Prøv vores nye app
Feltet Femme: BikeExchange
02. januar 2021 15:30Foto: Giro Rosa
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet.dk vil over den kommende tid belyse kvindernes WorldTour. Feltet.dk-skribent Benjamin Blirup Cilleborg sætter fokus på holdene og deres profiler i denne artikelserie. Tredje artikel bliver om BikeExchange, som inden årsskiftet hed Mitchelton-Scott.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Et kaotisk 2020 er ved at gå på hæld, og rytterne kan se frem til sæson 2021, der forhåbentlig forløber mere som planlagt. Hos kvinderne er det blot anden sæson med WorldTour-hold, som UCI lancerede i 2020. 

 

Målet er at have 15 hold i 2022, men for den kommende sæson er det tal blot på ni. Planen er en del af en større strategi, som i sidste ende skal eksponere kvindecykling for flere fans. 

 

Feltet.dk vil som noget nyt lancere en artikelserie, der vil belyse profilerne på samtlige WorldTour-hold. 

 

Læs også
Optakt: 15. etape af Tour de France

 

Ideen er at give læseren en mulighed for at danne sig et overblik over det kvindelige felt, så de er ordentlig klædt på, når den kommende sæson går i gang, og slaget skal slås i de store etapeløb og klassikere. 

 

Den kommende periode vil vi derfor løbende udgive en optakt for hvert hold jævnfør deres placering på UCI’s rangliste. Slutteligt vil der komme en artikel om profiler, som ikke er på WorldTouren, men stadig er interessante at kigge nærmere på.

 

Rigtig god fornøjelse - og kom så med den nye sæson!

Annonce

 

BikeExchange:

Med superstjernen Annemiek van Vleutens afgang er der selvsagt et gabende tomrum, der skal udfyldes hos BikeExchange, det forhenværende Team Mitchelton-Scott. En erstatning er udelukket - hollænderen er slet og ret et unikum. Samtidig plejer holdet at præstere fremragende i januar og februar, hvor den australske sommer byder på sejre på stribe. Med en total aflysning af cykelsommeren ‘down under’ skal BikeExchange finde andre steder at få gang i sejrsdansen.

 

Foto: Sirotti

 

Dog er holdet slet ikke så ilde stillet. Med Amanda Spratt har holdet på papiret en naturlig leder, som har været en del af kernen i adskillige år. Længe har hun været van Vleutens højre hånd, men nu er endelig blevet tid til at træde ud af læremesterens skygge. 

 

Den lille australier elsker hård og aggressiv kørsel, hvorfor hende og van Vleuten var et glimrende par. Det har dog stort set altid været med henblik på at lede hollænderen til sejr. Løjtnanten bliver nu kaptajnen og skal selv styre tropperne, og denne overgang bliver essentiel, hvis BikeExchange skal opnå en succesfuld sæson.

 

Spratts elskede Tour Down Under, som hun har vundet de sidste tre ud af fire udgaver af, må den australske mester desværre vente til 2022 for at køre igen. Til gengæld kan hun for alvor gå efter den samlede sejr i Giro Rosa efter at have gjort van Vleuten selskab på podiet de tidligere år. Det store spørgsmål bliver, om løbet bevarer sin prestige, efter at have mistet sin WorldTour status som følge af ikke at opfylde kravene for tv-dækning.

 

Det helt store mål må dog være de olympiske lege i Tokyo, hvor den hårde rute ligger til højrebenet for den lille australier. Sølvmedaljen i Innsbruck må have givet blod på tanden, og selvom det bliver svært at slå de hollandske guldfugle, vil Spratt og hendes landsmænd have en stor outsider-rolle til det løb. 

 

Læs også
Vingegaard røber, hvad Visma skal gøre

 

En af disse landsmænd er den bundsolide Lucy Kennedy , som ligeledes må savne den australske cykelsommer. Kennedy, der nærmest er dobbelt så høj som kaptajnen, har ofte spillet en stor rolle når holdet har hentet sejre. Når hun lægger pres på stigningerne, så plejer det at gøre gevaldigt ondt på modstanderen. 

 

Den langlemmede australier er sådan set velkendt med sejrsceremonier, men på WorldTouren har hun stadig sin gennembrudssejr til gode. Hun var usandsynligt tæt på efter sit udbrud under Giro Rosa i 2019, hvor kannibalske Marianne Vos susede forbi på den sidste meter og efterlod den måbende australier på andenpladsen.
 

Det er ellers ofte konkurrenterne, der står måbende tilbage, for trods sin korte karriere er Kennedy som regel med, hvor det er sjovt. Det sjove bliver nok til alvor i 2021, for rokeringen i hierarkiet betyder, at hun nu i høj grad selv har chancen for at tage skridtet helt op på sejrsskamlen. Det handler altså for Kennedy om at være vaks og se sine muligheder, for så skal den skattede løjtnant nok få lov at skylle blodsmagen i munden væk med champagne.

