Vanvittig august venter Alaphilippe
14. juli 2020 16:52Foto: Sirotti
af Mathias Blohm

Julian Alaphilippe vandt sidste år den prestigefulde Vélo d’Or-titel efter en sæson, der bød på intet mindre end 12 sejre. Den bedrift bliver selvsagt svær at gentage i år, men franskmanden har tænkt sig at give det et forsøg.

Annonce

Strade Bianche, Milano-Sanremo, Dauphiné og Tour de France.

 

Fire løb som sidste år enten så Julian Alaphilippe som samlet vinder eller etapevinder. Alle fire har i år start i august, og allerede fra første dag skal den 28-årige franskmand i aktion, når han skal forsvare sidste sæsons debutsejr i Strade Bianche.

 

”Det var en fantastisk følelse at vinde sidste år - en af mine bedste minder fra sæsonen. Jeg stillede til start i virkelig god form, og jeg var virkelig fokuseret og havde et virkelig stærkt hold omkring mig hele tiden, indtil løbet blev vækket til live i den sidste time. Jeg elsker ruten og atmosfæren ved Strade Bianche, og det bliver spændende at genstarte sæsonen der, specielt da løbet i år kommer efter en anden forberedelse end den, jeg havde sidste år,” siger Julian Alaphilippe.

Se eller gense: Da Alaphilippe sejrede i Milano-Sanremo

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

2019 bød også på den første sejr i et af cykelsportens monumenter, da Deceuninck-Quick Step-franskmanden kørte først over stregen i Milano-Sanremo sidst i marts.

 

”Det var fantastisk at tage mit første monument på Via Roma! Den sejr skylder jeg holdet, de var fuldstændig fantastiske på den dag. At jeg havde glimrende ben og var meget selvsikker, hjalp mig også til at vinde det, som jeg stadig betragter som min karrieres største sejr. Jeg er glad for at skulle tilbage i år og kunne sætte startnummer 1 på ryggen,” lyder det fra Alaphilippe.

 

Mens det næppe kommer bag på nogen, at den lille franskmand er finde i de to italienske klassikere, der i år er forvandlet fra forårsklassikere til efterårsklassikere, er det mere overraskende, at han helt skipper Il Lombardia, som ligger den 15. august. Det er der dog en god grund til, på det tidspunkt er han nemlig tilbage i sit hjemland, hvor han skal køre Critérium du Dauphiné.

Annonce

 

”Dauphiné er den bedste forberedelse til Tour de France. Det bliver en speciel udgave med mange hårde etaper, men det skræmmer mig ikke, og jeg vil elske igen at vinde en etape, som jeg gjorde sidste år,” forklarer Alaphilippe.

 

I modsætning til sidste år får den firedobbelte Tour-etapevinder i år klemt et fransk mesterskab ind, inden han skal forsøge at gentage sidste sæsons fabelagtige kørsel i Tour de France, som foruden to etapesejre gav ham hele 14 dage i løbets gule førertrøje.

 

 

Annonce

INFO
Julian Alaphilippe
Nyheder Profil Resultater Statistik
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Criterium du Dauphine
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenFavoritvurdering: Fredagens løb i Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 7. etape af Giro d’Italia

Landevej

Giro d'Italia-analyse: Fri for slovenske monstre

Landevej

Video i artiklenFølg fredagens tricky adriaterhavsetape i Giroen

Landevej

Video i artiklenPåkørt Giro-rytter: En lortefølelse

Landevej

Video i artiklenEfter rytterpåkørsel: Sportsdirektør smidt ud af Giroen

Landevej

Video i artiklenDansk Uno-X-rytter kolliderer med vagt

Landevej

Annonce