Prøv vores nye app
Feltet Femme: BikeExchange
02. januar 2021 15:30Foto: Giro Rosa
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet.dk vil over den kommende tid belyse kvindernes WorldTour. Feltet.dk-skribent Benjamin Blirup Cilleborg sætter fokus på holdene og deres profiler i denne artikelserie. Tredje artikel bliver om BikeExchange, som inden årsskiftet hed Mitchelton-Scott.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Et kaotisk 2020 er ved at gå på hæld, og rytterne kan se frem til sæson 2021, der forhåbentlig forløber mere som planlagt. Hos kvinderne er det blot anden sæson med WorldTour-hold, som UCI lancerede i 2020. 

 

Målet er at have 15 hold i 2022, men for den kommende sæson er det tal blot på ni. Planen er en del af en større strategi, som i sidste ende skal eksponere kvindecykling for flere fans. 

 

Feltet.dk vil som noget nyt lancere en artikelserie, der vil belyse profilerne på samtlige WorldTour-hold. 

 

Læs også
Vanvittigt: Så meget kommer Pogacar til at tjene

 

Ideen er at give læseren en mulighed for at danne sig et overblik over det kvindelige felt, så de er ordentlig klædt på, når den kommende sæson går i gang, og slaget skal slås i de store etapeløb og klassikere. 

 

Den kommende periode vil vi derfor løbende udgive en optakt for hvert hold jævnfør deres placering på UCI’s rangliste. Slutteligt vil der komme en artikel om profiler, som ikke er på WorldTouren, men stadig er interessante at kigge nærmere på.

 

Rigtig god fornøjelse - og kom så med den nye sæson!

Annonce

 

BikeExchange:

Med superstjernen Annemiek van Vleutens afgang er der selvsagt et gabende tomrum, der skal udfyldes hos BikeExchange, det forhenværende Team Mitchelton-Scott. En erstatning er udelukket - hollænderen er slet og ret et unikum. Samtidig plejer holdet at præstere fremragende i januar og februar, hvor den australske sommer byder på sejre på stribe. Med en total aflysning af cykelsommeren ‘down under’ skal BikeExchange finde andre steder at få gang i sejrsdansen.

 

Foto: Sirotti

 

Dog er holdet slet ikke så ilde stillet. Med Amanda Spratt har holdet på papiret en naturlig leder, som har været en del af kernen i adskillige år. Længe har hun været van Vleutens højre hånd, men nu er endelig blevet tid til at træde ud af læremesterens skygge. 

 

Den lille australier elsker hård og aggressiv kørsel, hvorfor hende og van Vleuten var et glimrende par. Det har dog stort set altid været med henblik på at lede hollænderen til sejr. Løjtnanten bliver nu kaptajnen og skal selv styre tropperne, og denne overgang bliver essentiel, hvis BikeExchange skal opnå en succesfuld sæson.

 

Spratts elskede Tour Down Under, som hun har vundet de sidste tre ud af fire udgaver af, må den australske mester desværre vente til 2022 for at køre igen. Til gengæld kan hun for alvor gå efter den samlede sejr i Giro Rosa efter at have gjort van Vleuten selskab på podiet de tidligere år. Det store spørgsmål bliver, om løbet bevarer sin prestige, efter at have mistet sin WorldTour status som følge af ikke at opfylde kravene for tv-dækning.

 

Det helt store mål må dog være de olympiske lege i Tokyo, hvor den hårde rute ligger til højrebenet for den lille australier. Sølvmedaljen i Innsbruck må have givet blod på tanden, og selvom det bliver svært at slå de hollandske guldfugle, vil Spratt og hendes landsmænd have en stor outsider-rolle til det løb. 

 

Læs også
Stor krise: Arvesen erkender, at Ineos må sadle om

 

En af disse landsmænd er den bundsolide Lucy Kennedy , som ligeledes må savne den australske cykelsommer. Kennedy, der nærmest er dobbelt så høj som kaptajnen, har ofte spillet en stor rolle når holdet har hentet sejre. Når hun lægger pres på stigningerne, så plejer det at gøre gevaldigt ondt på modstanderen. 

 

Den langlemmede australier er sådan set velkendt med sejrsceremonier, men på WorldTouren har hun stadig sin gennembrudssejr til gode. Hun var usandsynligt tæt på efter sit udbrud under Giro Rosa i 2019, hvor kannibalske Marianne Vos susede forbi på den sidste meter og efterlod den måbende australier på andenpladsen.
 

Det er ellers ofte konkurrenterne, der står måbende tilbage, for trods sin korte karriere er Kennedy som regel med, hvor det er sjovt. Det sjove bliver nok til alvor i 2021, for rokeringen i hierarkiet betyder, at hun nu i høj grad selv har chancen for at tage skridtet helt op på sejrsskamlen. Det handler altså for Kennedy om at være vaks og se sine muligheder, for så skal den skattede løjtnant nok få lov at skylle blodsmagen i munden væk med champagne.

