EKSKLUSIVT

Holdejer-Holm vil udvikle danske talenter
26. november 2020 15:02Foto: Peter Ebro / Argon 18
af Rasmus Brandt

Brian Holm bliver en del af ejerkredsen på det nye danske Konti-hold Team Restaurant Suri-Carl Ras sammen med blandt andre Mads Pedersen og Henrik Egholm. Målet er ikke Tour de France, men derimod at udvikle talenter efter et klart forbillede. Danskeren har altid drømt om at eje et cykelhold, og den drøm går nu i opfyldelse for Quick Step-Sportsdirektøren.

Annonce

Danmark har fået et nye cykelhold med nogle ganske særlige ejere.

 

Holdet hedder ’Restaurant Suri-Carl Ras’, er baseret i Holbæk, og kommer til at begå sig på Kontinental-niveau fra 2021.

 

At holdet kører i cykelsportens tredjedivision, kan man nemt tage fejl af, da folkene i kulissen hører til cykelsportens absolutte elite.

Danskernes cykelfremtid på World Touren – vi ser frem mod 2021

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

En af dem, der er med i ejerkredsen, er 58-årige Brian Holm.

 

Den tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør hos Deceuninck-Quick Step blev spurgt direkte af Team Manager Henrik Egholm, om ikke han ville være med til at starte et nyt projekt, og det passede perfekt med en drøm, som Holm gik og barslede med.

 

”Henrik Egholm spurgte mig, om jeg ville hjælpe med det her projekt, og alle gamle cykelryttere drømmer jo om at eje et cykelhold,” fortæller Holm til Feltet.dk

Annonce

 

Brian Holm har set, hvad cykelsportens top byder på. Nu vil han helt ned i mulden og hjælpe med at udvikle de danske talenter.

 

Ifølge Holm er det her ikke et kommende Tour-hold i støbeskeen.

 

I stedet skal det være et hold, der fokuserer på at udvikle unge ryttere og sende dem videre til større hold. Her har Holm et klart forbillede.

 

”Mit store forbillede er talentholdet Hagens Berman Axeon ledet af Axel Merckx. Det handler ikke om at komme til Tour de France men om at lære de unge mennesker at cykle og samle talenter op og udvikle dem,” fortæller Holm om det mandskab, der blandt andre har udklækket Mikkel Bjerg og Joao Almeida.

 

At Holm kaster sig ud i et talent-hold, har baggrund i, at han har set, hvad de store løb kan byde på og på ny er blevet forelsket i de mindre danske løb herhjemme.

Annonce

 

”Jeg elsker at tage ned og se de danske væddeløb. Så er man tilbage ved rødderne. Jeg har været til Tour de France og alle de store klassikere, og set hvad de kan. Nu synes jeg, det er sjovere at tage til cykelløb i Haslev,” fortæller en afklaret Brian Holm.

 

Betyder dette så et stop på Quick Step? Ikke umiddelbart ifølge danskeren, omend han erkender, at hele hans identitet ikke ligger i jobbet som sportsdirektør, og derfor ville et stop på Quick Step ikke være en katastrofe.

 

”Jeg fortsætter på Deceuninck-Quick Step. Hvis jeg vælger at stoppe, så gør jeg det. For det er ikke hele mit liv. Jeg har rigeligt at se til,” fortæller den 58-årige dansker, der udover at være sportsdirektør og holdejer, også kan skrive kommentator og kommunalpolitiker på sit ret lange CV.

 

Dansk cykelfamilie står bag holdet

Den primære drivkraft bag holdet er førnævnte Henrik Egholm, der dermed opgraderer sit nuværende mandskab Team Eiland Electric Carl Ras til Kontinental-niveau.



Foto: Jan Bech, Brian Holm og Herik Egholm. 
 

For de danskere, der ikke kender Henrik Egholm, så er de måske mere bekendte med hans søn Jakob Egholm, der 18. november skrev kontrakt med Trek-Segafredo.

 

Ifølge Brian Holm er Egholm-familien et samlingspunkt for de unge ryttere på Midtsjælland, og han drager paralleller til en belgisk cykelfamilie.

Annonce

 

”Den familie nede i Holbæk er Danmarks svar på familien Planckaert (Belgisk familie med mange cykelryttere igennem tiderne red,). De har cykelsport i blodet. Familien er et samlingspunkt for rytterne i området. Det er fantastisk at se Mads Pedersen og alle de andre knægte, der er kommet i deres hus igennem tiderne,” fortæller Brian Holm, der har været ambassadør for Henrik Egholms hold i år sammen med netop Mads Pedersen.

 

Mads P er unik for sin alder

Den forhenværende verdensmester får også et par ord med på vejen af Brian Holm, da Feltet.dk snakkede med ham om projektet.

 

Disse var af særdeles rosende karakter, da den garvede sportsdirektør betegnede Pedersen som noget ganske unikt og uhørt.

 

”Han har noget, de andre ikke har. Jeg har aldrig set en som ham,” fortæller Brian Holm om den 24-årige dansker.

 

Mads Pedersen kørte sit første år som senior, da han var 18 år, og har allerede en flot palmarés med verdensmesterskabet som den absolutte juvel på toppen.

Annonce

 

Men dette er ifølge Holm ikke steget ham til hovedet, og danskeren giver en masse tilbage til det lokalsamfund i Holbæk, hvor han stadig er bosiddende som professionel.

 

”Han møder op til holdtræning i Holbæk, og kører med de her drenge. Så kan det godt være, han tager 50 km alene bagefter, men det er fantastisk, han gør det. Jeg bliver 60 år, før jeg får lyst til at hjælpe så meget, som han gør,” slutter Holm af og letter på hatten for sin unge medejer.

 

Team Restauran Suri-Carl Ras har indtil videre 11 ryttere på kontrakt for næste sæson. De største profiler bliver umiddelbart Bane-Verdensmesteren Rasmus Lund Pedersen, Mathias Larsen og Christian Lindquist.

INFO
Henrik Egholm
Nyheder
Restaurant Suri - Carl Ras
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE