EKSKLUSIVT

Defekt spolerede Hellemoses trumfkort
07. juni 2021 07:00Foto: Elisa Nicoletti
af Rasmus Brandt

Det skulle have været en god dag på rammen, men i stedet spillede materiellet Asbjørn Hellemose et puds på den vigtige enkeltstart i Baby-Giroen. Danskeren havde ellers forberedt sig grundigt, men melder om gode ben og bitterhed, der skal forløses i bjergene forude.

Annonce

Han havde forberedt sig minutiøst til denne dag, men nogle gange kan tilfældigheder spille en et puds.

 

På dagens enkeltstart i Baby-Giroen måtte Asbjørn Hellemose (VC Mendrisio) således lade sig nøjes med en 38. plads, men bag det anonyme resultat ligger en hel del drama.

 

Danskeren var nemlig dårligt nok kommet i gang på den 25 kilometer lange flade rute, før det gik galt.

Se de sidste fem kilometer fra Paduns anden sejr i Dauphine

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

”Jeg punkterede efter tre kilometer, og jeg måtte skifte til en cykel, jeg ikke har kørt på før. Styret var otte centimeter for lavt. Så jeg sad helt ad helvede til,” fortæller en ærgerlig Hellemose til Feltet.dk umiddelbart efter etapen.

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

Efter at være skiftet til den dårligere cykel lignede det, at dagen ville blive en katastrofe for Hellemose, der ellers mener, han kunne have kørt med helt i toppen i dag.

Annonce

 

”Jeg prøvede at holde hovedet højt derude, og jeg fik også minimeret skaden. Det gør mig skuffet, for var det ikke sket, tror jeg, jeg havde været rigtig tæt på vinderen. Jeg tror, jeg kunne have kørt med om sejren,” forklarer Hellemose.

 

Til Feltet.dk har Hellemose tidligere fortalt om sine forbedringer på netop enkeltstarten. Han har blandt andet været i Ballerup Super Arena for at optimere sin position og evner i disciplinen.

 

Han havde håbet, at dette havde været en trumf, han kunne spille ud i dag og måske tage den lyserøde trøje, men sådan gik det ikke grundet de materielle problemer

 

I stedet endte etapen med et tidstab på 1:31 til vinderen Filippo Baroncini (Colpack) og næsten et minut til ærkerivalen Juan Ayuso (Også Colpack).

 

Danske Anthon Charmig (Uno-X) kørte en god enkeltstart, der gør, han nu ligger nummer tre i løbet, mens Hellemose er nummer 23. Hvis du vil vide mere om søndagens enkeltstart, kan du her læse referatet af etapen

Annonce

 

”Nu starter Giroen for alvor”

Dagens enkeltstart var den fjerde i dette års Baby-Giro, og løbet bevæger sig nu fra de fladere ruter og op i de høje bjerge, der er Hellemoses domæne.

 

”Jeg er spændt på, hvordan det går de næste dage i bjergene. Nu starter Giroen for alvor,” fortæller danskeren, der har timet formen efter de høje bjerge forude.

 

”Jeg har forsøgt at time det sådan, at jeg fik en smule pause op til Giroen, så min form ville komme her den sidste halvdel af løbet,” fortæller danskeren, der kunne mærke formen ramme på lørdagens etape.

 

”Jeg led i varmen på de første par etaper, men på tredje etape (lørdag red,) kunne jeg mærke, der var hul igennem. Jeg føler mig rigtig godt kørende, så det er rigtig lovende forud for de næste bjergetaper. Jeg bliver bedre dag for dag, og jeg håber, jeg kan få den her bitterhed efter i dag ud igennem pedalerne,” fortæller han krigerisk.”

 

De næste fem dage kører rytterne aldrig mindre end 1700 højdemeter på en etape, og to dage skal der køres over 3000.

Annonce

 

Så med Hellemoses egne ord begynder Giroen for alvor nu, og det kommer til at være krævende fysisk og mentalt, forklarer han

 

”Det er nu, det bliver rigtig hårdt, og hvor man skal vise, man har et stærkt hoved. Nu handler det om at lade benene tale de næste par etaper,”

 

Baby-Giroen slutter på lørdag, og Feltet.dk vil være i kontakt med danskerne i løbet i den kommende uge.

INFO
Asbjørn Hellemose
Nyheder
Giro d'Italia U23
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ineos-belgier kæmper med sygdom

Landevej

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Annonce

ANNONCE