 

Foto: ASO - Thomas Maheux

 

En tredje rytter fra kernen er Grace Brown, som var den helt store oplevelse i 2020. Hun har levet en temmelig anonym tilværelse, men pludselig var hun i gang med det helt store i Belgien i efteråret. Andenpladsen i årets Liège-Bastogne-Liège og den efterfølgende sejr i Brabantsje Pijl var ikke til at tage fejl af: Brown kan gøre arbejdet færdigt, og det ikke bare på den australske scene.

Annonce

 

Derfor var det da også frustrerende, at sæsonen sluttede kort efter, for var der blot tale om en gylden uge for australieren, eller var vi vidne til hendes reelle niveau? Frustrationen må vi overføre til pirrende nysgerrighed i 2021.

 

Såfremt Brown kan genfinde og genanvende formlen fra efteråret, bliver BikeExchange et uhyggeligt trehovedet monster, der bliver svære at slås med. Tør holdet satse, så har de altså en mulighed for at komme superstjernerne fra Holland og resten af eliten i forkøbet på de løb, som er tungt besatte af højdemeter.

 

Samme mulighed har de ikke i de flade løb. Den hurtige afslutter Sarah Roy kommer til at få sine chancer, men 2020 sæsonen fortalte, at hun ikke kan slå de hurtigste. Top fem placeringer i efterårets tre sidste brostensklassikere vidner om høj klasse, men samtidig må det være frustrerende at se Jolien d’Hoore, Lotte Kopecky og Lisa Brennauer suse forbi hver gang. 

 

Det bliver altså næppe på farten alene, at Roy kommer til at sejre. Samtidig er holdets primære fokus på klassementet, så der er ikke megen hjælp at hente. 2021 bliver altså med de samme vilkår som de foregående, og det bliver op til Roy selv, hvis hun vil have en del af kagen.

 

Og hvor meget kage er der så tilbage til de nytilkomne europæere? Det kan man have sin tvivl om, men når Ane Santesteban konstant er i periferien af de ti bedste på stigningerne og generelt i etapeløb, så besidder spanieren potentiale. Måske kan hun spørge sine australske kolleger til råds - indtil da vil hun være en ganske habil hjælperytter.

Annonce

 

Læs også
Holm kårer årets danske overraskelse: Det havde jeg ikke forventet

 

Foto: Team BikeExchange

 

Og mangler hun inspiration, kan hun blot gå til den nytilkomne Teniel Campbell . Når man kommer fra Trinidad & Tobago, som ikke just er kendt for at være en cykelland, rejser alene til UCI’s World Cycling Center, trodser klima- og kulturchok og ender på WorldTouren, så må man som udefra seende blot tage hatten af for Campbell.

 

Om hun har farten til at blive lige så stor som sit idol, Usain Bolt, må tiden vise, men allerede nu har hun med garanti inspireret andre til at forfølge deres drømme og på den måde efterladt et aftryk. Med sine 22 år har hun i hvert fald tiden foran sig, og det forlyder sig, at Campbell besidder en hurtig spurt.

 

Generelt for BikeExchange gælder det, at de går en lys tid i møde, trods at have mistet deres absolut største profil. Deres sammentømrede enhed kan spille på mange kort.  Spørgsmålet bliver, om rokeringen glider smurt og om Spratt kan leve op til sin lederrolle. Det er i hvert fald sikkert, at når først den aflyste australske sommer er lagt bag dem, vil BikeExchange være ivrige efter at vise, at man ikke bare sådan lige slipper af med dem fra ‘down under’.

Den foregående artikel om Team SD Worx kan læses her.

INFO
Mitchelton-Scott (Kvinder)
Nyheder Profil Ryttere Resultater
WorldTour
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lørdag den 26. oktober 2024

MTB
Afstemning: Hvem er årets danske MTB-ryttere 2024?
Landevej
Transferlisten 2024-2025 - WorldTour

Fredag den 25. oktober 2024

Landevej
Få adgang til et annoncefrit Feltet.dk
Landevej
”Jeg kan dø for andre, ”siger Pogacar-hjælper
Landevej
Vanvittigt: Så meget kommer Pogacar til at tjene
Landevej
”Visma har ændret mit liv,” siger Zeeman
Landevej
Rivalers DM-sølvvinder og to Holbæk-talenter: Dansk juniorhold præsenterer tre nye ryttere
Landevej
Holm kårer årets danske overraskelse: Det havde jeg ikke forventet
Landevej
Tour de France-hold forlænger med sprintere

Annonce

Landevej
Tudor fortsætter massiv oprustning
Landevej
Prof-rytter skifter til helt nyt hold
Landevej
Quick-Step henter to stjerneskud
Landevej
Vingegaard har startet forberedelserne: Vi har brug for at lukke hullet til Pogacar

