EKSKLUSIVT

Hellemose i Giro-hopla: Har aldrig været bedre
08. juni 2021 19:27Foto: Privatfoto
af Mathias Høj / Interview: Rasmus Nowak Brandt

6. etape af Baby Giroen bød på offensiv kørsel fra Asbjørn Hellemose, og det danske cykeltalent har heller aldrig følt sig bedre tilpas i sadlen end nu.

Annonce

Det danske stortalent Asbjørn Hellemose føler sig ovenpå i forhold til konkurrenterne efter de første seks etaper i årets Baby Giro, hvor han kan øjne en podieplads.

 

Det fortæller han til Feltet.dk efter 6. etape.

 

Tirsdag eftermiddag var Hellemose og resten af feltet i aktion på 6. etape af Baby Giroen. Etapen blev kørt i et rasende tempo med over 50 kilometer i timen i gennemsnit i de første to timer, hvorfor udbruddet først blev etableret efter 100 kilometers cykelløb.

Padun gør det for anden dag i streg i Dauphine - Vingegaard toer

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Hellemose fik også vind på snuden, da han angreb på Selvino-stigningen i finalen på etapen. Desværre blev han hentet på nedkørslen, men danskeren føler sig alligevel i hopla på de italienske landeveje.

 

”Jeg følte, jeg havde et overskud, som de andre ikke havde. Mine watt var i hvert fald rigtig gode, og når jeg kigger på mine tal, så har jeg aldrig været bedre, end jeg er nu,” siger Hellemose.

 

Etapen blev vundet af franske Alois Charrin (Swiss Racing Academy). Hellemose kom i mål med den forreste gruppe og led derfor ikke noget tidstab i klassementet, hvor han ligger på en niendeplads med under 30 sekunder op til podiet.

Annonce

 

Hårde etaper forude

Onsdag venter der en ny etape i Baby Giroen, når 7. etape løber af stablen. Etapen er ganske vanskelig med flere end 3500 højdemeter, og målstregen ligger i over 2000 meters højde på toppen af Lanzada Lago di Campo Moro-stigningen.

 

Danskeren har sat sig i en gunstig position i klassementet forud for de sidste etape i det italienske etapeløb. Men selvom der er ved at være mange kilometer i benene, og flere ryttere er foran ham i den samlede stilling, så føler han sig stadig godt kørende i forhold til sine konkurrenter.

 

”Jeg kan ikke mærke, at vi efterhånden har kørt nogle etaper. Derfor er jeg optimistisk forud for i morgen. Jeg føler, jeg lægger et niveau på hver dag i forhold til de andre.”

 

Følg med her på Feltet.dk onsdag eftermiddag, hvor vi vil bringe et referat fra den svære bjergetape i Italien med fokus på danskerne.

 

Annonce

INFO
Asbjørn Hellemose
Nyheder
Giro d'Italia U23
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewBévort efter dobbelt DM-triumf: Er helt rundt på gulvet

Landevej

Annonce

ANNONCE