsgaard imponerer storhold: De var meget stolte
07. april 2021 15:43Foto: Sirotti
af Nicolai Russotti - Interview: Christian Frese

Mathias Norsgaard kørte i søndags sit første Flandern Rundt, hvor den unge dansker imponerede stort, da han formåede at blive den bedst placerede rytter fra morgenudbruddet. Feltet.dk har snakket med den danske Movistar-rytter efter debuten ved Flandern Rundt.

Annonce

Danske Mathias Norsgaard har imponeret sit spanske hold Movistar Team med sin præstation ved Flandern Rundt.

 

Det fortæller han i et interview med Feltet.dk.

 

Mathias Norsgaard har i stor stil gjort opmærksom på sig selv, da han i årets to første monumenter har ramt morgenudbruddet og dermed kørt sig til masser af TV-tid.

Se de sidste fem kilometer af Flandern Rundt

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Specielt Norsgaards kørsel i Flandern Rundt har imponeret det spanske storhold, da han indtil godt 50 kilometer fra mål formåede at holde favoritterne bag sig og sammen med kollegerne i udbruddet krydsede Oude Kwaremont anden gang i front af løbet.

 

”Jeg tror faktisk ikke, at holdet havde regnet med, at jeg ville holde så langt. De var også meget positive, da jeg kom i mål. De var meget stolte,” siger Norsgaard.

 

Den 202 centimeter høje Movistar-rytter kom i mål som næstbedste dansker i årets Flandern Rundt, da han trillede over målstregen som nummer 45, kun 3 minutter og 19 sekunder efter vinderen Kasper Asgreen.

Annonce

 

Den flotte præstation kom dog på ingen måde i hus på rent og skært held.

 

For Norsgaard handlede det om at få det bedst mulige resultat med hjem fra løbet, og derfor havde han planen klar fra start.

 

”Ved Flandern (Rundt) havde jeg et oprigtigt ønske om at ramme morgenhugget. Min erfaring er, at jeg ikke er dygtig nok til at klare positionskampen, når gruppen kører i pre-finalen,” lyder det fra Norsgaard, som fortsætter:

 

”Pre-finalen handler udelukkende om positionskamp. Intet andet. Derfra handler det om at have benene, men for at komme med i den gruppe er man nødt til at være lidt sindssyg eller, som jeg prøvede på, at komme favoritterne i forkøbet.”

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Sirotti.

 

Speciel oplevelse at køre op ad Kwaremont og Paterberg

Selvom Norsgaard kom favoritterne i forkøbet, var det dog ikke nok til at følge med, da ryttere som Mathieu van der Poel, Wout van Aert og Kasper Asgreen hentede udbruddet på Koppenberg, hvor der i år ikke var tilskuere til stede som følge af corona-pandemien.

 

Derfor var det ifølge Norsgaard også en underlig følelse at krydse de ikoniske stigninger.

Annonce

 

”Alle stigningerne var spærret af, så der var fuldstændig musestille på dem. Det mindede mig allermest om et juniorløb, hvor man ofte kører de samme steder.”

 

”På Koppenberg bliver jeg overhalet af Asgreen og folk, som jeg har set på fjernsyn, og det er uden larm. Det eneste, man kan høre, er jo friktionen fra cyklen og åndedrættet fra de andre. Det var sindssygt. Der var jo ikke baggrundsstøjen fra tilskuerne. Du følte dig så isoleret. Det var underligt,” lyder det fra den danske Movistar-rytter.

 

Asgreen inspirerer

På trods af at Asgreen kører for et rivaliserende hold, er det alligevel inspirerende for Norsgaard at se en fysisk stor fyr, som den danske mester, vinde Flandern Rundt.

 

”Det er jo helt vanvittigt. Den måde, han (Asgreen) kørte på i E3, lagde lidt i banken, til at de danske cykelfans turde håbe på, at han ville vinde.”

 

”Det var imponerende, at de store drenge kører stærkt på bakkerne. Det var inspirerende. Jeg er trods alt lidt større end selv de store drenge, men med lidt mere power i stængerne skal det nok gå,” lyder det fra Norsgaard, der har forhåbninger om at kunne forbedre sit eget resultat i fremtiden:

Annonce

 

”Hvis jeg kan lægge en lille smule på til næste år og blive bedre til at positionere mig, så har jeg større forhåbninger. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har udholdenheden til at kunne køre de løb, men der er også mange andre faktorer."

 

Det er derfor en tilfreds Norsgaard, der ser tilbage på årets klassikerkampagne, da han føler, at han har indfriet sine målsætninger.

INFO
Mathias Norsgaard Jørgensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Fuglsang foran belgisk komet på særlig liste

Landevej

Eksklusivt interviewValgren om Fleche og Liege: Hader det ene - Elsker det andet

Landevej

Annonce