EKSKLUSIVT

Bane-verdensmester vil lære at vinde på nyt Konti-hold
28. november 2020 09:35Foto: Argon 18 Denmark / Peter Ebro
af Rasmus Brandt

Bane-stjernen Rasmus Lund Pedersen skifter til det nystartede Konti-hold Team Restaurant Suri-Carl Ras. Her håber den 22-årige dansker med de hurtige muskelfibre, at han kan køre sin chance. Derudover pointerer han, at holdet står på et stærkt fundament med stjerner i kulissen.

Annonce

Danmark har fået et nye Kontinentalhold, og en af de mere profilerede navne på holdkortet er Rasmus Lund Pedersen.

 

Det startende medlem af ’Guldfireren’, der vandt VM-guld i holdforfølgelsesløb i starten af året, har haft kæmpe succes på banen, siden han vendte tilbage til cykelsporten efter en afstikker til Amerikansk Fodbold.

 

Banen skal dog kombineres med succes på landevejen, og det håber han at opnå på Team Restaurant Suri-Carl Ras, hvor hans rolle bliver anderledes, end den var på Coloquick i indeværende sæson.

Danskernes cykelfremtid på World Touren – vi ser frem mod 2021

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Jeg får en lidt mere fri rolle. Jeg er en hurtig herre, så i en spurt håber jeg, de vil køre for mig. Målet er at kunne komme med hjem til stregen i nogle løb og køre med om sejren,” fortæller danskeren til Feltet.dk.

 

Danskeren bevarer fokus på banen, hvor det store mål naturligvis er OL i Tokyo i 2021.

 

Udover banemålet har Lund Pedersen også sat kryds ved et par landevejsløb særligt i foråret, hvor han håber at gøre det godt for det nystartede Konti-hold.

Annonce

 

”Fokus er på de danske UCI-løb som Fyen Rundt og de mere flade løb. Dér vil jeg gerne vise, at jeg kan spurte og besidder mere udholdenhed, end folk går og tror. Derudover er Post Nord Danmark Rundt naturligvis også en stor drøm,” forklarer Lund Pedersen.

 

Rasmus Lund Pedersen skrev sig for alvor ind i cykelverden ,da han i starten af året blev verdensmester i Holdforfølgelsesløb

 

Holdet ejes af ”vilde navne”

På trods af Team Suri-Carl Ras’ beskedne størrelse så er det sande mastodonter, der står i kulissen af holdet.

 

Holdet ejes således af Mads Pedersen, Brian Holm, forretningsmanden Jan Bech Andersen og garvede Henrik Egholm, der har drevet holdet i Holbæk de seneste år.

 

Dette synes Lund Pedersen giver en lovende fremtid for holdet, der står på et solidt fundament.

Annonce

 

”Det er ret vilde navne, der driver holdet,” siger den nu forhenværende Coloquick-rytter.

 

Særligt kollegaen Mads Pedersen får roser med på vejen af Lund Pedersen. Den tidligere verdensmester har simpelthen benene solidt plantet

 

”Cadeau til Mads at han har fået stablet noget på benene, og vil give noget tilbage til den sport, han elsker. Det er lirens at have en stor stjerne som Mads ind over holdet,” fortæller Lund Pedersen, der ikke synes den megen berømthed har påvirket den jordbundne Mads Pedersen.

 

Nye hoveder og garvede kræfter

En anden kapabel herre, der træder til med erfaring og know-how, er 58-årige Brian Holm. Efter mange år som sportsdirektør på flere WorldTour-hold, bliver han nu holdejer, og det skridt forstår Rasmus Lund godt.

 

”Han vil gerne være lidt mere Hands-on. Han er vant til at arbejde på store hold som Deceuninck-Quick Step, så jeg tror, Brian gerne vil være mere involveret i rytterne,” fortæller den 22-årige dansker.

Annonce

 

De lokale cykel-kræfter i Holbæk bliver den primære daglige drivkraft på mandskabet manifesteret i Henrik Egholm, der indtil nu har drevet Team Eiland Electric-Carl Ras, som det nye hold er en overbygning på.

 

Egholm bliver vigtig for holdets færden, tror Lund Pedersen, og han er en god mand at have ved roret ifølge danskeren.

 

”Henrik er en god mand, og er en leder, man godt tør betro sig til. Det er en stor force at have en mand, der er så engageret, og som er rytternes ven,” fortæller danskeren og konkluderer.

 

”Egholm-familien er nogle gode mennesker, og jeg tror, det er godt at få nogle nye hoveder ind i sporten. Det er en sund kombination med erfaringen i form af Holm og så de nye kræfter med Egholm og Mads,” slutter han af over for Feltet.dk

 

Lund Pedersens kontrakt med Team Suri-Carl Ras løber foreløbigt til og med næste sæson.

Annonce

INFO
Rasmus Lund Pedersen
Nyheder
Restaurant Suri - Carl Ras
Nyheder
Henrik Egholm
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE