Demare viste efterårsform og sikrede sejren i Paris-Tours
10. oktober 2021 16:36Foto: ASO/Gautier Demouveaux
af Marcus Bjelskou

Den franske sprinter viste sine holdbarhedsevner og tog sæsonens niende sejr på hjemmebane i Paris-Tour foran Franck Bonnamour og Jasper Stuyven. 

Annonce

Løbsreferat 

Starten på Paris-Tours var endnu en tegn på at cykelsæsonen 2021 så småt er gået på hæld, og løbet markerer, sammen med gårsdagens Lombardiet Rundt, traditionelt afslutningen på cykelåret. En varm og flot dag mødte de 152 ryttere, der tog starten uden Jordan Levasseur, og det blev en af de dage, hvor udbruddet kørte med det samme. 

 

Gijs Leemreize (Jumbo-Visma) angreb fra første kilometer og fik hurtigt selskab af Julien Duval (AG2R), inden et stort styrt sendte Roger Kluge (Lotto-Soudal), Tom Bohli (Cofidis), Martin Laas (Bora-hansgrohe), Evaldas Siskevicius (Delko), Baptiste Planckaert (Intermarché), Anthony Turgis (TotalEnergies) og Guy Sagiv (Israel Start-Up), der måtte udgå, i asfalten. 

 

Mens feltet samlede op på tingene, øgede de forreste til 25 sekunder, inden Rune Herregodts (Sport Vlaanderen - Baloise) satte efter. Han fik efter en hård jagt kontakt, mens de styrtede kom tilbage til et felt, der efter 18 km var to minutter bag de tre forreste - en afstand, der efter 27 km var vokset til tre minutter og 55 sekunder. 

Gense: Casper Pedersen sejrer i Paris-Tours 2020!

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Roen forsvandt imidlertid hurtigt, da FDJ splittede feltet i tre i sidevinden, hvor blandt andre Jordi Meeus (Bora) og Bryan Coquard (B&B Hotels) blev fanget, og kun 30-40 mand var med forrest, mens de to næste grupper fusionerede. Roen sænkede sig dog, og efter 37 kilometer blev feltet samlet igen, også efter et styrt, der sendte Kristoffer Halvorsen fra Uno-X i asfalten.

 

DSM starter jagten

Efter en time, hvor 47,1 km var blevet tilbagelagt i medvinden, var afstanden vokset til hele syv minnutter og 30 sekunder, inden TotalEnergies for Turgis og lidt overraskende det lille franske hold St Michel-Auber93 forJason Tesson tog kontrol. 

 

Også DSM-holdet for Søren Kragh og Casper Pedersen sendte Niklas Märkl frem, og Alpecin-Fenix ofrede Scott Thwaites i jagten for deres sprinter Jasper Philipsen. Med Thwaites og Märkl som motorer begyndte feltet at reducere afstanden, der efter to timer med en gennemsnitsfart på 46 km/t var nede på seks minutter og 20 sekunder. 

Annonce

 

Mens Halvorsen stod af i forplejningszonen, tog Total også kontrol i feltet, da de igen ramte et sidevindsstykke. Det fik afstanden til at styrtdykke, så den efter 103 km blot var tre minutter og 40 sekunder. 

 

Ryttere begyndte nu at falde fra, og da Ag2r satte sig frem, splittedes feltet igen i to. 

 

Første udskilning

Kun 34 mand overlevede udskilningen, og efter 120 km var der samlet et første felt, der bestod af blandt andre Maciej Bodnar (Bora), Cees Bol (DSM), Stan Dewulf (AG2R), Arnaud Demare, Stefan Küng (Groupama-FDJ), Christophe Laporte (Cofids), Jasper Philipsen (Alpecin), Jasper Stuyven (Trek), Greg van Avermaet (AG2R), Sep Vanmarcke (ISN) og indehaveren af andenpladsen i årets Paris-Roubaix, Florian Vermeersch (Lotto-Sudal) samt og Franck Bonnamour (B&B)

 

De var 35 sekunder foran andet felt og hentede hurtigt udbruddet, inden også andet felt knækkede. Bingoal begyndte at jagte, men afstanden var alligevel vokset til 55 sekunder efter tre timer, hvor gennemsnitsfarten var vokset til 47,2 km/t. Med 53 km igen har de 37 forreste nu kun 35 sekunder.

 

På det første grusstykke førte Stuyven og Vermeersch fører feltet tilbage på asfalt, mens Greg van Avermaet og Christophe Laraporte punkterede. 

Annonce

 

Stan Dewulf og Franck Bonnamour udnyttede lidt stilstand til at angribe og de fik hurtigt hul. 

Med 40 kilometer til mål begyndte blandt andre Stefan Küng at forcere i frontgruppen, hvor flere og flere faldet fra og blev opslugt af feltet bag. 

 

Særligt Trek førte an med Alexander Kamp og Alex Kirsch og holdt forspringet til de forreste på blot 40 sekunder. 

 

Belgisk/fransk angrebsduo 

Franske Valentin Madouas så sit snit til at angribe, og Jasper Stuyven og Philipsen gik med Groupama-rytteren. Bag dem blev feltet splittet.

 

På det næste grusstykke satte belgiske Stuyven speederen i bund, men Jumbo-Visma arbejdede hårdt i gruppen bag for at hente den fransk/belgiske trio ind igen og det skabte samling ind et stærk decimerer felt før det sidste grusstykke. 

 

Jasper Stuyven virkede i hopla og gav det endnu et forsøg, mens de forreste to i form af Stan Dewulf og Franck Bonnamour stadig havde et forspring på 19 sekunder.   

Stuyvens forcering fik skabt en gruppe på otte mand med bland andre Demare, Madouas, Bob Jungels (AG2R) og Roger Adria(Kern Pharma). 

Annonce

 

Adria forsøgte sig med et angreb, men han blev hurtigt hentet ind igen. Madouas arbejdede hårdt for sin sprinter Arnaud Demare, der også sad i gruppen, hvor der nu var knap 20 kilometer tilbage. På den sidste bakke angreb Demare og kun Jasper Stuyven kunne svare. Deres forcering lukkede næsten hullet op til Dewulf og Bonnamour på de sidste 10 kilometer. Afstanden var nu kun 10 sekunder og med 50 sekunder ned til feltet. 

 

Men Stan Dewulf og Franck Bonnamour svarede godt igen. To kilometer før mål forsøgte Jasper Stuyven igen for 117. gang og Demare gik med. 
 

 

På den allersidste kilometer blev der samling blandt de fire forreste og på sidste sving sad Dewulf og Stuyven forrest. Demare lancerede sin spurt bagfra og franskmanden var hurtigst, og krydsede målstregen først.

 

Bonnamour tog sig af andenpladsen, mens Jasper Stuyven blev treer.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Det store VM-overblik: Program, resultater og medaljetabel

Bane

Movistar-klatrer tager skridtet ned fra WorldTouren

Landevej

Annonce

ANNONCE