Vanvittige van Aert vinder det hele i Tour of Britain
12. september 2021 15:55Foto: A.S.O. / Aurelien Vialatte
af Frederik Holst Pedersen

Efter en dag, hvor Deceuninck-Quick Step og Team Jumbo-Visma holdt udbruddet i kort snor, skulle det hele afgøres i en spurt. Her tog Wout van Aert sin fjerde etapesejr i årets løb. Med etapesejren fik belgieren 10 bonussekunder, hvilket var nok til at tage den samlede sejr i løbet foran Ethan Hayter.

Annonce

Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) kørte en perfekt spurt på ottende og sidste etape af Tour of Britain. Den brølstærke belgier gik forbi André Greipel (Israel Start-UP Nation) med 50 meter til mål, og han kunne tage sin fjerde etapesejr ud af otte mulige i årets Tour of Britain.

 

Greipel blev nummer to, medens Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step) tog tredjepladsen. 

 

Med sejren fulgte 10 bonussekunder, som sikrede van Aert den samlede sejr i det britiske løb foran Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) 

Wout van Aert vinder Tour of Britain

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Etapereferat

I Skotland var det overskyet, men tørt og blæsende, da feltet tog starten på årets sidste etape af Tour of Britain. 

 

Lidt overraskende var der åbenbart sendt et klart signal om, at sprinterholdene ville kontrollere, for udbruddet kørte straks, som løbet blev givet frit. 

 

Gruppen der kom afsted, bestod af Robin Carpenter (Rally Cycling), Jokin Murguiday (Caja Rural-Seguros RGA), Ben Healy (Trinity Racing), Thomas Gloag (Trinity Racing), William Bjergfelt (SwiftCarbon Pro Cycling) og Michal Paluta (Global 6 Cycling).

Annonce

 

I feltet tog Deceuninck-Quick Step og Team Jumbo-Visma kontrollen med henholdsvis Tim Declercq og Gijs Leemreize. 

 

Oppe i udbruddet måtte Bjergfelt opgive at følge med de andre på dagens sværeste stigning Cairn o’Mount, medens man i feltet ingen chancer tog, og med 100 kilometer til mål var de fem lykkeridderes forspring nede på 2.30 til feltet.

 

 

Som Carpenter vandt dagens sidste indlagte spurt, gik George Bennett (Team Jumbo-Visma) og gårsdagens etapevinder, Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) frem i fronten af feltet. Med 56 kilometer til mål var forspringet nede på lige over to minutter.  

 

Finalen

Med 20 kilometer tilbage af årets løb kom forspringet under et minut. Udbryderne begyndte at reagere, og det opskruede tempo førte til, at Paluta måtte opgive at følge med i front.

 

I felten var det stadig Deceuninck-Quick Step og Team Jumbo-Visma, der sad ved fronten. Med 15 kilometer til mål var forspringet nede på et halvt minut. 

Med seks kilometer til mål var der styrt i feltet, men ingen af favoritterne til etapen eller klassementet var nede. Deceuninck-Quick Step og Mark Cavendish måtte undvære Davide Ballerini (Deceuninck-Quick Step), der havde defekt.

 

Men fire kilometer til mål var det slut for dagens udbrud, og etapen skulle afgøres i en massespurt. Movistar Team tog fronten med tre kilometer til mål, medens Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) lå på hjul af Mark Cavendish. 

 

Alex Dowsett (Israel Start-UP Nation) forsøgte sig med et sent angreb, men Movistar Team fik hentet briten igen. 

 

Alaphillippe åbnede spurten for Cavendish, men Greipel kørte forbi og så længe ud til at skulle vinde, inden Van Aert kørte forbi og snuppede sejren foran de to veteraner. Med sejren fik belgieren ti bonussekunder, og dermed den samlede sejr

Annonce

INFO
Tour of Britain
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE