Dansk talentduo i offensiven i Baby Giroen
08. juni 2021 16:17Foto: Elisa Nicoletti
af Mathias Høj

Det blev til fransk sejr på 6. etape af Baby Giroen, hvor to danskere spillede en hovedrolle med offensiv kørsel.

Annonce

Alois Charrin (Swiss Racing Academy) løb med etapesejren på tirsdagens 6. etape af Baby Giroen, der er U23-udgaven af Giro d'Italia.

Franskmanden lancerede et angreb på opløbsstrækning i finalen og snød sine konkurrenter i spurten.

I finalen var Asbjørn Hellemose (VC Mendrisio) i offensiven. Det danske stortalent angreb på en stigning kort før mål, men blev hentet igen på nedkørslen. 

En anden dansker Anthon Charmig (Uno-X Dare Development Team) viste sig også frem på de italienske landeveje, da han var med i et stort udbrud på 13 ryttere undervejs på etapen.

Juan Ayuso (Colpack Ballan) forsvarede sin lyserøde førertrøje.
 

 

Etapereferat

176 kilometer fra Bonferraro di Sorga til San Pellegrino Terme var på programmet, da rytterne kørte ud på 6. etape af Baby Giroen. Efter en hård bjergetape i går var det lidt lettere terræn i dag. Etapen bød på 1700 højdemeter med en enkelt kategoriseret stigning Selvino (10,7 km, 5,6 % i snit) i finalen. 

 

167 ryttere tog starten på etapen. Alessio Martinelli fra Colpack Ballan var den eneste rytter, som ikke var til start, eftersom han ikke gennemførte gårsdagens etape. Dermed havde løbets førende rytter Juan Ayuso (Colpack Ballan) en hjælperytter færre til resten af dette års Baby Giro.

Padun gør det for anden dag i streg i Dauphine - Vingegaard toer

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Det var en vild hurtig indledning på etapen. På den første time fik rytterne tilbagelagt hele 53,5 kilometer i et rasende tempo, som betød, at der heller ikke var etableret et udbrud. Med til historien skal det siges, at rytterne havde medvind.

 

Halvvejs gennem etapen var der stadig ikke kommet et udbrud afsted. Leandro Masotto (Iseo Rome Carnovali) havde forsøgt sig med et soloangreb, men han blev hurtigt hentet. Den høje fart betød dog, at feltet blev splittet i to grupper med 25 sekunders afstand, og rytteren i førertrøjen Juan Ayuso var fanget i andet felt.

 

Men Ayuso slap med skrækken. Få kilometer senere var der sammensmeltning mellem de to felter, hvorfor Colpack-rytteren kunne ånde lettet op. 

Annonce

 

Dansker i udbrud

Efter mere end 100 kilometer lykkedes det 13 ryttere at rive sig fri af feltet. Heriblandt var danske Anthon Charmig (Uno-X Dare Development Team), som tabte meget tid på gårsdagens bjergetape. Danskeren havde selskab af Ben Turner (Trinity), Aaron Van der Beken (Lotto Soudal), Alessandro Verre (Colpack Ballan), Gabrielle Petrelli (CT Friuli), Marijn van den Berg (Groupama-FDJ), Emanuele Ansaloni og Andrea Cantoni (#inEmiliaRomagna), Jesus Peña (Colombia Tierra de Atletas), Marco Frigo (SEG Racing Academy), Jarrad Drizners (Hagens Berman Axeon), Eric Paties (Work Service) og Manuel Belloni (Gallina Colosio). 

 

Det 13 mand store udbrud fik hurtigt et forspring på over et minut til feltet. Verre var den bedste placeret rytter i klassementet blandt udbryderne. Italieneren lå på en femteplads - to minutter og 31 sekunder efter Ayuso. Derfor kunne Ayusos holdkammerater på Colpack Ballan ikke tillade, at udbruddet kørte for langt væk.

 

Det var dog VC Mendrisio, som satte tempoet i feltet for deres danske kaptajn Asbjørn Hellemose. Og det lykkedes holdet at køre markant ind på de 13 udbrydere, der blot havde få sekunders forspring ved foden af Selvino-stigningen.

 

Det lille forspring fik Ansaloni til at angribe solo. Han fik skabt sig et lille hul til de øvrige udbrydere, mens feltet var 35 sekunder efter. Resten af udbruddet kunne ikke holde feltet bag sig ret længe og blev hentet, hvorfor Ansaloni nu var alene i front.

 

I feltet begyndte klassementsrytterne at røre på sig. Ben Healy (Trinity) angreb med holdkammeraten Tom Gloag og Ayuso på hjul. Trioen kom ikke rigtig væk, men den høje fart kostede fro Ansaloni, der blev hentet fem kilometer fra toppen.

Annonce

 

Hellemose i offensiven

Men det var ikke slut med angreb. Denne gang var det danske Asbjørn Hellemose (VC Mendrisio), som lancerede et angreb få kilometer fra toppen. Danskeren fik hurtigt et forspring på 20 sekunder, og han rundede også toppen i ensom majestæt.

 

Dernæst ventede en lang nedkørsel for Hellemose og det jagtende felt. Nedkørslen fortsatte helt indtil fem kilometer før mål, hvor terrænet blev mere fladt ind mod mål. 

 

Men desværre med danske briller blev Hellemose hentet på nedkørslen. Dermed var der endnu en gang samling på tropperne på regnvåde veje, der gjorde nedkørslen ekstra vanskelig.

 

25 ryttere kom samlet ned fra nedkørslen fra Selvino-stigningen med fem kilometer til mål. Etapevinderen skulle altså efter alt at dømme findes i en reduceret spurt i målbyen San Pellegrino Terme.

 

På de afsluttende kilometer forsøgte Milesi, Mifsud og en tredje rytter at afblæse spurten med et angreb. Men de kom ikke væk, hvorfor Alois Charrin (Swiss Racing Academy) kørte kontra. Franskmanden fik et lille hul og holdt hele vejen til målstregen, hvor han kunne række armene i vejret til en etapesejr.

Annonce

 

Norske Tobias Johannesen (Uno-X Dare Development Team) vandt forfølgernes spurt og tog andenpladsen foran Filippo Baroncini (Colpack Ballan).

INFO
Giro d'Italia U23
Nyheder Profil Resultater
Asbjørn Hellemose
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewBévort efter dobbelt DM-triumf: Er helt rundt på gulvet

Landevej

Bevort rydder bordet ved DM

Landevej

Annonce

ANNONCE