EKSKLUSIVT

OL-ambitioner og løbs-power: Talenterne Lund og Lillelund ser frem til 2021
24. marts 2021 09:01Foto: Campione Danmark
af Andy Joachim Pedersen

En del af den lovende danske kvindeungdom kører for RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk, herunder Victoria Lund og Julie Lillelund, som Feltet.dk fangede til en kort snak i forbindelse med en mindre træningssamling i København.

Annonce

Allerede i sidste sæson fik cykelfans en forsmag på, hvad de to RYTGER-ryttere kan præstere med gode præstationer i blandt andet Randers Bike Week for Lund, mens Lillelund blandt andet blev DM-vinder i U17-rækkerne på mountainbiken.

 

Til daglig går de to unge talenter på samme efterskole i Vejle, hvor de blandt andet får kyndig vejledning af den tidligere WorldTour-rytter og kendte danske cykelprofil, Martin Mortensen.

 

”Vi har Martin Mortensen som træner, og han deler masser af erfaring ud,” siger Julie Lillelund, og begge ryttere fortæller, at han til tider kan kræve en del af rytterne.

Brian Holm om sin tid i Belgien: Det var de bedste år af mit liv!

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

”Til tider, men han er også meget sjov. Vi har det godt med ham,” siger Lillelund endvidere.

 

Cykelsporten trak tidligt
De to ryttere er på hver sin vis tilknyttet RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk, hvor målet er, at de skal med til udlandet og køre de store løb i denne sæson.

 

Men på teamet har de ikke altid været, alle starter et sted og for begge ryttere er det i lokalområdet. Victoria Lund har kørt sine endnu yngre dage i Køge Cykelring.

Annonce

 

Nu er hun dog en del af RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk på fuld basis som juniorrytter og slår sine folder der.

 

”Jeg startede for tre år siden, fordi mine forældre cyklede. Jeg tænkte, at jeg gerne selv vil prøve det, og lige siden har jeg holdt ved,” siger hun.

 

Victoria Lund | Foto: Campione Danmark

 

For Julie Lillelunds vedkommende er forholdet til cyklen et lidt længerevarende ét af slagsen. Det startede på fritidsbasis og er siden blevet mere og mere seriøst.

 

”Jeg startede med at cykle som femårig ude i skoven med min far og bror. Som syvårig startede jeg på landevejen i klubben i Herning, og som otteårig fik jeg licens til at køre nogle løb, og det blev sådan rigtig seriøst som U13-rytter,” siger Lillelund.

Annonce

 

Lillelund blev i sidste sæson tilknyttet holdet som U17-rytter, mens hun kørte for Herning CK.

 

Holdet er stor motivation i corona
At begge ryttere har været på holdet siden sidste år, betyder også, at de har måtte slås med coronaen og dens følgevirkninger på motivationen. Begge har de dog mål eller drømme, som holder dem i gang.

 

”Det har været lidt svært med corona. Løbene motiverer mig meget. Især i denne tid tænker man langsigtet og tænker på alle de gode minder, man har haft,” siger Lund.

 

Hun fortæller, at hun er meget motiveret ved tanken om at køre løb, så snart sæsonen kommer i gang igen.

 

”Man har været væk fra alle og isoleret selv. Før var man på camps, sammen med andre, og vi så hinanden ude til løb. Hverdagen er også bare helt stoppet,” siger Lund.

Annonce

 

Lillelund har omvendt endnu længere briller på, og hun drømmer om at blive en del af det danske landshold senere hen, hvor et OL vil være toppen af den drøm.

 

”Det ypperste drømmemål er at blive verdensmester og køre OL. Det er meget drømmemålene, der motiverer én lige nu, for vi ved ikke, om vi får en ordentlig sæson. Man har også nogle korte mål,” siger Lillelund.

 

Julie Lillelund fanget under en træningslejr med holdet | Foto: Campione Danmark.

 

Hun anerkender dog, ligesom Lund, at det ikke altid har været lige nemt at sætte sig op til en træningstur, mens lockdown har været her.

 

”Det har været svært i corona, fordi man har ikke vidst, hvornår man skulle stå klar. Det har været svært altid at skulle sætte sig op. Man ved ikke, om man skal stå klar og til hvornår,” siger Lillelund.

Annonce

 

Her er der dog hjælp at hente fra holdet, som er gode til at holde gang i rytterne og holde dem til ilden med løbende kontakt.

 

At være på et hold gør forskellen
En anden motivationsfaktor er at køre på hold sammen, fortæller de to ryttere. De lærer en god del om, hvordan man kører taktisk, fortæller Lund, mens Lillelund yderligere uddyber:

 

”Vi har nogen at spare med og snakke med om, hvordan det går. Man står ikke så meget alene,” siger Lillelund, og Lund bekræfter:

 

”Jeg synes, det er meget federe nu at køre som et team og er sammen som et team, fremfor at man bare kører alene,” siger Lund.

 

Derudover er det nemmere at koncentrere sig om træningen og løbene, når man ved, at der er styr på alt, hvad der ellers skal passes, for at en cykelsæson går op i en højere enhed.

Annonce

 

”Man ved, at udstyret er i orden, og at setuppet er i orden, så man skal bare fokusere på at træne og køre løb,” siger Lillelund.

 

Her er holdkammeraterne også en medvirkende faktor. For når man kører mod og med de bedste på ens alderstrin er det også et konkurrenceelement.

 

”Man vil hele tiden gerne være den bedste, og den de kører for, så det giver helt klart noget motivation til at træne. Man vil gerne levere nogle resultater,” fortæller Lillelund hen mod afslutningen.

 

De to ryttere skal nu i denne sæson fortsætte deres udvikling og tage en masse erfaring med sig fra de løb, som coronasituationen tillader dem at køre.

 

Annonce

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ineos-belgier kæmper med sygdom

Landevej

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Annonce

ANNONCE