EKSKLUSIVT

Jublende RYTGER-chef: Vores største sejr til dato
21. marts 2021 12:00
af Andy Joachim Pedersen

RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk og manager Morten Ravnkilde har hevet teamets største sejr hjem til dato, da Anniina Ahtosalo sejrede i Trofeo Alfredo Binda for juniorer.

Annonce

Der er ikke én finger at sætte på dagens indsats af det danske hold i Italien fra en glad manager og holdeejer, Morten Ravnkilde, efter dagens store sejr, som er den største for holdet indtil videre.

 

Det fortæller han til Feltet.dk.

 

”Det var virkelig perfekt. Vi har brugt nogle dage på at forberede det her. Det bærer frugt. Alle gjorde præcis, hvad de skulle, mere end man kunne håbe på i det første løb i sæsonen,” fortæller Ravnkilde til Feltet.dk.

Stuyven vinder Milano-Sanremo – se afslutningen her

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

”Vi vandt en sejr i Nations Cup på en etape forrige år i Watersley med Julia Borgström, men vi vandt ikke løbet. Det her er til dato det største løb, vi har vundet,” siger han.

 

Anniina Ahtosalo på podiet efter løbets afslutning | Foto: RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

 

Og kaliberen er ikke til at tage fejl af, for man kommer ikke sovende til en sejr i så stort et løb, som desuden har en tidligere dansk verdensmester på sejrslisten tilbage i 2014.

Annonce

 

”På Junior Nations Cup kan man vel kalde det et minimonument. Det er her store ryttere som Amalie Dideriksen, Georgi Pfeiffer og Megan Jastrab har vundet gennem tiderne,” fortæller han.

 

”Det er det største løb hernede for juniorpiger,” siger han.

 

Opskriften var angreb og offensiv kørsel
Sejren kom i hus efter en dag med 73,4 kilometers lang kørsel på en bakket rute og en finalespurt med stigningsprocenter.

 

Taktikken var lagt fra start, og løbet skulle være et hårdt ét af slagsen, hvis det danske mandskab skulle til tops, og det blev det.

 

”Jeg satte Victoria Lund og Gullborg Guttesen til på den første tredjedel og prøve at angribe for at gå med i alt,” fortæller han.

Annonce

 

”Vi skulle holde momentum på feltet, fordi jeg ved, at vi er i god form i øjeblikket, og fra løbene i de forgangne år ved vi, at vi bliver nødt til at presse de her ryttere,” siger han desuden.

 

Anniina Ahtosalo under en tidligere træningslejr med RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk.

 

Specielt de spanske og italienske ryttere ville Ravnkilde ikke lade komme til målstregen i en alt for frisk udgave.

 

”Der er mange italienere og spaniere med. Det var, med vores måde at køre cykelløb på, det eneste rigtige at gøre løbet hårdt. Det var første del af det,” fortæller han.

 

Ahtosalo angriber på løbets hårdeste stigning
Efter Lunds og Guttesens bestræbelser kom et samlet felt ind på omgangene med bakkede knolde, og her var to nye af holdets ryttere klar til præcis samme taktik.

Annonce

 

”Næste del inde på omgangene, hvor bakkerne kom, ville vi sende Felicia Bengtsson og Laura Sander ud for at angribe derude for at holde tryk på,” fortæller han.

 

Og feltet var da også samlet, da den store Orino-stigning mødte feltet, og da der her blev spillet ud med angreb i en femmandsgruppe, var Ahtosalo ikke sen til at gå med.

 

”På sidste omgang kom Anniina Ahtosalo fri på de små stiger og den lange bakke op mod målstregen, og de holder helt til mål,” fortæller Ravnkilde.

 

”Vi har kørt de her rundstrækninger alle de dage, vi har været der, så vi vidste præcis, hvornår og hvordan spurten skulle køres, da den stiger op mod mål,” fortæller han.

 

Netop at kende til spurten gjorde, at Ahtosalo vidste, at kæden skulle holdes stram, og at tålmodigheden skulle være i top.

Annonce

 

Spurten blev en historie for sig, hvor den finske rytter på det danske hold holdt de andre ryttere bag sig.

 

”Det er fucking fedt. Det første løb i sæsonen, den største Nations Cup og så er vi klar på alt,” fortæller han.

 

Der var også tid til et sejrsinterview til de lokale medier efter sejren | Foto: RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk.

 

”Når man sidder og lægger taktikken for dagen, og alt simpelthen fungerede, så bliver man sgu glad. Det er ikke selvfølgeligheder, men det var vores taktik, som vi har lagt for dagen,” siger han og storroser samtlige af holdets ryttere, som alle lagde deres del af arbejdet for at få sejren i hus.

 

Efter dagens podieceremoni vil det danske hold vende snuden hjemad på en køretur af længere tid, men Ravnkilde garanterer her, at den kommer til at føles kortere, end den er, med den gode stemning og følelse af sejr.

Annonce

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Trofeo Alfredo Binda
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ineos-belgier kæmper med sygdom

Landevej

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Annonce

ANNONCE