 

Foto: ASO - Thomas Maheux

 

En tredje rytter fra kernen er Grace Brown, som var den helt store oplevelse i 2020. Hun har levet en temmelig anonym tilværelse, men pludselig var hun i gang med det helt store i Belgien i efteråret. Andenpladsen i årets Liège-Bastogne-Liège og den efterfølgende sejr i Brabantsje Pijl var ikke til at tage fejl af: Brown kan gøre arbejdet færdigt, og det ikke bare på den australske scene.

Annonce

 

Derfor var det da også frustrerende, at sæsonen sluttede kort efter, for var der blot tale om en gylden uge for australieren, eller var vi vidne til hendes reelle niveau? Frustrationen må vi overføre til pirrende nysgerrighed i 2021.

 

Såfremt Brown kan genfinde og genanvende formlen fra efteråret, bliver BikeExchange et uhyggeligt trehovedet monster, der bliver svære at slås med. Tør holdet satse, så har de altså en mulighed for at komme superstjernerne fra Holland og resten af eliten i forkøbet på de løb, som er tungt besatte af højdemeter.

 

Samme mulighed har de ikke i de flade løb. Den hurtige afslutter Sarah Roy kommer til at få sine chancer, men 2020 sæsonen fortalte, at hun ikke kan slå de hurtigste. Top fem placeringer i efterårets tre sidste brostensklassikere vidner om høj klasse, men samtidig må det være frustrerende at se Jolien d’Hoore, Lotte Kopecky og Lisa Brennauer suse forbi hver gang. 

 

Det bliver altså næppe på farten alene, at Roy kommer til at sejre. Samtidig er holdets primære fokus på klassementet, så der er ikke megen hjælp at hente. 2021 bliver altså med de samme vilkår som de foregående, og det bliver op til Roy selv, hvis hun vil have en del af kagen.

 

Og hvor meget kage er der så tilbage til de nytilkomne europæere? Det kan man have sin tvivl om, men når Ane Santesteban konstant er i periferien af de ti bedste på stigningerne og generelt i etapeløb, så besidder spanieren potentiale. Måske kan hun spørge sine australske kolleger til råds - indtil da vil hun være en ganske habil hjælperytter.

Annonce

 

Læs også
Riis tordner mod Vismas ”brøler”: Det duer ikke

 

Foto: Team BikeExchange

 

Og mangler hun inspiration, kan hun blot gå til den nytilkomne Teniel Campbell . Når man kommer fra Trinidad & Tobago, som ikke just er kendt for at være en cykelland, rejser alene til UCI’s World Cycling Center, trodser klima- og kulturchok og ender på WorldTouren, så må man som udefra seende blot tage hatten af for Campbell.

 

Om hun har farten til at blive lige så stor som sit idol, Usain Bolt, må tiden vise, men allerede nu har hun med garanti inspireret andre til at forfølge deres drømme og på den måde efterladt et aftryk. Med sine 22 år har hun i hvert fald tiden foran sig, og det forlyder sig, at Campbell besidder en hurtig spurt.

 

Generelt for BikeExchange gælder det, at de går en lys tid i møde, trods at have mistet deres absolut største profil. Deres sammentømrede enhed kan spille på mange kort.  Spørgsmålet bliver, om rokeringen glider smurt og om Spratt kan leve op til sin lederrolle. Det er i hvert fald sikkert, at når først den aflyste australske sommer er lagt bag dem, vil BikeExchange være ivrige efter at vise, at man ikke bare sådan lige slipper af med dem fra ‘down under’.

Den foregående artikel om Team SD Worx kan læses her.

INFO
Mitchelton-Scott (Kvinder)
Nyheder Profil Ryttere Resultater
WorldTour
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Søndag den 14. juli 2024

Landevej
LIVE: Cort og Fuglsang i udbrud
Landevej
Ny duel imellem Vingegaard og Pogacar venter! Følg med Feltet.dk's app
Landevej
Riis tordner mod Vismas ”brøler”: Det duer ikke
Landevej
Vingegaard-chef påpeger Corona-fordel til Pogacar
Landevej
Se listen: Genoplev de seneste 10 vindere på Bastilledagen
Landevej
Vingegaard kan kun vinde Touren på én måde, mener tidligere rytter
Landevej
Sportsdirektør opdaterer om Mads P. – er stadig rasende over spurt
Landevej
Straffet rytter peger fingre: Mere hans skyld end min
Landevej
Optakt: 8. etape af Giro d'Italia Women

