Søren Kragh: Har svært ved at holde mig i ro på fridage
11. december 2020 07:02Foto: Team Sunweb
af Mathias Høj

Søren Kragh Andersen har haft en fremragende sæson på landevejen i 2020, men den 26-årige dansker har stadig problemer med at få den optimale restitution.

Annonce

Restitution er for cykelryttere et vigtigt aspekt i træningen, og for Søren Kragh Andersen er det sommetider en udfordring ikke at sidde på cyklen.

 

Det fortæller han i et interview med Wielerflits efter holdpræsentationen sidste fredag.

 

Efter en lang offseason er den 26-årige dansker i gang med at forberede sig til den kommende sæson, hvor han fortsætter hos Team Sunweb, der skifter navn til Team DSM næste år.

Endnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France!

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Umiddelbart skulle man tænke, at rytterne satte pris på en pause efter en lang og mærkværdig cykelsæson på grund af coronapandemien, men hos Kragh har det været svært at stille cyklen til side.

 

”Jeg er ikke særlig god til at lave ingenting. Det var en udfordring for mig, da jeg for første gang i karrieren ikke skulle op på cyklen i tre uger efter denne sæson. Jeg tog tilbage til Danmark for at besøge min familie, og med vilje tog jeg ikke min cykel med,” siger Søren Kragh Andersen.

 

Udfordringerne af cyklen har plaget danskeren i flere år efterhånden. Derfor har han tilknyttet en mental træner i jagten på at håndtere restitutionen bedre.

Annonce

 

”Hvis jeg skal restituere efter et løb, så skal jeg være sikker på, at jeg slapper af og ikke stresser. Selv på fridage skal jeg hverken tænke på, om jeg har kørt nok på cyklen, eller hvordan det gik i løbet. Det er en proces, som jeg har været igennem siden min sidste sæson som U23-rytter. Jeg har en mental træner til at hjælpe mig, og vi taler om det hver uge.”

 

Selvom Søren Kragh kæmper med at forbedre sin restitution, så har han haft en fremragende sæson i år. I sæsonåbneren ved Omloop Het Nieuwsblad kørte han sig på podiet med en tredjeplads, inden det 14 dage senere blev til en etapesejr på enkeltstarten og en samlet tiendeplads i Paris-Nice.

 

Dernæst satte coronapandemien kalenderen på pause helt indtil august, hvor danskeren genoptog sit løbsprogram ved Strade Bianche uden den store succes. Men under årets Tour de France fik han vist sig flot frem med to etapesejre og to top 10-placeringer.

 

Mod slutningen af sæsonen var Søren Kragh ikke færdig med at vinde. Under det belgiske etapeløb BinckBank Tour vandt han enkeltstarten på 4. etape og endte på en samlet andenplads i løbet - kun slået af den hollandske cykelstjerne Mathieu van der Poel. 

 

Det er endnu uvist, hvornår DSM-danskeren tager hul på den kommende sæson.

Annonce

INFO
Søren Kragh Andersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team DSM
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenAustralier vinder på trods af styrt kort før mål – se de sidste 5 km fra Valencia

Video

Video i artiklenMiles Scotson tager første etape i Valencia efter flot soloridt

Video

Styrtende australier begår regnvådt Valenciana-kup

Landevej

Video i artiklenInterview med Michael Matthews før Brabantse Pijl

Video

Video i artiklenInterview med Greg van Avermaet før Brabantse Pijl

Video

Video i artiklenInterview med Dylan Teuns før Brabantse Pijl

Video

Video i artiklenInterview med Wout van Aert før Brabantse Pijl

Video

Annonce