Udover enkelstarten: Asgreen åbner for finalejagt i Frankrig
24. juni 2021 13:00Foto: Sirotti
af Interview: Rasmus Brandt - Artikel af Andy Pedersen

Han har allerede udset sig en række af sommerens enkeltstarter, og de to Tour de France-enkeltstarter er en del af den menu. Kasper Asgreen åbner dog ligeledes for at bringe sig selv i spil på andre etaper i årets La Grande Boucle.

Annonce

Kasper Asgreen tager Dannebrog med sig til Frankrig, når han skal forsøge at hive etapesejre hjem på henholdsvis femte og 20. etape i årets løb, men det er ikke nødvendigvis kun på temporammen, at danskeren vil forsøge sin chance.

 

Det fortæller han på et pressemøde med en lang række medier, som Feltet.dk deltog i.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL TOUR DE FRANCE? SÆT DET HER

Mikkel Bjerg ser frem til at debutere i Touren: Her fortæller han om sin rolle i løbet

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

”Jeg har ikke udset mig noget specifikt endnu. Jeg kommer til at tage det dag for dag og så gribe de chancer, jeg kan,” fortæller han og fortæller, at såvel udbrud som finaler kan være aktuelle.

 

”Ikke kun i udbruddene, men jeg håber også at kunne køre nogle finaler engang imellem også,” siger han.

 

Danskeren er sammen med Michael Mørkøv udtaget som en del af det sprængfarlige Deceuninck-QuickStep-mandskab.

Annonce

 

Enkeltstarter for specialister med god udsigt
Tidligere på året efter en succesfuld forårssæson var slut, meddelte Asgreen, at det var tempokampen mod uret, der ville blive prioriteret i en sommerperiode med mange spændende muligheder.

 

”Så der er rigtig mange spændende enkeltstarter henover sommeren og efteråret, så jeg har brugt rigtig meget tid på enkeltstartscyklen i år, og jeg føler også, det har givet pote,” fortalte Asgreen dengang i et interview.

 

Det skal nu udmøntes konkret, og han har allerede været ude og kigge på begge ruterne til enkeltstarterne.

 

”Jeg har faktisk været ude at se dem begge to. Den på 20. etape har jeg set for en måneds tid siden, da jeg var i Andorra, så der var jeg deroppe en dag og køre et par omgange på den,” fortæller han.

 

20. etape byder på 30,8 kilometer med mål i Saint-Émilion, og ligger dermed placeret lige midt i vinregionen Pomerol, og det syn med vinregionen glæder danskeren sig til.

Annonce

 

”Det er en super hurtig rute, og den er meget, meget flot rundt i vinområdet ved Pomerol. Desværre bliver der nok ikke meget tid til et glas vin, men flot er det. Det er en enkeltstart, som jeg umiddelbart synes, ligger rigtig fint til mig. Den glæder jeg mig rigtig meget til,” fortæller han.

 

Kasper Asgreen er nykåret Danmarksmester i enkeltstart for tredje gang | Foto: Mathias Høj - Feltet.dk

 

Inden han når til den 20. etape, skal han også køre femte etape, hvor der denne gang venter 27,2 kilometer, og den har danskeren i frisk erindring.

 

”I går [i forgårs red.] så jeg enkeltstarten til femte etape på vej her du til Brest. Der stoppede vi i Laval og kørte to omgange på den, så den er noget hårdere end den på 20. etape, der er flere højdemeter på den,” fortæller han.

 

”De er ikke super lange stigningerne, så jeg tror på, at jeg har en god chance der. Der er nogle gode lange stykker, hvor farten bliver høj, og den er lidt småteknisk,” siger han.

Annonce

 

”Jeg synes, at det er nogle rigtig fede enkeltstarter, de har fået lavet i år, som passer godt til specialisterne,” fortæller han med en ros til rutearrangørerne i ASO.

 

SE ALLE ETAPER AF ÅRETS TOUR DE FRANCE UDEN REKLAMER PÅ DISCOVERY+

 

’Fantastisk hold’
I det bredere perspektiv glæder Asgreen sig over, at han er udtaget til sit tredje Tour de France. Han har kørt den franske Grand Tour de seneste to år, og der er noget om snakken, når det siges, at etapeløbet er i en liga for sig.

 

”Jeg glæder mig rigtig meget. Det er mit tredje Tour de France i år, og det er en lige stor oplevelse hver gang. Man kan bare mærke med det her cykelløb, at det er noget helt specielt,” fortæller han og uddyber hvorfor:

 

”Der er en helt anden opmærksomhed omkring det, og det når ud til et meget større publikum end nærmest samtlige af de andre cykelløb, vi kører, så det er en stor fornøjelse at være her endnu engang,” siger han.

Annonce

 

Dertil kommer, at Asgreen bliver én af mange profiler på et spækket belgisk mandskab, og at holdet netop er så stærkt, gør hele oplevelsen endnu bedre for danskeren.

 

”Det er et fantastisk hold, vi er til start med, så jeg tror, at vi kan få nogle sjove tre uger her i Frankrig,” siger han.

 

Foruden Asgreen og holdkammeraten Mørkøv kommer hele ni andre danskere til start, og det glæder den danske profil, at det går så godt for dansk cykelsport.  

 

”Niveauet i Danmark har været sindssygt højt de sidste par år. Rekordmange danskere er på WorldTouren, og det viser sig også i udtagelserne rundt omkring på Tour de France-holdene, at de danske ryttere gør en forskel for holdene. Holdene vil gerne have dem med til de absolut vigtigste løb. Det er fedt at se,” siger han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL TOUR DE FRANCE? SÆT DET HER

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenFølg Kron, Skjelmose og Eg i Jura-bjergene

Landevej

Schweizisk mester forlænger: Jeg har ikke nået min top endnu

Landevej

Annonce

ANNONCE