Annonce

Landevej
Kæmpetalent bliver hos storhold for at undgå “juridisk bøvl”
Landevej
Stort italiensk talent skriver lang professionel kontrakt
Udstyr og test
Konkurrence: Vind en letvægts-børnecykel fra woom
Landevej
Aidel forlænger med Bornholm
Landevej
Sosa forlader Movistar
Landevej
Decathlon AG2R-rytter skifter til kontinentalhold
Landevej
Storhold forfremmer tysk talent
Landevej
Hamilton tilgiver Armstrong: Jeg forstod, hvad han gjorde

Annonce

Landevej
Advarer: Lav noget andet end blot at cykle
Landevej
Arabernes dominans: Så vildt var Pogacars hold i 2024

Torsdag den 24. oktober 2024

Landevej
Beskriver brutale træninger: Af og til kan vi ikke holde os tilbage

Annonce

Landevej
Danmark fik én: Halvdelen til Holland
Landevej
Fransk hold forlænger med tre – stor profil iblandt
INTERVIEW Bane
Eksklusivt interview”Vingegaard-effekten” er stadig større trods fænomenalt hjemmebane-VM, mener træner

Annonce

Landevej
Transferlisten 2024-2025 - ProTeams
Landevej
Brite med uvis fremtid: Svært at vinde mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Pogacar låst til UAE: Skriver ny kæmpekontrakt
Landevej
Spansk amatør tager kæmpe skridt op
Landevej
Tidligere U23-verdensmester bliver holdkammerat med danske stjerner
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansker opsøgte selv udlandskontrakt
Landevej
Tallene taler: Danmark i tilbagegang
Bane
Store banestjerner meldes klar til løb i Danmark
Landevej
Kåring: Her er Årets Danske Landevejsryttere 2024
Cross
Van Aert melder klart ud om sin cross-sæson
Landevej
Movistar-profil bryder kontrakt og skifter hold
Landevej
”Det er sørgeligt at se på”
Landevej
Campenaerts ser frem til at være hjælperytter for Vingegaard
Landevej
Trek-rytter overvejer karrierestop
Landevej
36-årig forlader WorldTouren til fordel for konti-hold
Landevej
Afstemning: Hvem er årets danske landevejsryttere 2024?

Onsdag den 23. oktober 2024

Landevej
Poels så Pogacars dominans og overvejede at stoppe karrieren
Cross
Trods suspendering: Belgisk stjerne får alligevel lov at køre
Landevej
Mareridtsår for franskmand: Jeg overvejede at stoppe min karriere
Landevej
Uttrup Ludwigs hold henter stærk italiener
Landevej
- Han vil fokusere fuldstændigt på at ændre sin træning
Landevej
Succes-træner på vej mod opsigtsvækkende skifte
Landevej
Bjergtalent klatrer op på WorldTouren
Landevej
UAE henter stortalent
Landevej
Tredobbelt europamester skifter til Movistar
Landevej
Hollandsk stjerne tager en sidste sæson: Jeg vil ære den nationale trøje
Landevej
Astana henter hurtig italiener
Landevej
Ineos henter norsk sportsdirektør hos Uno-X
Landevej
Video i artiklenOversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Schebye forlænger trods svær sæson
Landevej
Nationernes kamp: Sådan gik det på WorldTouren 2024
Landevej
Stjerne færdig på storhold

Tirsdag den 22. oktober 2024

Cross
Fænomenale Van der Haar knuser konkurrenterne
Landevej
Krise afværget? – Lovende franskmand fortsætter på WorldTouren
Landevej
Cort: Det er det, der gør cykelsporten så smuk
Landevej
Sådan slutter de danske kvinder på verdensranglisten 2024
Landevej
Dansker drager på østrigsk eventyr
Cross
Lucinda Brand sætter stjerner på plads
Landevej
Italiensk juniortalent gør som Albert Philipsen
Landevej
Vismas dramastigning vender tilbage til Vueltaen, melder medie
Landevej
Tidligere Tour-rytter trækker stikket
Landevej
Tidligere schweizisk top-rytter bliver sportsdirektør
Landevej
Skal lede store stjerner for første gang: Selvfølgelig har jeg meget at lære
Landevej
Kyllingen imponeret: Sikker på, han havde solgt sæsonen forinden
Landevej
Transferlisten 2024-2025 - Dansk
Landevej
Israel forlænger med veteran
Landevej
Stort Visma-talent melder ud: Det er mit mål at vinde Tour de France
Bane
Raser efter VM i Ballerup: Jeg føler mig berøvet
Landevej
Video i artiklenTabte til flyvende Cort: Manglede bare en lillesmule i finalen
Landevej
Træner om Kuss: Han nyder at være den sidste mand for Jonas
Landevej
Van der Poel vinder stor pris
Landevej
Sådan slutter de danske herrer på verdensranglisten 2024
VIS FLERE

Annonce