Demare: Endelig sikrede jeg mig førstepladsen
10. oktober 2021 17:45Foto: A.S.O./Gautier Demouveaux
af Marcus Bjelskou

Det franske sprinter sikrede sig ved offensiv kørsel en hjemmebanesejr i Paris-Tour, hvor han tidligere er blevet nummer to og tre. 

Annonce

I 2021, som Arnaud Demare selv karakteriserer som en middelsæson, har franskmanden alligevel vundet ikke mindre end ni løb. Ikke nogen på WorldTour-niveau, men primært i en række mindre franske etapeløb. 

 

Groupama-sprinteren nåede dog akkurat at tage en af de store triumfer med hjem, da han i dag viste at formen for år rækker helt til allersidst.

 

Sammen med Jasper Stuyven viste han sig stærkest blandt favoritterne, og vandt det traditionsrige Paris-Tours i en reduceret gruppe, da han og Trek-rytteren nåede at hente udbruddet kort før målstregen.         

Arnaud Demare vinder Paris-Tours efter flot sprint

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Det har været hårdt hele sæsonen. Jeg har været med fremme, men jeg aldrig vundet (noget stort, red.). Jeg har aldrig givet op. Mine holdkammerater troede på mig. At vinde årets sidste løb og endda her gør mig meget glad. Mine forældre og Marc Madiot (holdchef på Groupama-FDJ) er glade. Jeg er blevet nr. 2 og 3 i løbet tidligere. Jeg kan godt lide den nye udgave med grusvejene,” forklarede dagens vinder til Eurosport efter løbet.  

 

”Det er blevet sværere for sprinterne, men det var en stor dag. Vi var to foran og to bagved. Til sidst var vi en kvartet. (Jasper, red.) Stuyven og jeg lukkede hullet. Vi troede, at vi ville have dem, men det blev meget hårdt. Jeg vidste, at Stuyven også var hurtig. Jeg vidste også, at jeg skulle åbne tidligt, fordi de andre var trætte,” sluttede Demare.  

 

Arnaud Demare kørte i år både Vuelta a España og Tour de France, uden at vinde nogen etaper undervejs. I Touren udgik han på niende etape, da han og holdkammeraten Jacopo Guarnieri faldt for tidsgrænsen. 

Annonce

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Annonce

ANNONCE