Annonce

Lørdag den 13. juli 2024

Landevej
Pogacar slog sin egen Vingegaard-rekord
Landevej
Dagens fighter: Ikke en skuffelse - det er bare cykelløb
Landevej
Pogacar-holdkammerat jubler og svarer igen på kritik
Landevej
Evenepoel: Måske sætter jeg Vingegaard i morgen

Annonce

Landevej
Vingegaard-manager: Den her var ikke kalkuleret
Landevej
Pogacar beordrede Yates til at angribe: Jeg tænkte, hvad?!
Landevej
Pogacar destruerer Armstrongs rekord på målbjerg
Landevej
Vingegaard: Om jeg stadig kan vinde Touren?
Landevej
Evenepoel: Jeg er ligeglad
Landevej
Talentfulde Albert Philipsen holder fast i førertrøjen
Landevej
Video i artiklenSe videoen: Tilskuer kaster chips på Pogacar og siden Vingegaard
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars angreb, der plantede Vingegaard

Annonce

Landevej
Video i artiklenPogacar reagerer på stor tidsgevinst over Vingegaard
Landevej
Ny stor Pogacar-offensiv satte Vingegaard til vægs
Landevej
Evenepoel mister hjælper og den italienske mester udgår af Touren

Annonce

Landevej
Oversigt: 22 ryttere er udgået af Touren
Landevej
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Landevej
Uttrup smider podiet i stjerneskuds store triumf

Annonce

Landevej
Offer for slemt finalestyrt kan ikke fortsætte
Landevej
Thomas tester corona-positiv - men fortsætter
Landevej
Endnu en rytter vinker farvel til Touren
Landevej
Vingegaard: Den er sindssygt vigtig
Landevej
Fuglsang ærgrer sig over tendens: Det er sværere
Landevej
Van Aert topper kedelig liste efter ny misset sejr
Landevej
Pogacar-chef fremhæver fordel: Vi er ikke forpligtede til at angribe
Landevej
Pidcock forlader Tour de France
Landevej
Visma-træner om Vingegaard: Der er stadig plads til forbedringer
Landevej
Armstrong med klar opfordring til Vingegaard og Visma inden stort bjergslag
Landevej
Evenepoel skal revanchere forfærdelig dag på Tourmalet
Landevej
Optakt: 14. etape af Tour de France

Fredag den 12. juli 2024

Landevej
Optakt: 7. etape af Giro d'Italia Women
Landevej
Astana med opdatering på styrtet rytter
Landevej
Ayuso reagerer på Tour-exit
Landevej
Vingegaard indrømmer: Jeg tror, vi sad og sov lidt
Landevej
De Lie langer ud: Så vil alle interviews efter løbet handle om styrt
Landevej
Optimistisk Evenepoel: Det er dybest set til min fordel
Landevej
Lotto-profil straffet efter voldsomt styrt
Landevej
Cort om kåring: Det er lidt en trøstepræmie
Landevej
Van Aert erkender fejl, der måske kostede ham sejren
Udstyr og test
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Landevej
Mister vital hjælperytter: Det er lidt et slag
Landevej
Crazy gennemsnitsfart: Feltet stoppede aldrig
Udstyr og test
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
Landevej
Video i artiklenVilde billeder: Albert Philipsen vinder før voldsomt uvejr
Landevej
Grimt styrt og Philipsen-sejr på vanvittig etape
Landevej
Stortalent rygtes til danskerhold
Landevej
Stor fransk profil rygtet til Ineos
Landevej
Uttrup forsvarer topplacering på hård etape
Landevej
Opdatering: Pogacar-hjælper udgår
Landevej
Pogacar ked af det: Det så ikke godt ud
Landevej
Vingegaard med mundbind: Du ser og hører en masse rygter
Landevej
Roglics chef giver status og fremhæver nye mål
Landevej
Endnu en rytter udgår af Touren
Landevej
Optimistisk Van Aert vil have sin etapesejr: Mine ben bliver bedre og bedre
Landevej
Roglic udgår af Tour de France
Landevej
Démare forstår slet ikke deklassering
Landevej
Astana kommer med opdatering på Lutsenko efter slemt styrt
Landevej
Visma-sportsdirektør raser over Roglic-styrt: 100 procent organisationens skyld
Landevej
- Det er forfærdeligt, siger sportsdirektør

Torsdag den 11. juli 2024

Landevej
Optakt: 13. etape af Tour de France
Landevej
Profil raser efter stort styrt: Det er skandaløst
Landevej
Philipsen mister førertrøjen i Frankrig
Landevej
Girmay kan mærke trøjens vinger
Landevej
Opdatering: Roglic slipper uden brud
Udstyr og test
Test: Canyon Tempr CFR
Landevej
Evenepoel: Derfor kæmper vi altid for de bedste positioner
Landevej
Søren Kragh forklarer sit Tour-exit
Landevej
Pogacar: Jeg var knust
VIS FLERE

Annonce