Annonce

EKSKLUSIVT

Q&A med Asgreen - Quick Step-danskeren svarer på jeres spørgsmål
21. juli 2020 07:00Foto: Sirotti
af Rasmus Brandt

Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) har forholdt sig til spørgsmål fra Feltet.dks læsere. Læs med når Quick Step-danskeren snakker om alt fra de flamske brosten til landevejene omkring Kolding.

Kasper Asgreen vinder Kuurne-Brussel-Kuurne!

se mere cykling på

I spurgte, og nu får i svar. Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) har taget sig tid til at besvare spørgsmål fra Feltet.dks læsere.

 

Den 25-årige Quick Step-dansker kom på World Touren halvvejs igennem 2018-sæsonen, og siden har han kørt sig ind i danskernen hjerter med sin sensationelle andenplads i Flandern Rundt sidste år. I år tog han så skridtet endnu længere op, da han på flot vis vandt klassikeren Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

 

Læs med når Asgreen forholder sig til forårsklassikerne, den danske Tour-start samt hvem der er sjovest at forhjulslire hjemme på landevejene omkring Kolding.

 

 

Jacob Due Kvistgaard: Hvordan var det at blive toer i Flandern?

”Det var fedt. Første år i Quick Steps-klassikertrup og så kulminerede det med en andenplads i det største løb. Det havde jeg ikke turde håbe på,”

 

”Samtidig var det også lidt ambivalent, for målet var selvfølgelig at holdet skulle vinde. Alle synes selvfølgelig at det var fedt for mig, men vi vandt ikke,”

Annonce

 

René Jun Korsholm: Er Van der Poel så og WVA SÅ gode, at i lægger taktikken efter dem i Flandern? Eller er i så gode, at i lægger taktik uden at skelne til andre?

”Der er ingen tvivl om, at de er pisse-gode cykelryttere, og de skal selvfølgelig tælles med, men som udgangspunkt kører vi vores eget cykelløb. Det gør vi altid. Selvfølgelig tager man forbehold for dem, men det gør vi også med Sagan, Kristoff og Matthews.”

 

Martin Pedersen: Hvad vil du helst vinde Flandern eller Roubaix?

”De løb er så svære at vinde, at sejrer du i ét af dem ville det være en kæmpe ære. Så jeg vil ikke sidde og vælge mellem dem,”

 

Frederik Hagelberg: Vil du så helst vinde Flandern eller køre i gult i København?

”Det er to ting, jeg drømmer om og arbejder hårdt for, men sæsonen er heldigvis så lang, at jeg kan gå efter begge ting næste år,”

 

”Jeg kommer helt sikkert til at gå efter sejren på prologen, og det bliver fedt at køre rundt i Tour-feltet i Danmark. Det største bliver at køre igennem Kolding og over Storebæltsbroen,”

 

Kasper Asgreen kørte en sensationel andenplads hjem sidste år i sin debut i Flandern Rundt

Annonce

 

Jonas Borup Jensen: Kommer vi oftere i fremtiden til at se dig som kaptajnen i klassikerne, eller spiller i fortsat på flere heste?

”Taktikken hos Deceuninck-Quick Step er at få så mange folk med i front som muligt,”

 

”Jeg har stille og roligt arbejdet mig op i hierarkiet, som en af de fire-fem ryttere der får en beskyttet rolle, men det er umuligt at være så godt, at du står som enekaptajn hos Quick Step,”

 

Jonas Borup Jensen: Hvordan ser du muligheden for en etapesejr i en Grand Tours - Måske allerede i år?

”Det er helt sikkert, det mål jeg har, hvis jeg kommer med til Touren i år. Det var tæt på sidste år, hvor jeg fik chancen og blev toer, men jeg følte faktisk, der var overskud fysisk. Det var taktisk, jeg blev fanget,”

 

Kim Jensen: Hvor kan man se dig træne?

”Jeg bor i Kolding og træner i området. Jeg kører typisk ud ved 9-10 tiden. Der kan man nok fange mig på en eller anden landevej ude omkring Kolding, men jeg har ikke nogen faste ruter, jeg kender vejene så godt i området,”

 

Adam Svane Pedersen Hvem er sjovest at forhjulslire?

”Det er Mathias Mortensen hjemme fra Kolding. Han kører ikke løb længere, men han træner stadig med engang i mellem. Han kører sig selv helt i hegnet til han eksploderer, og så må vi nærmest skubbe ham hjem derfra. Det er god stil,”

Annonce

 

Når Asgreen ikke er i udlandet eller til løb, træner han på vejene omkring hjemstavnen Kolding

 

Frederik Mickelborg Vil du gå efter at blive klassementsrytter i fremtiden - Eller har du rigeligt i klassikerne?

”Der er stor forskel på at køre klassement i Californien Rundt og så i en Grand Tour. I førstnævnte kan det godt lade sig gøre, men i sidstnævnte hvor der kan være en hel uge i alperne, vil jeg skulle lave en masse om fysiologisk, og det har jeg ikke lyst til,”

 

”Det er alt for sjovt at køre klassikerne og enkeltstarter. Så kan man altid spice det op med et par etapeløb engang imellem,”

 

Esben Hjort: Du bliver en legende som Museeuw, Boonen og Cancellara. Er det typer, som du vil sammenlignes med, når karrieren slutter?

”Det er legender indenfor sporten, og at blive nævnt i samme sætning som dem er en kæmpe ære. Foreløbigt arbejder jeg hårdt for at blive den bedst mulige cykelrytter, og så må vi se, hvad det bliver til,”

 

Eemeli (På Twitter): Kan du huske noget fra dit eneste udenlandske junior-løb - Din 147. plads på første etape af OberÖsterreich Juniors?

”Det kan jeg godt! Jeg kom inden for tidsgrænsen med ti sekunder. Jeg kom forbi parkeringspladsen og alle råbte og skreg, at jeg skulle spurte. Det gad jeg ikke, og trillede i mål. Bagefter fik jeg så at vide, at jeg var lige ved at misse tidsgrænsen,”

Annonce

 

”Det var 45 grader, så jeg stod af dagen efter. Det var et rigtigt bjergløb, og jeg var ikke den mest hakkede som junior, så jeg fik hedeslag. Til sidste stoppede ambulancen mig, og de sagde ”Du står af nu”. Det var en hård dag på rammen,”

 

Du har lige læst Feltet.dks Q&A med Kasper Asgreen, hvis du vil læse mere af det samme, kan du læse 'Byriels Brevkasse' fra tidligere på året, hvor danske Rasmus Byriel Iversen (Lotto-Soudal) svarede på læsernes spørgsmål.

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere om taktik mod stjerneduo: Ulve isolerer sit bytte

Landevej

Armstrong kunne vinde Touren uden doping ifølge kommentator

Landevej

LIVESTREAM: PostNord Danmark Rundt-ruten præsenteres klokken 14

Landevej

Video i artiklenOptakt: Trofeo Laigueglia

Landevej

Video i artiklenFølg Strade Bianche-opvarmningen i Laigueglia

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkterne fra Le Samyn

Video

Norsgaard havde studeret ruten inden podieplads

Landevej

Annonce