Uno-X-stjernefrø vinder U23 Paris-Tours - dansker sekser
10. oktober 2021 15:34Foto: WordUp Projects
af Marcus Bjelskou

Det blev den tidligere U23-europamester Jonas Iversby Hvideberg fra norske Uno-X Pro Cycling, der med et kraftfuldt hug på de sidste 20 kilometer kørte solo og vandt Paris-Tour for U23. Holdkammeraten Julius Johansen blev nummer seks. 

Annonce

Løbsreferat

U23-feltet skulle tilbagelægge 177 kilometer med og kort efter starten blev givet fri forsøgte de første af morgendagens stjerner sig med angreb. Starten gik i den franske by Bonneval og vinderen skulle naturligvis findes i byen Tours senere på eftermiddagen. 

 

Syv ryttere opnåede et forspring på knap et minut ned til feltet og senere blev de splittet op i to grupper. 

 

Efter knap 40 kilometer smeltede de to grupper sammen og frontgruppen bestod nu af Alexander Konijn (AVC Aix-en-Provence), Yaël Joalland (CC Etupes), Anthony Baudis (Charvieu-Chavagneux IC), Erwann Guenneugues (Côtes d'Armor-Marie Morin-U), Louka Matthys (Dunkerque Grand Littoral-Cofidis), Oyvind Brekke Flotten (Team Ringerike-Kraft U23 ) og Warre Vangheluwe (Home Solution-Soenens). 

Gense: Casper Pedersen sejrer i Paris-Tours 2020!

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Forspringet steg til hele tre minutter og 20 sekunder. 

 

Med 30 kilometer til mål lykkedes det for belgiske Vangheluwe og Matthys at slippe fri af frontgruppen og fik hurtigt hul ned til resten af lykkeriderne. 

 

Udbrudsgruppen blev mindre og mindre og bestod nu af Konijn, Baudis, Guenneugues, og Flotten. 

Annonce

 

De forreste to bevarede deres lille forspring på 25 sekunder til gruppen på mellemhånd, der havde samme afstand ned til det jagende felt. På de sidste 20 kilometer blev alle i udbruddet hentet ind og løbets finale kunne begyndte på ny. 

 

Jonas Iversby Hvideberg (Uno-X) så sit snit til at forsøge lykken og slap fri af feltet. Kort efter stak Warre Vangheluwe efter og lå derefter på mellemhånd. Han nåede ikke langt og blev spist af feltet, men norske Jonas Hvideberg tonsede derudad på løbets sidste ti kilometer. 

 

Den talentfulde brite Lewis Askey (Groupama-FDJs talenthold) var næste mand til at forsøge at hente norske Jonas Hvideberg, men forspringet op til nordmanden var på hele 20 sekunder. 

 

Heller ikke Lewis Askey formåede at nå op til den stærke Uno-X-rytter i front, hvis forspring var nået op på 45 sekunder og han lå dermed lunt i svinget til at snuppe sejren. 

 

Det blev i sidste ende den tidligere U23-europamester Jonas Iversby Hvideberg, der kørte solo over målstregen og vandt U23-udgaven af Paris-Tours. 


I spurten om de sekundære placeringer var Casper van Uden (DSM Development Team) hurtigst, mens Marijn van den Berg (Groupama-FDJs talenthold) måtte nøjes med andenpladsen. 

Bedste danske resultat blev Julius Johansen (Uno-X) på en sjetteplads. 

Annonce

INFO
Paris - Tours
Nyheder Profil Resultater
Jonas Iversby Hvideberg
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Annonce

ANNONCE