EKSKLUSIVT

Egholm: Jan Bech er et godt match for os
26. november 2020 17:00Foto: Anders Weuge
af Rasmus Brandt

Henrik Egholm bliver Team Manager på det nye danske Kontinental-hold Restaurant Suri-Carl Ras. Danskeren bliver desuden medejer sammen med Brian Holm, Mads P og Jan Bech Andersen. Sidstnævnte bringer ifølge Egholm en masse forretningsmæssig ekspertise til bordet og har vist sig at være et særdeles godt match for projektet, der ønsker at bidrage til at genetablere fødekæden mellem ungdomsrækkerne og det professionelle felt.

Annonce

Der er kommet et nyt skud på den danske kontinental-scene.

 

Holdet hedder Restaurant Suri-Carl Ras, og vil i det kommende år blandt andre blive drevet af Henrik Egholm.

 

Den erfarne cykel-leder har i en årrække drevet Team Eiland Electric-Carl Ras, og det hold bygger han nu videre på med hjælp fra erfarne kræfter som Mads Pedersen, Brian Holm og Jan Bech Andersen.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 30: Cykelcross-special med Sebastian Fini

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Sidstnævnte er primært kendt for sit engagement i Brønby IF samt samarbejdet med Bjarne Riis og Lars Seier i Virtu-koncernen og NTT Pro Cycling.

 

Nu hjælper han et mindre dansk cykelhold ude i Holbæk, og det glæder Egholm, der ikke kun ser Bech Andersen som en partner med et omfattende netværk.

 

”Jan Bech elsker cykling, og det var et godt match fra første møde. Han har en viden om, hvordan man driver sådan nogle projekter her, og der tænker jeg ikke kun på økonomien, men også på know-how,” fortæller Henrik Egholm.

Annonce

 

Henrik Egholm har i en årrække været en stor del af cykelmiljøet i og omkring Holbæk.

 

Som så mange andre Kontinental-hold vil det Holbæk-baserede mandskab blive drevet på et stramt budget, som man kender fra cykelhold på det niveau.

 

Holdet er dog omgivet af folk der brænder for projektet, og det er ekstremt vigtigt i sådan nogle projekter, mener Egholm.

 

”Det, der er adelsmærket for det her projekt erm at man skal brænde for det. Det gælder lige fra Jan Bech Andersen til vores yngste soigneur. Det lyder måske lidt kliche-agtigt, men sandsynligheden for at vi får et godt forløb, bliver meget større, når alle er 100% på,” forklarer han.

 

Vil genetablere brudt fødekæde

I holdets første pressemeddelelse er ambitionen tydelig: Der skal udfyldes et tomrum på den danske cykel-scene.

Annonce

 

Her bliver der hentydet til den mangel på Kontinentalhold Danmark har for øjeblikket. For selvom vi sætter rekorder i WorldTour-danskere i disse år, så har vi for øjeblikket kun to danske mandskaber på Konti-niveau.

 

Dette brud på fødekæden vil Egholm reagere på.

 

”Målet er først og fremmest at udvikle talenter til WorldTouren. Der er et hul lige nu, for på trods af at vi har så mange ryttere på WorldTouren, er der et brud på fødekæden. Vi har kun to Konti-hold og så Riwal-Securitas på ProTeam-niveau. Både Konti-holdene og A-holdene er meget veldrevne, men de kan ikke løfte opgaven alene, når mange ryttere kommer op fra U19 og søger hold,” forklarer Egholm.

 

”Vi synes, at de hold, der er, gør det rigtig godt. ColoQuick, BHS-PL Beton Bornholm, Synch-Giant, IBT-Ridley Sydkysten og Team O.B. Wiik-Dan Stillads løfter et kæmpe læs, så det er absolut ikke en kritik af det eksisterende, men det er tid til, at flere bidrager,” forklarer Egholm, inden han forsøger at forudsige, hvad der sker, hvis disse talenter ikke samles op.

 

”Hvis det ikke sker, og vi ikke får genetableret fødekæden, så vil du inden for en overskuelig årrække se en markant reducering af antallet af danskere på WorldTouren,” slutter Egholm af.’

Annonce

 

At holdet vil fokusere på udvikling skinner også tydeligt igennem på hold-listen, hvor der udover Mathias Larsen, Rasmus Lund Pedersen og Christian Lindquist primært er blevet plads til unge ryttere, i hvem holdet ser potentiale for udvikling.

 

Feltet.dk bringer i dag en række interview med folkene omkring det nye Restaurant Suri-Carl Ras, der fra næste år træder ind på den danske Konti-scene.

INFO
Jan Bech Andersen
Nyheder
Henrik Egholm
Nyheder
Restaurant Suri - Carl Ras
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE