EKSKLUSIVT

Coronaen førte til grundige overvejelser hos RYTGER-chef
17. marts 2021 09:00Foto: Campione Danmark
af Andy Joachim Pedersen

Coronapausen har givet anledning til at tænke over flere ting for Morten Ravnkilde hos RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk, som vil nyde succeserne mere fremover og muligvis rette sit cykelhold til.

Annonce

Det er en genkendt tanke mange steder, at man har givet sine projekter en grundig overvejelse, og sådan har det også været for Morten Ravnkilde hos Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk.

 

Holdet lancerede sidste år et koncept, hvor de tilknyttede en række U17-ryttere, som fik ekstra træning og støtte frem mod senere at blive en del af holdet som juniorrytter. Denne sæson bliver kulminationen på det projekt, som skal revurderes efter sæsonen.

 

”Nu blev sæsonen lidt kort sidste år, og der vil jeg gerne have haft nogle flere pejlingsmærker på, hvor godt det kunne have været at tage U17-ryttere ind,” siger Ravnkilde til Feltet.dk.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 42: Frankrig-special

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Havde vi haft en fuld sæson havde sådan én som Victoria [Lund red.] og Elisabeth [Ebras red.] fra Estland, som er kommet videre med op, fået et bedre udgangspunkt til denne sæson,” siger han.

 

”Jeg tror, at havde vi haft en fuld sæson til dem, havde vi lavet vanvittige resultater,” siger han.

 

To af de ryttere, som er blevet tilknyttet undervejs i forløbet: Astrid Marie Bjørn Sørensen og Julie Lillelund | Foto: Campione Danmark

Annonce

 

Det handler om at lære rytterne at køre som hold fremfor at køre som individuelle ryttere, hvilket er et element, som mange af hans ryttere genkender i de yngre rækker.

 

”Det kan godt være, at de på stregen har samme trøje på, men når de sidder ude i feltet, kører de for sig selv,” siger han.

 

Skal give mening fra i år
Projektet med U17-pigerne går ind i et skæbnesvangert år, hvor Ravnkilde skal overveje, om det giver mening for holdet at køre det på den måde.

 

”Året i året bliver også året, hvor jeg skal vurdere, om det er det rigtige at have U17-piger tilknyttet, eller om det er det rigtige at have en større trup som juniortrup, hvor vi har en fast trup, og så har vi nogle tilknyttede ryttere på juniorniveau,” siger han.

 

Han kalder tanken et slags talenthold, som man kan sluse ryttere ind fra undervejs i sæsonen, hvis de viser sig godt frem i de løb, hvor det er muligt for holdet at have dem med.

Annonce

 

”Det er en kombination af, at vi har en fast trup, hvor vi har nogle ryttere tilknyttet med fuld pakke, cykler og det hele, og så har vi nogen ryttere ved siden af, som kører på eget grej, men stadig med samme tøj,” siger han.

 

”De kan ryge ind fast i løbet af sæsonen, hvis de gør det godt. Det er i år, vi skal finde ud af, om det er rentabelt,” siger han.

 

Sidste sæson blev projektet en smule forpurret af coronaen, men det ændrer ikke på, at Ravnkilde har øje for de lange perspektiver.

 

”Vi er nødt til at se lidt længere frem, ligesom da jeg skiftede fra elite til elitejunior og så til junior, og nu til U17-talent. Tanken er derude nu, og så må vi se, hvad der sker,” siger han.

Har du sat dit managerhold til de kommende klassikere?

 

Skal nyde succeserne mere
En anden ting, som Ravnkilde har fokus på i den kommende sæson, er at han sammen med holdet vil nyde de sejre og gode resultater, som holdet får, meget mere.

Annonce

 

Da coronaen ramte var det netop de oplevelser, som holdet havde at tænke tilbage på, og derfor skal de dyrkes mere undervejs i sæsonen.

 

”En af de vigtigste ting for mig nu, er, at jeg skal prøve at nyde lidt mere vores sejre og vores gode præstationer,” siger han.

 

”Hvor meget af det har været fokuseret på næste etape eller næste løb, så man glemmer lidt de sejre, man får derude. Det gælder også overfor pigerne, at vi skal glæde os over de resultater vi får, for vi er fokuseret hele tiden,” siger han.

 

De danske RYTGER-ryttere på træningslejr i februar | Foto: Campione Danmark

 

I mange år har fokus været så skarpt, at glæden selvfølgelig har været tilstede, men holdet har lige så meget haft fokus på det næste store etapeløb, og det er ikke den bedste tilgang, mener han.

Annonce

 

”Vi kan komme ud i fiasko eller coronanedlukning og så videre, og så er det succesen, der er sjov at køre videre på, og som holder os fra de negative ting,” siger han.

 

Derfor har han også frisk i erindringen, at der kommer nye ryttere til hvert år, som ikke har været en del af de gode resultater fra fire år siden, og ikke har dem i baghovedet.

 

”Det er nye ryttere hvert år, og de skal også vide, at når de får gode resultater, så er det sjovere at tage ud for at træne i regnvejr,” siger han.

 

”Hvis der kommer corona og ting og sager, så er man med til at huske de ting derude. Det er læring i mindset både for mig og holdet generelt. Det er mig, der sætter mindsettet,” siger han.

 

Annonce

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Morten Ravnkilde
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE