EKSKLUSIVT

VM-drømme og konkurrencegen motiverer danske stortalenter
10. marts 2021 09:00Foto: Campione Danmark
af Andy Joachim Pedersen

En del af den lovende danske kvindeungdom kører for RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk, herunder Gullborg Guttesen og Astrid Sørensen, som Feltet.dk fangede til en kort snak i forbindelse med en mindre træningssamling i København.

Annonce

Talentudvikling er afgørende for dansk cykelsports succes i fremtiden, og det er på de danske hold, den udvikling primært foregår.

 

For Gullborg Guttesen og Astrid Sørensen findes noget af den udvikling hos RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk, hvor de to ryttere er tilknyttet nu.

 

Interessen for cykelsport startede dog et andet sted i sin tid. For Astrid Sørensen var det i Aarhus CK.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 42: Frankrig-special

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Min bror startede med at cykle, og så var jeg med ham ude til løb. Så fik jeg også lyst til at cykle,” siger hun om sin introduktion til sporten, der skete, da hun var omkring 7-8 år.

 

Astrid Marie Bjørn Sørensen her yderst til højre | Foto: Campione Danmark.

 

For Gullborg Guttesen startede det et par år tidligere, hvor hendes far hev hende med ud til cykelklubben i Give.

Annonce

 

”Min far cyklede, og han vil gerne at jeg skulle med ud at træne,” siger hun.

 

”Jeg startede, da jeg var en fem-seks år gammel for sjov. Fra syvårsalderen blev det seriøst, og jeg glædede mig til at skulle starte som U11-rytter,” siger hun.

 

Konkurrencegenet driver dem langt
Sidenhen er meget træning og en god portion løb i B&U-klasserne blevet kørt, og nu befinder de sig begge omkring et juniorhold. Motivationen mangler ikke.

 

”Jeg synes bare, det er fedt at køre cykelløb. Det at sidde ude i feltet og spændingen. Jeg er meget konkurrencemenneske,” siger Astrid Sørensen og supplerer med, at de fleste på holdet er netop konkurrencemennesker.

 

Det bekræfter Gullborg Guttesen, som også fortæller, at de store løbsoplevelser i udlandet motiverer, mens et mål på længere sigt er at køre VM.

Annonce

 

”Løb er skide sjovt at køre og især i udlandet. Min store drøm, siden jeg var helt lille, har været at køre med landsholdet til VM,” siger Guttesen.

 

Et andet element, som er med til at trække dem op, er tilværelsen på et hold, hvor de også kører med ryttere fra andre lande. Det giver et indblik i den professionelle verden.

 

”Jeg synes, at det er fedt, at der er udenlandske piger. Jeg er blevet meget bedre til engelsk det seneste år,” siger Sørensen.

 

”Det føles mere professionelt, for de professionelle teams har også ryttere fra forskellige lande, så det er en god oplevelse til de samlinger, vi har,” siger Guttesen.

 

Gullborg Guttesen her fanget under en træningslejr med RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk. | Foto: Campione Danmark

Annonce

 

De mange gode ryttere på holdet gør, at man hæver hinandens niveau, mener Sørensen, og netop det er centralt for udviklingen, hvilket Guttesen også bekræfter til slut:

 

”Fra da jeg var lille kunne jeg huske, at jeg ikke havde nogen konkurrenter. Det skulle man vænne sig til, men jeg kan mærke, at det har udviklet mig meget at have konkurrenter og ikke vinde til hvert løb,” siger Guttesen.

 

De to ryttere er en del af det RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk-hold, der går ind i 2021-sæsonen, så snart juniorsæsonen for kvinder begynder.

INFO
Astrid Marie Bjørn Sørensen
Nyheder
Gullborg Guttesen
Nyheder
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE