EKSKLUSIVT

Mathias Larsen: Holm og Mads P matcher Contador og Basso
27. november 2020 12:43
af Rasmus Brandt

Efter et år på Alberto Contadors Kometa-hold vender Mathias Larsen hjem til en savnet dansk Konti-scene. Danskeren har manglet kammeratskabet i udlandet, men føler ikke, han går ned i kvalitet, nu hvor holdejerne hedder Brian Holm og Mads Pedersen i stedet for Alberto Contador og Ivan Basso.

Annonce

Efter et år i udlandet vender Mathias Larsen hjem, når han fra næste sæson tørner ud for det nye konti-hold Team Restaurant Suri - Carl Ras.

 

Den 21-årige dansker har i år kørt for Kometa Xstra Cycling Team, der ejes af Alberto Contador, og hvor Ivan Basso er ledende sportsdirektør.

 

Danskeren føler dog ikke, at han er kommet i mindre kyndigere hænder, nu hvor ejerne blandt andre hedder Brian Holm og Mads Pedersen.

Radio Tour, Sæson 2, Afsnit 29: Den store afrunding på cykelsæsonen

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”De to er lige så store som Alberto Contador og Ivan Basso, så det handler bare om at suge til sig, når de fortæller anekdoter og giver tips,” fortæller Mathias Larsen til Feltet.dk

 

Larsen har i flere år taget ved lære af træningskammeraten Mads Pedersen, som en del af træningsmiljøet i og omkring Holbæk, der nu blive base for danmarks nyeste kontinental-hold.

 

Ifølge Mathias Larsen er det guld værd at have en klasse-rytter som den tidligere verdensmester at måle sig direkte op imod, og han sætter pris på danskerens investering i lokalmiljøet.

Annonce

 

”Når man sidder i Mads’ hjul, og han giver den fuld gas, så ved jeg, hele verden ville have det hårdt i hans hjul. Mads ved, hvad der skal til. Så når han siger til mig ”du kan godt,” så motiverer det mig enormt meget, for han ved, hvad han snakker om,” forklarer den 21-årige cykelrytter.

 

Mathias Larsen føler, han kan lære meget af en klasse-rytter som Mads Pedersen.

 

Overvejede aldrig at forlænge med Contador

Team Suri-Carl Ras bliver Larsens fjerde konti-hold i karrieren, efter han har kørt for Kometa, Team Waoo og ColoQuick.

 

Opholdet på Kometa-holdet blev ganske vidst afbrudt af Corona-virus, men Mathias Larsen faldt aldrig helt til, og savnede det sociale liv herhjemme.

 

Derfor stod han klar, til at droppe enhver snak om kontraktforlængelse med spanierne, da han fik tilbuddet om at støde til det nye Kontinental-hold i Holbæk.

Annonce

 

”Jeg tror ikke, de (Kometa red,) ville forlænge, men jeg snakkede ikke med dem om det, da jeg ikke ville blive. Det var en anden kultur, og den måde de kørte holdet på, var ikke min kop te. Jeg savnede Danmark,” fortæller danskeren og uddyber.

 

”Jeg mindes min tid på Coloquick som en sjov tid, så jeg ville gerne hjem til Danmark og mærke den holdånd igen og være en del af den danske Konti-scene igen,” fortæller Larsen, der ser lyst på fremtiden.

 

Har ikke det største setup - Men vil matche de andre hold

Danskeren pointerer, at holdet på trods af de store bagmænd, ikke træder ind på Konti-scenen med de største biler eller et gennemprofessionelt-set up, men han mener dog, at folkene omkring holdet, gør det til noget særligt.

 

”Både folkene bag og rytterne er fantastiske. Henrik Egholm (General Manager på holdet red,) går all-in på det her. Jeg kender mange af rytterne på holdet, og vi har det rigtig godt sammen. Det er et rigtig godt fundament, og selvom vi ikke bliver holdet med det største setup, så er vi her for at køre på cykel, og vi skal nok få udrettet en masse sammen,” fortæller en glad Mathias Larsen.

 

De mange unge ryttere på holdet, gør 21-årige Mathias Larsen til en af de ældre. Dette ser han dog primært som en fordel, da det kan give ham nogle kvaliteter, alle succesfulde ryttere har brug for.

Annonce

 

”Jeg håber at kunne blive en god leder på holdet. Drømmen hos alle ryttere er at vinde cykelløb og blive som Sagan og Alaphilippe. Hvis du aldrig har ledt et hold, kommer du aldrig derhen,” slutter Mathias Larsen af over for Feltet.dk

 

Restaurant Suri-Carl Ras har 11 ryttere på kontrakt for næste år. Udover Mathias Larsen har Feltet.dk også snakket med Bane-verdensmesteren Rasmus Lund Pedersen.

INFO
Restaurant Suri - Carl Ras
Nyheder
Henrik Egholm
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE